MOTOR SPORLARI

Kenan Sofuoğlu tozu dumana kattı!

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race 2016 sezonunun altıncı yarışı final yarışları 4 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Lausitzring Pisti’nde gerçekleşecek.

Kenan Sofuoğlu tozu dumana kattı!

Red Bull Air Race serisinin altıncı ayağına Almanya’nın Lausitzring Pisti, 4 Eylül tarihinde ev sahipliği yapacak.

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi öncesi Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu da özel bir gösteri gerçekleştirdi. Lausitzring Pisti’nde motoruna atlayan Kenan Sofuoğlu, yaptığı gösteri ile izleyenleri kendine hayran  bıraktı. Sofuoğlu, motoruyla pistin tozunu atarken, gökyüzündeki uçaklara adete meydan okudu. 

Kenan Sofuoğlu

Yarış gerçekleşecek Almanya'daki mücadele öncesi bu sezonun sürpriz ismi olan ve genel klasmanda 53.25 puanla lider Alman Matthias Dolderer favoriler arasında yer alıyor. Klasmanda ikinci sırada yer alan Hannes Arch, altı yarış sonunda 35 puanın sahibi olurken, üçüncü sıradaki Matt Hall Arch'ı 33.75 puanla takip ediyor.

Sezonu Abu Dabi’deki yarışla açan serinin birinci yarışını Fransız Nicolas Ivanoff, Almanya’daki  ikinci yarışı ise ev sahibi pilot Matthias Dolderer, favoriler arasından sıyrılarak kazanmıştı. Japonya’da da bir diğer ev sahibi pilot Yoshihide Muroya zafere ulaşırken, dördüncü yarışta Dolderer Budapeşte’de birinciliği elde etmişti. Ascot’taki serinin beşinci yarışını ise Matt Hall kazanmıştı ve genel klasmanda üçüncülüğe yükselmişti.

Red Bull Air Race serisinin altıncı yarışı  yine nefes kesen bir mücadeleye sahne olacak ve 4 Eylül 2016 tarihlerinde Red Bull TV’den canlı yayınlanacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER