YAZARLAR

Kongre için toplanan imzalar ne oldu?

Kongre için toplanan imzalar ne oldu?

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Trabzonspor'un mevcut yönetimini devirebilmek için imza toplayan muhalif grupların 1490 delegeden topladıklarını duyurdukları imzaların çoğunun sahte olduğu kanaati ile yaptığım açıklamadan sonra kendini bilmezin biri savunma yapacağına terbiyesizce hakaret yolunu seçmiştir. Ayrıca Noter üzerinden toplanan imzaların kongre için yeterli sayıda olduğunu söyleyenler yerel gazetelere verdikleri ilanda imza yerine nedense açıklamayı yayınlamışlardır. Ne hikmetse imzaların gerçek olduğuna dair geçerli bir argüman sunamadılar. Şayet kongre için toplanan imzalar balon değilse niye kamuoyuna açıklanamıyor?

Trabzonspor camiasına duyuru başlığıyla imza platformu adına gazetelere verilen ilanlarda Trabzonspor tüzüğünün 30. maddesindeki "... gerekli şartlar oluştuğunda beşte bir imza toplandığı takdirde seçimli olağanüstü genel kurul hakkı yapılabilir" ibaresini dayanak göstererek 1490 imza topladıkları Trabzon kamuoyuna deklare edildi. Bunun üzerine yaptığım karşı açıklamada nasıl ve ne şekilde toplandığı belli olmayan imzalar için pek çoğunun sahte imza olabileceği üzerine yaptığım eleştirel açıklamadan sonra bazı kişiler tepki gösterdiler ve yapılan açıklamayı terbiyesizlikle itham ettiler. Ancak imzaların gerçek olduğuna dair geçerli bir argüman sunamadılar. Muhalif grubun elebaşlarından olduğu söylenen kişi bu kez "imzaların hepsi mi sahte" diyerek durumu kurtarmaya çalıştığı görülüyor.

Zira imza sahibi delegelerin imzasının yanında T.C. kimlik numarası olmalıdır. İmza yanında kimlik numarası yoksa ve noter nezdinde toplanmamışsa sahte olmadığından nasıl emin olunacak. İmza sahiplerini teker teker toplayıp "bu imza size mi ait" diye sorulamayacağına göre imzaların sahte olmadığı nasıl anlaşılacak?

Kongre için imza blöfü yapıyorlar

Görülen o ki; erken kongreciler girişimde bulundukları imza üzerinden baskı altında tutacak şekilde blöf yapıyorlar. Olağanüstü genel kurul için 5'te bir imzayı topladıklarını iddia edenler, yerel gazetelere ilan vererek kendileri harekete geçmeden bordo-mavili kulübün yönetim kuruluna, olağanüstü genel kurul kararı alması çağrısında bulunarak blöf yapıyorlar. Madem ki kongre için yeterli imzaya ulaşılmış gereken yapılır, tavsiyede bulunulmaz.

Dere geçerken at değiştirilmez

Camia içi muhalefeti çatlak ses değil ancak demokratik zenginlik olarak değerlendirmek lazım. Elbette farklı görüşler dile getirilip bunlar harmanlanacak. Elbette farklı ifadeler kullananlar olacaktır. Ama gereksiz yere olağanüstü genel kurul için kapı kapı dolaşmaya gerek yok. Trabzonspor'da olağanüstü kongreye gidilmesi için imza toplayan muhalefetin olağanüstü kongre girişimi, kulübümüze, camiamıza yarardan çok zarar verme amaçlı olduğu görülüyor.

Trabzonspor'un mevcut başkanı baskı ve eleştirilere rağmen, "Aralık ayına kadar başarılı olamazsam ve dediklerimi yapamazsam gideceğim" diyor. Bu açık beyan üzerine kongre zamanına kadar beklenilmeli ve verilen sözlerin yerine getirilmemesi halinde gereken o zaman yapılmalı şimdi değil. Başarı ve başarısızlık tartışılır ama yolun yarısında erken genel kurul yapmak Trabzonspor'a hiç bir fayda sağlamayacaktır.

Mevcut yönetimin görev süresinden önce istifa etmesi veya olağanüstü genel kurulda düşürülmesi halinde yanlışlarını ve başarısızlıklarını doğal olarak kabul etmeyeceklerdir. Çünkü "tam da şampiyon olabilecek kadroyu kurmak için önemli transferler yaptık ama bizi engellediler" diyebilirler.

Trabzonspor olağanüstü kongreler kulübü olmamalı!

Trabzonspor kulübü bazı partiler gibi kurultaylar yaşanan yer olmamalı. Zamansız bir erken kongre anlayışı Trabzonspor'u haliyle zarara sokacaktır. Nitekim olağan kongre tarihine 1 yıla yakın bir zaman kalmışken olağanüstü kongre için bazı üyelerin imza toplamasının Trabzonspor'a zarar verme ve genel kurul üyelerini yormaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Trabzonspor yeniden yapılanma içerisine girmişken kongreye zorlamak yanlıştır. Bordo-mavili kulüpteki yönetim bazında ki gelişmelerden ben de rahatsızım ama dere geçerken at değiştirilmez. 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da seçimle iş başına gelen mevcut yönetim ne olursa olsun görev süresini doldurmalı. Bu hususta geçmişte Sadri Şener yönetimi içinde aynı görüşte olduğuma dair yaptığım açıklamalara bakılabilir. Trabzonspor olağanüstü genel kurullar kulübü olmamalı. Beğenilir veya beğenilmez ama delegenin teveccühü ile iş başına gelen yönetimlere eskiden olduğu gibi saygılı olunmalı.

Yorumlar
TREND HABERLER