BEŞİKTAŞ

Konya Arena'da hasar büyük

Cumartesi akşamı Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda Beşiktaş ile Galatasaray arasında Süper Kupa final maçı oynandı.

Konya Arena'da hasar büyük

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa final maçına ev sahipliği yaptı. Maç öncesi Konya dışında ve stadyum çevresinde iki takım taraftarının birbirine girmesinin yanı sıra stadyum içinde de büyük hasar oluştu.

Maç sırasında yakılan meşaleler, sahaya atılan patlayıcı maddeler Arena’nın çimlerine zarar verdi. Seremoni için çimlerde birçok kez prova yapılması da zeminin zarar görmesine neden olurken, tribünlerde bulunan koltuklarda da kırıkların olması Konyaspor taraftarını çileden çıkardı.

4 KEZ PROVA YAPILDI

Konya’da oynanan maç öncesinde seremonide sunulacak gösteriler için stadyum çimleri üzerinde 4 kez prova yapıldığı öğrenildi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı provaların, zeminde izler bıraktığı ve zarar verdiği görüldü. Ayrıca maçın ardından kupa töreni için çimlerin üzerine konulan platform ve konfeti tüplerinin de zemin üzerinde hasar meydana getirdiği bildirildi. Cumartesi gece oynanacak maç için iki takımın da bir önceki gün Arena’da antrenman yapması tepkiye yol açtı. İdmanların farklı tesislerde yapılabileceği ifade edildi.

BEŞİKTAŞ MAÇINA YETİŞMEYECEK

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan maçın ardından stadyum içinde büyük hasarlar meydana geldi. Son iki yıldır Türkiye’deki en güzel sahalarda biri olan Arena’nın zemininde derin boşluklar oluştu. Yapılan incelemenin ardından Arena’nın zemininin, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında oynanacak olan Atiker Konyaspor – Beşiktaş maçına yetişmeyeceği öğrenildi. Türkiye’nin en iyi zeminine sahip olan Arena’daki hasarlar Yeşil beyazlı taraftarların tepkisini çekti.

300 BİN TL’LİK ZARAR

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan final maçının ardından zeminde oluşan hasarlar yaklaşık olarak 300 bin TL’lik bir zarar meydana geldi. Stadyum zemininin büyük bölümünün kaldırılarak yeniden çimlendirilmesi gerektiği öğrenildi. Öte yandan maçın ve kupa töreninin ardından birçok taraftarın sahaya inerek fotoğraf çektirmesi hasarları arttırdığı belirtildi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oluşan zararın kim tarafından ödeneceği merak konusu oldu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER