YEREL HABER

Körfez efsanesi Amatör Lig'e düştü

Kocaelispor'un, Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta tutunamayıp sezonun bitimine 4 hafta kala Bölgesel Amatör Lig'e düşmesi, camiayı üzdü.

Körfez efsanesi Amatör Lig'e düştü
Müzesinde iki Türkiye Kupası bulunan ve Süper Lig'de mücadele ettiği sezonlarda "dört büyükler"in korkulu rüyası olan Kocaelispor'un, Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta tutunamayıp sezonun bitimine 4 hafta kala Bölgesel Amatör Lig'e düşmesi, camiayı üzdü.

Kulübün, futbolda tarihinin en parlak dönemini yaşadığı sezonlarda başkanlık yapan Sefa Sirmen, Kocaelispor'da ilk kez 1986 yılında yönetici olarak görev aldığını ve belediye başkanı seçildikten sonra 1989'da başkanlığa getirildiğini söyledi.

Başkanlığı sırasında, o dönem adı Türkiye 1. Futbol Ligi olan Spor Toto Süper Lig'de ilk sezonları olan 1992-1993'te ilk yarıyı en yakın rakiplerinden 4 puan önde tamamlamalarına rağmen ikinci devrede yaşadıkları talihsizlikler sonucu şampiyonluğu kaçırdıklarını belirten Sirmen, 1993'te UEFA Kupası'nda mücadele ettiklerini hatırlattı.

Daha sonra iki kez Türkiye Kupası'nı kazandıklarını dile getiren Sirmen, "Beşiktaş ve Trabzon'la final oynamış ve kazanmıştık. 10 yılda iki kez kupa kazandık. 17 Ağustos 1999'daki Marmara depremine kadar çok başarılı bir dönem geçirdik. O güne kadar hem bütçe hem de takım yapısı olarak güçlü bir takımdık fakat depremden sonra takımı ligden çekmedik. Depremde halkın Kocaelispor'a ihtiyacı vardı. Bu dönemde zor günler yaşadık" dedi.

Milletvekilliğine seçilmesinden dolayı 2002'de başkanlığı bıraktığını anımsatan Sirmen, kendi döneminde başlayan gerileme sürecinin daha sonra devam ettiğini bildirdi.

Sirmen, verilen desteklerin yerinde kullanılmadığı iddiasıyla belediye yönetimlerinin Kocaelispor'a katkıda bulunmadığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Yönetimin kendi olanaklarıyla bu işi götürmesi mümkün olmadığı için her sene bir alt lige düşerek bugünkü noktaya geldi. Bugün de matematiksel olarak amatör kümeye düşmüş oldu. Kocaelispor'un düşme haberini alınca çok üzüldüm. Kocaelispor bunu hak etmedi. Burası, Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden biri. Aslında bana göre esas temel çöküş, parlamentoda çıkan, belediye başkanlarının kulüp başkanı olmasını engelleyen yasayla oldu. Belediye başkanları, kulüp başkanı olamadıkları için takip edemediler ve kaynakların istenildiği gibi kullanılmadığı için destek çekildi. Belediye, desteğini çektiği zaman kulübün yaşama şansı yok. Destek olmayınca transfer açılamadı. Genç oyuncularla ligleri götürmeye çalıştı, bu da yetmedi ve bugün son noktaya gelindi. Kocaelispor, bana göre Türkiye'nin 5'inci büyük takımıydı. Kocaeli halkı ve taraftarı bu düşüşü hak etmedi."

Kocaelispor'un hala bir marka olduğuna değinen Sirmen, belediyelerin, kenti yönetenlerin kulübe sahip çıkması halinde küllerinden doğabileceğini sözlerine ekledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER