YAZARLAR

Kime inanalım?

Kime inanalım?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe transferde hareketli saatler yaşıyor. Bu hareketliliği de Fenerbahçe muhabirleri sosyal mecradan takipçileri ile paylaşıyorlar. Taraftar beklentiye giriyor, heyecan yapıyor, oyuncuların videolarını paylaşıyor. Transfer eğer iyi bir transfer ise kısacası o transfer benimseniyor.

Bir çok kişi Fenerbahçe’nin Belhanda transferini bitirdiğinin haberini verdi. Fenerbahçe Spor Kulübü de resmi sitesinden bir açıklamada bulundu. Yıllık alacağı ve bonservis bedeline hatta sonraki satıştan elde edilecek gelirden %35 pay istendiği bile duyuldu. Fakat Fenerbahçe bitmiş olan bir transfer yok dedi. KAP’ta yaptığı açıklamada ise söz konusu kulüp ile herhangi bir görüşme olmamıştır dendi. Açıklamayı aynen paylaşmak istiyorum.

Ntvspor'da son dakika gelişmesi olarak "Fenerbahçe, Montpellier'den Younes Belhanda ile anlaştı" şeklinde duyurulan, ardından da bazı görsel ve sosyal medyada bu konuyla ilgili yapılan haberler gerçek değildir. Söz konusu Kulüp ile herhangi bir görüşme yapılmamıştır.

Kim inanır? Yöneticiler, bonservis bedeli yükseldiği için uzadı diyor. Kulüp görüşme yapılmadı diye açıklama yapıyor. KAP açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz. Ben demiyorum. Açıklamayı aynen paylaştım.

Transfer gizlilik çerçevesine uyularak yapılır. Rakipler ve diğer kulüpler devreye girmesin diye gizli yürütülmesinde sakınca görmüyorum. Ya gizli tutun kimse duymasın ya da yalanlama yapıp taraftarı kandırmayın. Belhanda ile görüşüldüğünü herkes biliyor. Belhanda, Nobre, Sercan Sararer ve Ömer Toprak ile ciddi olarak ilgilenildiğini artık gizleyemezsiniz. Hatta Stoch için resmi tekliflerin geldiği ve kulübün 10 M€ istediğini de biliyoruz. Hem alınacak hem de satılacak oyuncular ile ilgili görüşülüyor, bunu gizli tutamıyorsunuz ve Belhanda’nın kulübü ile görüşülmedi, Stoch satılmayacak diyorsunuz. İsmini saydığım oyuncular alınır ve Stoch satılırsa yönetim ne diyecek? Yönetimdeki kişiler bence sır tutmasını bilmeli. Onların sır diye söyledikleri sır olarak kalamaz. Bir an önce haber yapabilmek için, haberi herkesten önce verebilmek için pusuda olan habercilere de saygı duyuyorum. Ntvspor muhabiri Aykut Yıldırım birçok haberi ilk olarak duyuruyor. Kulüp Krasiç transferinde de aynısını yapmıştı. Ben Aykut Yıldırım’a güveniyorum. Eğer transfer haberi yaptıysa doğrudur.

Burada eleştirilecek kişiler yöneticilerdir. Kap ne için vardır. Aydınlatmak için. Siz görüşmeye başladığınız an orada bilgilendirmek zorundasınız. Transfer olursa bildiriliyor, olmazsa bildirilmiyor ya da yalanlanıyor. Bu konuda kulübün izlediği politikayı beğenmiyorum. Sonra Galatasaray bildirip alamıyor diye eleştiriyoruz ama doğrusunu yapıyorlar. Şimdi kulübün açıklamasına göre Belhanda için kulübü ile görüşülmedi demektir. İnanmak isteyen var mı?

Geç yapılmış transfer fayda sağlamaz. Ya erken yapın ya hiç yapmayın.

Son olarak Trabzonspor taraftarlarına seslenmek istiyorum. Sizin üzerinizden prim yapmak isteyen ve sizi kışkırtmaya çalışan kişilere yüz vermeyin. Hak arayacaksanız yasal yollardan arayın. Her yolu mübah gören zihniyetlerin tahriklerine kapılmayın. Onların amacı Trabzonspor’un kupa kazanması değil. Tek amaçları Fenerbahçe düşmanlığıdır. Hiç o insanlardan Fenerbahçe’den başka yorum duyuyor musunuz? Bundan önce Trabzonspor için kaç kere panel yaptılar? Kaç kez Trabzonspor’un haklarını dile getirdiler? İnanın amaçları Fenerbahçe’yi karalamak, sizi korumak değil. Sağlıcakla kalın.

Yorumlar
TREND HABERLER