DÜNYADAN FUTBOL

Konfederasyonlar Kupası'nda finalin adı belli oldu

2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası ikinci yarı final maçında Meksika'yı 4-1 yenen Almanya, finale yükselerek Şili'nin rakibi oldu.

 Konfederasyonlar Kupası'nda finalin adı belli oldu

Almanya Milli Futbol Takımı, 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda Meksika'yı 4-1 yenerek finale yükseldi.

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı turnuvadaki yarı final maçında, Dünya Kupası şampiyonu Almanya ile Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler şampiyonu Meksika, Soçi kentinde karşılaştı.

Maça hızlı başlayan Almanya, Goretzka'nın 6 ve 8. dakikada attığı gollerle 2 farklı üstünlük yakaladı. Meksika, bu noktadan sonra yoğun bir baskı kurdu ancak golü bulamayınca Almanya, soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Almanya, Werner'in 59. dakikadaki golüyle farkı 3'e çıkardı. Almanya, Meksikalı Fabian'ın 89. dakikada, ceza sahasının oldukça uzağından attığı gole, 90+1'inci dakikada Younes'le cevap verdi.

Mücadeleyi 4-1 kazanan Almanya, yenilmezlik serisini 14 maça çıkardı ve finalde Şili'nin rakibi oldu. Turnuvadaki 3. maçları sonunda fileleri 3'er kez havalandıran Goretzka ve Werner, gol krallığında ilk sıraya yerleşti.

Şili ile Almanya arasındaki 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası finali, 2 Temmuz Pazar günü TSİ 21:00'de oynanacak. Portekiz ile Meksika arasındaki 3.'lük maçı ise yine 2 Temmuz Pazar günü TSİ 15:00'te başlayacak.

Almanya: 4 - Meksika: 1

Stat: Fişt Olimpiyat Stadyumu (Rusya)
Hakemler: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)

Almanya: Marc-Andre ter Stegen, Jonas Hector, Matthias Ginter, Benjamin Henrichs, Antonio Rüdiger, Julian Draxler, Leon Goretzka, Lars Stindl, Joshua Kimmich, Sebastian Rudy, Timo Werner
Teknik Direktör: Joachim Löw

Meksika: Guillermo Ochoa, Nestor Araujo, Miguel Layun, Hector Moreno, Osvaldo Alanis, Jonathan Dos Santos, Hector Herrera, Raul Jimenez, Giovani dos Santos, Chicharito, Javier Aquino
Teknik Direktör: Juan Carlos Osorio

Goller: Dk. 6 ve 8 Leon Goretzka, Dk. 59 Timo Werner, Dk. 90+1 Amin Younes (Almanya); Dk. 89 Marco Fabian (Meksika)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER