YAZARLAR

'Kocaman' hatalar!!!

'Kocaman' hatalar!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe taraftarı bir yıllık zorlu sürecin başından sonuna kadar takımının, futbolcularının, teknik heyetin ve yönetiminin arkasında durdu. Tek bir an tereddüt etmedi. Tüm haberlerin, yorumcuların ve açıklamaların karşısında dik durdu. Hiçbir an tereddüt yaşamadı. Biliyordu ki bu yapılanlar karşılıksız kalmayacak iyi bir Fenerbahçe izleyeceklerdi.

Yapılan transferler yerindeydi. Fakat giden oyuncularla gelenleri kıyasladığınızda aradaki fark dikkatlerden kaçmıyor. Orta sahada Emre gitti ve yerine Mehmet Topal alındı. Fenerbahçe’de zaten Topal ile aynı mevkide oynayan Selçuk ve Cristian verimsiz olduğu için bu transfer yapıldı. Emre gibi topu rakip sahaya taşıyacak, oyunu kuracak bir oyuncu kesinlikle transfer edilmeli. Aksi takdirde bu takım ligde ve eğer katılabilirse Şampiyonlar liginde iş yapamaz. Orta saha takımın hem ofansif hem de defansif anlamda en önemli bölgesidir. Fenerbahçe ise bu konuda orta sahası en kolay geçilen takım oldu. Biraz da pres yaptın mı tüm oyuncular kaleciye dönmekten başka bir şey yapmıyor. İyi bir orta saha alınmazsa Krasic, Kuyt, Sow, Stoch gibi ileri uç adamlarından korkak futbol yüzünden fayda göremezsin.

Ben Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’deki kredisinin bittiğini düşünüyorum. İstediğiniz kadar birlik ve beraberlik mesajı yollayın. Bu kadar korkak futbolu kimse oynatmadı. Aykut Kocaman ise 3 ön libero ile sahaya çıkıyor. Galatasaray maçlarında bile takım artık sahasından çıkamaz oldu. Elinde bu ligin en iyi ofansif oyuncuları olmasına rağmen onlardan verim alamıyoruz. Çünkü hiç birisini birlikte oynatamıyoruz. Spartak Moskova maçında Krasic, Alex ve Stoch gibi yıldızlarını kulübede bekletiyorsun. Bunu da sadece Aykut hoca yapardı. Yobo geldiğinden beri bekliyor ama en önemli maçında onbire alıyorsun. Madem bir önceki maçta alıp Egemen ile uyum sağlamaları için oynatsana. Ayrıca durum 1-1 olduğunda Krasic ve Stoch oyuna girebilir ve kontra ataklarla gol arayabilirdik. Farklı bir bakışla bakarsak Alex oyuna dahil olup Sow ve Kuyt’ın gol pozisyonuna girmeleri için aralara top atabilirdi. Bunu yapmadık ve ikinci golü yedik. Buna rağmen oyuna aldığı için Bienvenü olunca ve diri bir Sow olmasına rağmen oyundan çıkartılınca bendeki kredi tükendi. Ben hiçbir zaman bu kadar kötü bir oyun izlemedim. Hiçbir zaman Fenerbahçe’nin böyle mahkûm oynadığını görmedim. Aykut Kocaman aklınca Barcelona modelini örnek almış ama kusura bakmasın bu mümkün değil. Önce Xavi ve İniesta gibi iki iyi orta saha alınması gerekiyor. Ofansif anlamda çok iyi bir kadromuz var. Defansif anlamda da büyük sıkıntı yaşamayız. Orta saha eksikliğini herkesin görüp yönetim ve teknik ekibin bu kadar vurdumduymaz olması taraftarı da üzüyor.

Ben yönetimin her dönemde kendilerini destekleyen bu taraftara özellikle bu sene çok iyi bir Fenerbahçe izletecekleri yönünde verdikleri sözleri hatırlamalarını istiyorum. Bu taraftar iyi oynayıp kaybettiği zaman üzülmez. Kötü oynayıp kazandığı zaman hiç sevinmez. Mücadele eden, iyi oynayan bir takım olduğumuz zaman skor ne olursa olsun desteğini esirgemeyen bir taraftar göreceklerinden şüpheleri olmasın. Ayrıca Aykut Kocaman’ı çok severim. Oyunculuk yıllarında çok başarılıydı. Kendisi oldukça da delikanlı ve mert birisi olmasına rağmen teknik direktör olarak kendisini başarılı bulmadığımı ve çıtayı yüksek tutmama rağmen bendeki kredisinin bittiğini belirtmek istiyorum. Ben artık Aykut Kocaman mantığı ile oynayan ve yıldızlarını küstüren bir takım izlerken kahroluyorum. Neredeyse futboldan soğuma noktasına geliyorum. Herkesin düşüncesine de saygı duyarım. Aykut Kocaman’ı destekleyende olabilir ama ben artık dayanamayacağım. Maç esnasında sosyal medyada bile Aykut hocayı savunan bir kişiye rastlamadım. Her değişikliği olay, her oyun sistemi facia. Yönetim linç kampanyası demiş ama kusura bakmasınlar taktik ve değişiklikleri Aykut hoca kendisi yapıyor. Bu duruma kendisi düşüyor. Siz beğeniyorsanız ve memnunsanız transferde yapmayın, hocayı da eleştirmeyin.

Denemehttps://twitter.com/muhmed83

Yorumlar
TREND HABERLER