YAZARLAR

Kocaman gitmeli mi?

Kocaman gitmeli mi?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe takımı artık öyle büyüdü ki doktorundan masörüne, futbolcusundan teknik direktörüne ve özellikle başkanına kadar gündemden hiç düşmüyor. Medyanın Fenerbahçe maçları ile ilgili olarak attığı başlıklar, oyuncular hakkında yapılan seviyesiz yorumların ardı arkası kesilmiyor.

Fenerbahçe kazansa “Fener zorlandı” kaybetse “istifa” başlıklar arasında mutlaka olur. Galatasaray kazandığında “Helal olsun Galatasaray” kaybettiğinde “Mükemmel futbol umut verdi” başlıklarını her defasında görmekteyiz. Fenerbahçe aldığı cezayı sonuna kadar çeker. Diğerlerinin cezası ya iptal olur ya da ertelenir. Bu kadar çifte standardın içinde Fenerbahçe ayakta durabiliyorsa gerçekten tebrik etmek gerekir. Bu kaos başka takımda olsaydı ne kadar dayanabilirdi bilemiyorum.

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım eleştirilir. Kim eleştirir? Medya hedefi Aziz Yıldırım ilan ettiğinde gündem Aziz Yıldırım olur. Sonra takım iyi giderken Alex üzerinden gelirler başaramazlar. Baktılar yine çatlama yok Sow sakattı diye doktorları bile canlı yayına çıkartırlar. Sow ise attığı gollerle yapılan yorumlara ve iftiralara en güzel cevabı vermektedir. İsmi lazım olmayan programlar her zaman kendilerini de olayla alakaları yokmuş gibi göstermeye çalışırlar. Bunlar iddia ve biz sadece iddialar üzerinden konuşuyoruz derler.

Bu programlarda Trabzonspor için iddia edilen ve olimpiyatlar için gönderilen paraların Trabzonspor için kullanıldığı denilen paralar hakkında neden yorum yapmazlar?

Galatasaray’ın kayıp milyon davası hakkındaki iddiaları gündeme hiç getirmezler.

Sokaktan geçen birisi Fenerbahçe aleyhinde ne derse bu iddia diye gündeme gelir. Yüzü maskeli adamlar programa katılır. Maksat Fenerbahçe’yi karalamak, Fenerbahçe’yi gündemde tutmaktır. Fenerbahçe’yi bir an bile oynadığı futbolla anmak istemeyen bu bozuk zihniyet her zaman bir meşgale buluyor. Kaybettiğinde ise birazda futbol konuşalım diyerek takımı yerden yere vurup teknik direktörü eleştiriyorlar. Çok net söylüyorum, Fenerbahçe düşmanlığı yapan o belli zihniyetin Fenerbahçe iyi oynadığında tebrik etmiyorsa, kötü oynadığında da eleştirmeye hakkı yoktur.

Aykut Kocaman Fenerbahçeliler tarafından da eleştiriliyor. Takım iyi oynamıyor. Bunu da görüyoruz ve bende Aykut Kocaman’ın takıma katkı sağlayamadığını düşünüyorum. Şampiyonluk yaşadı, ikinci oldu, Türkiye kupası kazandı. Bunlara katılıyorum. Avrupa’da ne yaptı? Ya da ligde hangi maçta oyuna etki etti? İş sahadaki oyuncularda bitiyor ama onları doğru yönlendirmek, onlara abilik, babalık yapabilmek de çok önemli. Bence Aykut Kocaman bunu yapamıyor. Fenerbahçelilerin bir kısmı ise Aykut Kocaman’ın takımda kalmasından yana tavır takınıyor. Onlara da saygı duyuyorum. Bence Fenerbahçe yıllardır kadro sıkıntısı çekmiyor. Teknik Direktör sıkıntısı çekiyor. Daum ve Aykut hocanın futbolu arasında fark yok. İkisi de korkak oynatıyor. Sadece Zico bu zinciri kırıp takıma mükemmel futbol oynatmıştı. Bu kadro ile takımın başında olsa çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. Benim bu konuda yıllardır üzerinde durduğum isim Lucescu olmuştur. Fakat her yıl bir Türk takımı ile adı anılan hoca takımında kalmaya devam etmiştir. Sonuç olarak her ne kadar dürüst ve mert bir insan olsa da Aykut hocanın Fenerbahçe ile başarılı olamayacağını, iyi futbol oynayamayacağını ve her yıl Şampiyonlar Ligine havlu atacağını düşünüyorum. Transfer konusunda Aykut hoca iyi değil. Kendi isteği ile alınan oyuncuları bile oynatmıyor. Gençler konusunda tamamen sınıfta kaldı. Mağlup durumda 17 yaşında oyuncu alıp durum 3-0 galipken Selçuk Şahin’i oyuna alan bir hoca benim nazarımda iyi hoca değildir. Selçuk Şahin o dakikada oyuna girerek ancak maç başı para alır. Fakat galip durumdayken Recep ve Salih oyuna girerse iki yetenek kazanma ihtimalimiz olur. Ben Aykut Kocaman’ın vakit kaybetmeden takımdan ayrılması taraftarıyım.

Denemehttps://twitter.com/muhmed83

Yorumlar
TREND HABERLER