YAZARLAR

Kirli oyunlar!!!

Kirli oyunlar!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Dün akşam televizyon kanallarını tek tek gezdim. Maç konuşan birkaç kanalı tenzih ederek söylüyorum. Diğer kanalların tamamında Fenerbahçe yine gündemdeydi. Bir kanalda Aykut Kocaman’ın istifası yer alırken, diğerinde Aziz Yıldırım’ın açıklamaları ve bir diğerinde ise Meireles konusu konuşuluyordu. Başka hiç mi işiniz gücünü kalmadı? Bu memlekette Fenerbahçe’den başka eleştirilecek hiç mi olay yok?

Meireles tükürdü diye laf cambazlığı yapan terbiyesizler şimdi hangi yüzle program yapıyorlar?

Neden Meireles’ten özür dilemiyorlar?

Hakem Halis Özkahaya’ya hakemliği bırak demek zorunda hissetmiyorlar mı kendilerini?

Meireles için gerekirse çeksin gitsin diyorlardı. Meirelesi onlar transfer etti, parasını onlar ödedi de onun için bol keseden sallıyorlardı.

Bunların hepsi önceden planlanmış kirli oyunlardır. Bunun medya ayağını da üç tane kanal yürütmektedir. Özellikle farklı konuları ele alarak insanların Fenerbahçe’ye kin gütmelerini amaçlamaktadırlar. Biz işleri güçleri sadece Fenerbahçe düşmanlığı olan bu insanları Allah’a havale ediyorum. Fenerbahçe üyesi olup, yüksek divan kurulu üyesiyim diye ortada gezip, tv ekranlarında Fenerbahçe hakkında olur olmaz söylediklerini de bu taraftar unutmaz.

Fenerbahçe’nin futbolu ile ilgili söylenecek çok şey var. Öncelikle Karabükspor’u tebrik etmek gerek. Çok hızlı atak yapıyorlar ve Fenerbahçe’ye karşı nasıl oynanması gerektiğini iyi analiz etmişler. Saraçoğlu stadyumundan 3 puanla dönen ender takımlar arasına isimlerini yazdırdılar. Fenerbahçe bu stadyumda rekorlara imza atmış olmasına rağmen bu yıl ikinci kez yenildi. Oynanan futbol taraftarı tatmin etmedi. Taraftar takımın her şartta yanında olması gerekirken birileri tarafından oyuna getirildiğini düşünüyorum. Aykut Kocaman’ın oynattığı futboldan bende memnun değilim ama Aykut Kocaman’ı istemiyorum diye takımı protesto etmem. Başkanı ve hocayı hedef alan açıklamalardan kaçınırım. Ben kişisel olarak düşüncelerimi belirtirim. İsteyen katılır isteyen katılmaz. Herkes bu şekilde istediği gibi düşüncesini belirtebilir. Toplu halde de protesto yapılabilir ama Fenerbahçe’nin yaşadıklarını da unutmamak gerekir. Bu dönemde birilerinin ekmeğine yağ sürmek yakışıyor mu? Aykut hocanın istifasını açıkladığı andaki ruh haline çok üzüldüm. Takımın başında olmamasını gerektiğini düşünüyorum. Fakat Aykut Kocaman’ın da gidişinin bile alkışlanarak olması gerektiğini düşünüyorum. Protesto edilmeyi hak etmedi. Süreçte en sağlam ayakta kalan o oldu ve takımı o toparlardı. Sistem anlamında eleştirsem de adamlık anlamında kimseye laf söyletmem.

Karabük maçında takımın defansif zaaflarını gördük. Oyun kurma konusunda topu ileri taşıyacak hiç kimse yok. Orta sahada en güçlü isim Meireles olmasına rağmen onunda aldığı cezadan dolayı oynayamayacak olması işleri daha da güçleştirdi. Cristian eğer oynayacaksa orta sahada oynamalı. Oyun kurucu pozisyonunda ondan fazlasını beklemek hata olur. Kupa maçında attığı iki gol düşüncelerimizi değiştirmez. Fenerbahçe önce çok iyi bir stoper almalı. Orta sahaya takviye yapmalı ve ne olursa olsun iyi bir forvet transfer etmeli. Bienvenü ve Semih gönderilmeli. Semih’in bu durumuna üzülüyorum. Oynatılmayacaksa gönderilsin. Sırt dönük olarak o pozisyonda ondan iyisi yok. Hangi takıma giderse gitsin göreceğiz ki çok başarılı olacak. Umarım Fenerbahçe ona yaptıklarını başka bir oyuncuya yapmaz. Bunca yıllık emek ve buna rağmen her zaman bir yıldız transferin yedeği oldu. Hiç sesini çıkartmadı. Her girdiğinde oynadı, mücadele etti. Umarım iyi bir takıma gider ve başarılı olur.

Fenerbahçe’de takıma yakışan isimleri transfer edecek. Bundan şüpheniz olmasın. Bir forvet ile oyunu ileri taşıyabilecek bir on numara ile ilgilenildiğini biliyorum. Snaijder ve Diego ikilisinden birisinin alınacağı haberleri ön planda. Forvet içinde Hoarau ve Higuain isimleri zikrediliyor. Fenerbahçe çok iyi isimleri kadrosuna katacak. Bundan emin olun. Bununla birlikte Galatasaray ve Beşiktaş’ın da birer yıldız oyuncu ile anlaşma aşamasında olduğunu da söylersek yanılmış olmayız. Umarım daha heyecanlı bir ikinci yarı izleyeceğiz. Biz ne söylersek söyleyelim Fenerbahçe düşmanları asla geri adım atmayacaklar ve Fenerbahçe’liler de asla bu oyunlara gelmeyecek.

Yorumlar
TREND HABERLER