YAZARLAR

Konya’da takke düştü kel göründü!

Konya’da takke düştü kel göründü!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Kendi sahasında maç kazanma alışkanlığı olmayan ve rakibi karşısında bir karşılaşma hariç hep kaybetmiş bir Konyaspor ile yeni transferleri ile gücüne güç katmış ama bir o kadar da eksik olan Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Konyaspor için yerel medyada yazmış olduklarım konusunda yanılmamıştım. İlk yarıda pozisyonu bile olmayan ve sadece Fenerbahçe’nin ataklarını uzaklaştıran bir Konyaspor vardı.

İlk yarıda genel olarak Fenerbahçe yüzde yüz pozisyonlar olmasa da rakip alanda oynadı. Emenike’nin kaçabileceği alanlara top attılar. Emenike ilk maçı olmasına rağmen ilk yarıda iyi mücadele etti. Konyaspor’un yediği ilk golde ciddi adam paylaşım sıkıntısı vardı. Yobo, takımdan gönderildi gönderilecek söylentileri arasında ilk maçta golünü attı. Penaltı pozisyonunda da hakem haklıydı ve net bir penaltıydı. Erdal kaçırdığı rakibini ancak düşürerek durdurabildi.

İkinci yarıda Konyaspor’un kullandığı penaltı pozisyonunda da kimsenin itiraz etmesine gerek yok çünkü penaltı kararı doğruydu. Topun başındaki Thorvaldsson atışı golle sonuçlandıramadı. Mert bu pozisyonda doğru tercih yaptı. Ne olduysa 76.dakikadan sonra oldu. Önce Borek, sonra Ali ile iki dakikada iki gol bulan Konyaspor rakibi karşısında çok etkili olmaya başladı. 87.dakikada skoru Recep ilan etti. Maç bittiğinde tabelada 3-2 yazıyordu. Maçı izlemeyenler şunu bilmeliler ki Konyaspor, Fenerbahçe’yi şansına bulduğu gollerle yenmedi. Maçın ikinci yarısında Konyaspor neredeyse tek kale oynadı. Fenerbahçe, Emenike ile önemli bir pozisyondan yararlanamadı ama Konyaspor birçok ataktan yararlanamadı.

Fenerbahçe’de Gökhan Gönül’ün eksikliği çok hissediliyor. Stoperde ise hocanın hatası var diye düşünüyorum. Orta ikiliyi Yobo- Egemen, Kadlec-Yobo ya da Kadlec-Egemen ikililerinden kurabilirdi. Alves’in cezası bittiğinde o bölgenin vazgeçilmezi Alves’tir. Orta sahada ise tam bir kargaşa var. Alper, Emre, Salih, Holmen, Meireles ve Topal dışındakiler benim takımımda forma giyemez. Eli belinde gezen adamların Fenerbahçe’de işi olamaz. Cristian ilk yolcular arasında olmalıdır. İleride ise Emenike ve Sow iki forvet olarak oynamalı. Forvetlerini kanatlara atan bir takımın etkili olması beklenemez. Fenerbahçe’de en büyük sorun kanatların etkin olarak kullanılamamasıdır. Kuyt beklenen verimi veremiyor. Sol kanatta ise tık yok. Stoch gönderildi, Caner oynatılmıyor. Takımdan Krasiç, Cristian ve Yobo acil olarak gönderilmelidir. Yerlerine etkili iki kanat ve bir stoper alınmalıdır. Forvetlere rağmen birde yerli forvet takviyesi olmalıdır.

Konyaspor’da ise benim görüşüm 3-4 takviyeye ihtiyaç var. Fenerbahçe karşısında muhteşem oynayan oyuncuların yerlerine aynı verimi verebilecek kimse yok. Maçın kahramanı olarak Mehmet Uslu’yu söyleyebilirim. Fenerbahçe’nin sağ tarafını çökertti. Ömer Ali ile takım daha bir top tutar oldu ki maç sonunda Konyaspor’un topla oynama oranı %51 olarak dikkatlerden kaçmadı. Fenerbahçe’nin 11 şutuna 15 şutla karşılık veren Konyaspor kanat organizasyonlarında çok etkiliydi. Birkaç net pozisyondan yararlanamayan Thorvaldsson yine de taraftarın gözüne girmeyi başardı. Son golde yaptığı asist muhteşemdi. Oyun içerisinde de pas alışverişi ve top rakipteyken yapmış olduğu pres ile büyük alkış aldı.

Netice olarak Fenerbahçe 2-0 olunca skoru daha da arttırabileceğini düşündü ve rakibi küçümsedi. Ömer Ali ve Mehmet Uslu’nun oyuna girmesi ile bambaşka bir takım olan Konyaspor, Fenerbahçe’ye iyi bir ders verdi. Fenerbahçe radikal kararlar almadığı sürece bu sıkıntıları çekmeye devam eder. Ersun Yanal kendi sistemini derhal uygulamalıdır. Aykut Kocaman ile kendi sistemi arasında kalmıştır. Fenerbahçe, transferin sadece oyuncu alarak değil, gereksiz oyuncuları göndererek de yapıldığını öğrenmelidir. 

Yorumlar
TREND HABERLER