YAZARLAR

Kupada yarı final rüzgarı

Kupa finali büyük ihtimalle Fenerbahçe ve Konyaspor arasında oynanır. Her iki takımın da önceliği kupayı kazanmak.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bol gollü, bol pozisyonlu iki maç izledik. Yarı final ilk karşılaşmalarında 9 gole şahit olduk. Deplasman takımlarının avantajlı skorlar aldığını söyleyebiliriz. İkinci maçlarda seyircilerin baskısı ile Fenerbahçe ve Konyaspor finale adını yazdırır diye düşünüyorum.

Başakşehir – Fenerbahçe maçında ev sahibi takımın oynamış olduğu futbolu beğendim. Fenerbahçe yine ne oynadığını bilmeyen bir takım görüntüsü çizdi. Taraftarların bu sene bitsin artık dedikleri bir yıl geçiriyoruz. Başakşehir takımı ise basın mensupları ile yaşadıkları tatsız olayın ardından pek ders almışa benzemiyor. Herkesin mütevazi hoca diye konuştuğu Abdullah Avcı Fenerbahçe maçında son derece yakışıksız hareketleri ile yine tepki çekti. Dördüncü hakem ile girdiği diyaloglar hiç hoş değildi.

Kasımpaşa – Konyaspor maçında ise inanın ne olduğunu kimse anlamadı. Konyaspor gayet güzel oyun sergiliyordu ve 2 farklı öne geçti. 4 dakikada 3 gol yiyen Konyaspor maçı kaybetti. Tur için yine kötü bir sonuç almadı ama deplasmanda 2 farkla öndeyken 4 dakikada yenilen 3 gol takımda moralleri bozdu. Aykut Kocaman’ı bu kadar sinirli gördüğüme pek şahit olmadım. Zor pozisyon veren bir takımın bu kadar kısa sürede 3 gol yemesi herkesi şaşırtmıştır.

İkinci maçlarda Fenerbahçe taraftarı tribündeki yerini alır ve takımını desteklerse turu geçer. Taraftarın her şeye rağmen, haklı olduklarını bilseler de bu maçta takımlarına sahip çıkmalıdır. Fenerbahçe taraftarı ile başka bir takım oluyor. Onların itici gücü ile çok maç aldılar. Konyaspor taraftarı için zaten söylenecek bir şey yok. Onlar stadyumu dolduracaklar ve takımlarını yalnız bırakmayacaklar. Konyaspor seyircinin baskısı ile turu geçen taraf olur. Yeter ki Konyaspor gibi oynasın. Bazen bu takıma bir şeyler oluyor. Ne oynadığı kimse tarafından anlaşılmıyor. Taraftar bu maçta buna müsaade etmez. Futbolda her şey mümkün olduğu için tüm olasılıklar olabilir. Lakin benim kişisel kanaatim Fenerbahçe – Konyaspor finali oynanır. Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı yok. Lig ikinciliği için oynuyorlar. Kupayı kazanmak ilk hedefleri olduğu için kupayı önemsiyorlar. Konyaspor’un da bu yıl ligde sıralamada daha yukarılara çıkma şansı pek kalmadı gibi geliyor. Konyaspor tarihinde bir ilki gerçekleştirip kupayı şehre getirmek istiyorlar. Çok enteresan maçlar olacak. Umarım keyifli maçlar izleriz.

Benim gönlümden geçen tabi ki Anadolu'nun tek temsilcisi Konyaspor'un kupayı kazanarak bir ilki gerçekleştirmesinden yanadır. 

Yorumlar
TREND HABERLER