YAZARLAR

Küfür etmeye mi geliyorsunuz?

Küfür etmeye mi geliyorsunuz?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ülkemizde stadyuma küfür ederek rahatladığını zanneden, küfür etmeden duramayan, stres attığını zanneden ne olduğu belirsiz gruplar var. Elbette insanlar var dememi beklemiyorsunuz değil mi?

Göz göre göre küfür eden, küfür etmekten maç izlemeye dahi fırsat bulamayan bu sınıf için insan kelimesi doğru olmazdı. Zaten bu düşüncedeki şahısların stadyuma alınması bile hatadır. Kameralardan tespit edilenleri maç esnasında dışarıya atacaksın ki onu görenler akıllanıp küfür etmeyecek.

Küfür ederek kul hakkına girmeyecek!

Futbolcu sahada iyi oynamıyorsa medenice protesto edersin, eleştirirsin ama küfür edemezsin. Senin böyle bir hakkın yok. Onlarında anası babası var. Televizyonda ya da stadyumda çocuklarını izleyen eşler, çocuklar var. Kendinizi o futbolcuların yerine koyun bakalım ne hissedersiniz?

Ne o? Yüz ifadenizin değişir gibi olduğunu gördüm.

Sahada oynayan kendin olsaydın nasıl davranılmasını isterdin? İşte aynen öyle davran…

Futbolcular saha içerisinde kazanmak için oynarlar. Yeri gelir dostluk hakim olur, yeri gelir agresifleşirler. Ne olursa olsun onlar bu işi para kazanmak için yapıyorlar. Stadyum dışında yine birlikte gezip birlikte eğleniyorlar. Değer mi 90 dakikalık bir spor için küfür edip hem kul hakkına girmeye? Emin olun maç esnasında tribünlerden görüntüler görüyorum ne görüntüler! Saç baş yolanlar, avazı çıktığı kadar küfür edenler!

Yazık! Önce futbolun bir spor olduğunun bilincine varalım. En sevdiğimiz dostlarımızın farklı takımları tutabileceğini unutmayalım. Stadyumda karşı takımın taraftarına sövüp sonra arkadaşının yüzüne hangi yüzle bakıyorsun? İnsan utanmaz mı?

Milli maç ile ilgili düşüncelerimi de dile getireyim.

Milli maçtaki Volkan konusunda da hakaret eden ve küfür eden şahıslar futbol seyretmekten men edilmelidir.

Birkaç yıl İstanbul’a milli maç verilmemelidir. Konya, Bursa, Kayseri, İzmir, Trabzon, Ankara gibi şehirlerimizde Milli maçlarımız oynanmalıdır.

Volkan ise sinirlerine hâkim olmayı deneyip hocası ile konuşarak kulübede olmayı tercih edebilirdi. Stadyumdan ayrılması pek hoş olmadı. Volkan’ın haklı olduğunu düşünsem de stadyumu terk etmemesi gerekirdi. O psikoloji ile maç oynaması imkânsızdı. En azından yedek kulübesinde yer alarak maç sonu yaşadığı olayı dile getirmeyi tercih etmeliydi.

Bu tür olayların stadyumlarda son bulması için sert tedbirler alınmalıdır. Stadyumdaki kameralar, yeni çıkan yasalar artık işe yaramalı diye düşünüyorum.

Küfür olayını hep birlikte bitirelim. Millet eşi ile çocuğu ile rahatlıkla maç izlemeye gelebilsin artık!

Yorumlar
TREND HABERLER