SPOR MEDYASI

Klose Uyum için Altın Victoria Ödülü’nü Merkel'den aldı

Klose, Uyum için Altın Victoria Ödülü'nü Almanya Başbakanı Angela Merkel'in elinden aldı.

Klose Uyum için Altın Victoria Ödülü’nü Merkel'den aldı
2014 Dünya Kupası'nda Alman Milli Takımı ile dünya şampiyonu olan Polonya asıllı futbolcu, Uyum için Altın Victoria Ödülü'nü Almanya Başbakanı Angela Merkel'in elinden aldı. 
 
Alman Dergi Yayıncıları Birliği'nin (VDZ) kurduğu Deutschlandstiftung Integration Vakfınca Almanya Dışişleri Bakanlığında düzenlenen törende, entegrasyon için çaba gösteren şahsiyetlere ve projelere verilen Uyum için Altın Victoria Ödülü'ne başarılı golcü oyuncu Miroslav Klose layık görüldü.

Törende bir konuşma yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Klose'yi Alman Milli Takımı ile dünya şampiyonu olmasından dolayı tebrik etti. Klose'nin bugün Uyum için Altın Victoria Ödülü'nün verileceğine işaret eden Merkel, bu ödülün Klose'ye verilmesinin sadece attığı gollerden dolayı değil, Polonya'dan Almanya'ya gelerek başarılı olmasından kaynaklandığını ifade etti.

"KLOSE MARANGOZ OLSAYDI, ALMAN FUTBOLU İÇİN KAYIP OLURDU"

Kolose'nin küçük yaşta Almanya'ya geldiğini hatırlatan Merkel, Klose'nin yurtta kaldığını, başlangıçta dil ve okul sorunlarını aşması gerektiğini belirterek bunun çocuklar için zor bir durum olduğunu ancak Klose'nin bunu başardığını vurguladı.

Marangozluk mesleğine sahip olan Klose'nin bu mesleğe devam etmesi durumunda da başarılı olabileceğine inandığını ifade eden Merkel, "Ancak bu Alman futbolu için bir kayıp olurdu" ifadesini kullandı.

''Siz şimdiye kadar bir çok kupayı elinizde tuttunuz. Bu kez biraz farklı bir kupa var. Bunu da hak ettiniz'' diyen Merkel, Klose'nin Alman Milli Takımı formasıyla ve dünya kuplarında en fazla gol atan futbolcu olduğunu vurguladı.

Başarılı futbolcunun herkesten değer gördüğünü ifade eden Merkel, ''Siz, olağanüstü bir sporcu, sempati duyulan kişi ve futbolda olduğu gibi günlük hayatta da iyi bir birliktelik için harika bir örneksiniz'' şeklinde konuştu.

Klose'nin Almanya'nın kendi memleketi olduğunu gösterdiğini, aynı zamanda Polonya kökenli olduğundan gurur duyduğunu, İtalya'da da kendisini iyi hissettiğini ifade eden Merkel, bununla farklı kültürlerde yaşamanın ve farklı dilleri konuşmanın zenginlik olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Merkel, Klose'nin hayat hikayesinin Almanya'dan bir şeyler anlattığını belirterek, tüm milli takımın özellikle Almanya'da doğmayan oyuncuların, Almanya'nın dünyaya açık ve herkes için büyük fırsatları hazır tutan bir ülke olduğunu anlattıklarını ifade etti.

Merkel ayrıca, Klose'nin milli takımdaki dönemin sonra erdiğini, ancak kalıcı bir etki bıraktığını söyledi.

Klose: 2 yıl daha üst seviyede futbol oynamak istiyorum

Klose de Başbakan Merkel'den ödülü aldıktan sonra kendisine yönelik soruları yanıtladı.

Almanya'ya 8,5 yaşında geldiğini ve Almanca'yı bilmediği için okula ikinci sınıftan başladığını belirten Klose, bir yıl içinde Almancayı öğrendiğini anlattı.

Sporun ülkeye hızlı şekilde uyum sağlamaya yardımcı olduğunu ve birçok şeyi kolaylaştırdığını ifade eden golcü Klose, Alman Milli Takımı'nın entegrasyon için en iyi örnek olduğunu kaydetti.

Dünya Kupası'ndan sonra milli takımı bıraktığını açıklayan Klose, göçmen kökenlilere yaptıkları şeylere inanmalarını, kendilerine küçük hedefler koymalarını ve önlerine çıkan engellerin kendileri durmamasını tavsiye etti.

''İki yıl daha en üst seviyede futbol oynamak istiyorum'' diyen Klose, ardından bir teknik direktörlük lisansını almayı hedeflediğini kaydetti.

Klose, Milli Takımı bıraktıktan sonra en fazla neyi özleyeceği yönündeki bir soruya karşılık, şaklar yaptıkları soyunma odasını özleyeceğini belirterek, milli takımının kendisi için ikinci aile olduğunu ifade etti.

AYDAN ÖZOĞUZ

Gençleri meslek eğitim yapmaya yönlendiren ''Joblinge'' adlı inisiyatifine ödül veren Alman hükümetinin Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz da birçok gencin meslek eğitim yeri aradığını ancak tüm çabalara rağmen başarılı olamadığını söyledi.

Yapılan bir araştırmanın bazı olumlu gelişmelere rağmen bazı gruplara karşı önyargıların olduğunu ve ayrımcılık yapıldığını gösterdiğini ifade eden Özoğuz, şirketlerin meslek eğitim yapmak için yapılan başvurularda yabancı isim olması durumunda bu başvuruları değerlendirmeye almamalarını eleştirdi.

Bu konuda iş adamlarının duyarlı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Özoğuz, "Ayrımcılığın her şekli ile mücadele etmemiz lazım'' dedi. Özoğuz, bu yıl meslek eğitimi konusuna ağırlık vereceklerini, daha fazla işletmenin gençlere meslek eğitimi imkanı sunmaları konusunda teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

Törene, bazı milletvekilleri ve iş adamlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER