MOTOR SPORLARI

Kenan Sofuoğlu baba oluyor

Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nın Hollanda yarışında yeniden baba olmanın heyecanı yaşayacak.

Kenan Sofuoğlu baba oluyor

Dünya Supersport Şampiyonası’nda yer alan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, sezonun 4. koşusu Hollanda yarışında, ikinci kez baba olmanın heyecanıyla mücadele edecek.

Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda 3 yarışın geride kaldığını söyledi. Şampiyonada 45 puanla ikinci sırada yer alan Kenan Sofuoğlu, bu sezon diğer yılların aksine şampiyonların kullanmasına izin verilen 1 numarayla mücadele ettiğini anlattı.

Sofuoğlu, “Sezona bir numara olarak başlamak dezavantaj çünkü bütün pilotların hedefi bir numaraya ulaşmak. Zaten bir numara olan sporcununki ise bunu korumak. Korumak ulaşmaktan daha zordur.” dedi

AA'nın haberine göre; Julia Looman Sofuoğlu ile ilk çocukları Hamza’yı, kan hastalığından kaybettiklerini hatırlatan milli sporcu, “Hala bunun neden olduğunu soran insanlar var. Bu hastalık, anne ve babanın genlerinden gelen bir sorunla alakalı. Sezonun 4. yarışı olan Hollanda’da çifte heyecan yaşayacağım. İkinci çocuğumuzun doğumu, Hollanda yarışından iki gün sonra gözüküyor. Rabbim güzel bir yarış nasip ederse, hemen ertesi gün hastaneye gidip bir hafta kalacağız.” ifadelerini kullandı.

Enes Kanter Thunder tarihine geçti

Doğumdan sonra bebeğin, bazı kontroller için bir hafta hastanede kalmasının uygun görüldüğünü anlatan Kenan, “Doktorlar, ilk çocuğumuzdaki hastalığın, bunda da olup olmadığını anlamak istiyorlar. Onların öngörüsüne göre aynı hastalığın olma ihtimali yüzde 25. Rabbim inşallah bu 1,5 ayı başarılarla sağlıklı bir şekilde baba olarak geçirmemi nasip eder.” diye konuştu.

“Telafisi 4 ya da 5 yarış sürebilir”

Kenan Sofuoğlu, sezona iyi bir başlangıç yaptığını, antrenman ve resmi testlerde hep birinci olduğunu anımsattı.

Avustralya’daki ilk yarışta ummadıkları ve anlamadıkları bir şekilde motosikletin lastiğinin yarıldığını belirten Sofuoğlu, şunları söyledi:

“Yarış dışı kaldık ve puan kaybettik. Bu, 13 yarışlık sezonun büyük bir avantajını kaybetmek anlamına geliyordu. Biliyorum ki bunun telafisi 4 ya da 5 yarış sürebilir. Önümde uzun bir sezon var, 10 yarış daha koşacağız. İşler iyi gider de Hollanda ve İtalya yarışlarını kazanabilirsem, liderliğe yükselebilirim ama bunun çok da büyük önemi yok. Önemli olan en sonunda kimin şampiyon olduğu.”

Dünya Supersport Şampiyonası’nda 4 şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu, şu anki duruma bakıldığında bu yıl da şampiyon olabileceklerini belirterek, “Hayalim ve kariyer planlamama göre, Allah nasip eder de 5. dünya şampiyonluğunu alırsam, artık emeklilik tarihimi koymak istiyorum. Çok yoğun bir 1,5 ay beni bekliyor, 3 yarışa çıkacağım ve Allah nasip ederse tekrar baba olacağım. Çocuğumuzun Türkiye’de doğmasını istiyordum ama biraz da mecburiyetten Hollanda’ya almak zorunda kaldık.” ifadelerini kullandı.

“Baba olmanın heyecanı daha büyük”

Yarışların, kendisi için büyük önem taşıdığını vurgulayan milli sporcu, “Yarışlara şahsi olarak gitmiyoruz, Türkiye’yi temsil ediyoruz. Podyuma çıktığımız takdirde bayrağımızla pisterde tur attığımız için bu, büyük bir görev haline geldi.” diye konuştu.

“Öte yandan hayatın diğer heyecanları da var.” diyen Kenan Sofuoğlu, şöyle devam etti:

“Babalık duygusunu bir kez yaşadım nasıl bir duygu olduğunu biliyorum, zor günler geçirdiğimi de biliyorum. Yarış büyük bir heyecan ama baba olmanın heyecanı daha büyük. Erkek çocuk bekliyoruz, ismini Mahir koyacağız. Otomobil sporlarına da hevesli olduğum için Hamza’yı Formula 1 sporcusu yapmak istiyordum. Şu anda gönlümden geçen sağlıklı sıhhatli olması ama Mahir, motor sporlarını severse ben de yanında durmak isterim. Sonuçta benim sevdiğim, tecrübeli olduğum bir iş. Eğer kendi isteği olursa seve seve yanında dururum.”

Bu spora ilk başladığında bir kez dünya şampiyonu olmanın hayalini kurduğunu, 4. şampiyonluktan sonra ise “5 kez şampiyon olan bir sporcu” olarak anılmak istediğini anlatan Kenan Sofuoğlu, “Dörde ulaştık, 5’incisini de almak isteriz ama bu nasiptir. Ben kazandıklarımdan her zaman çok memnunum. Eğer imkan varsa neden olmasın? Dört şampiyonluk bir rekordu, bu rekoru daha zor yapalım ki ilerleyen yıllarda kırmak daha zor olsun.” diye görüşlerini aktardı.

Bugüne kadar hep 35 yaşında sporu bırakmaya niyetlendiğini dile getiren milli motosikletçi, “Beşinci şampiyonluktan sonra bu sezon ya da öbür sezon, duruma bakacağım. Güçlü müyüm, kondisyonum yeterli mi? Ona göre karar vermek istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“En büyük isteğim genç sporculara destek olmak”

Kenan Sofuoğlu, sporu bıraktıktan sonra genç sporcuları desteklemek istediğini belirtti.

Spora faydalı olacak ne varsa yapmak istediğini anlatan Sofuoğlu, “Futbol basketbol gibi branşlardaki sporcuların hepsinin büyükleri, ağabeyleri var ama motor sporlarında hala biraz sıkıntı bulunuyor. Ben gerek tecrübelerimle gerek maddi imkanlarla destek olmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Arda Turan Barcelona idmanında dayak yedi

Kenan, motosiklette uluslararası yarışmalara katılan 8 sporcusunun bulunduğunu vurgulayarak, “Çok yetenekli birini gördüğüm zaman federasyona söylüyorum, Toprak Razgatlıoğlu bunlardan biri. Kupalarda yarışmalarını sağlıyoruz. 2015’te takımımla anlaşma yaparken şartlarımdan biri buydu. Avrupa Şampiyonası’nda Toprak’a motor ve imkan sunulacaktı, o şekilde anlaşmıştık.” diye konuştu.

Motor sporlarının maddi anlamda zor bir spor olduğuna dikkati çeken Kenan Sofuoğlu, şunları söyledi:

“Arkanda bir destek olmalı. Büyük sponsor olacak ki Türkiye’de bu çok zor. Avrupa’da bu kültür çok farklı, markalar, gençler bir yerlere gelsin diye yanlarında duruyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının da bu konuda çalışma yapması lazım. Devletin yaptırımları olsa her şey çok farklı olabilir. Bizim milli sporcularımız çoğu zaman, uçak biletini nasıl alacakları konusunda hesap yaparken, büyük markalar için bunlar çok kolay şeyler.”

“Toprak bu zor günleri atlatacak”

Milli sporcu Kenan Sofuoğlu, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Avrupa Superstock 1000 Kupası’nda yarışan Toprak Razgatlıoğlu’nun, Avustralya’da sezona hazırlanırken kaza yaptığını ve ayağını kırdığını hatırlattı.

Toprak’ın sezona şanssız başladığını belirten Kenan, şöyle devam etti:

“Toprak tam iyileşti, Avrupa Şampiyonası’na kıl payı yetiştireceğiz derken ilk antrenmanında bu kez de elini kırdı. Bir sporcu için sakatlık çok zor bir şeydir. Toprak’a, ‘ben kariyerimin başında aynı şeyleri yaşadım ve iyi ki de yaşamışım.’ dedim. O zamanlar bunları anlayamıyordum ama geçirdiğin zorluklar seni çok iyi pişiriyor ve geleceğe hazırlıyor. Toprak bu zor günleri atlatacak.”

Sercan Yıldırım Vikipedi'ye adını yazdıracak!

Toprak’ın bu sezon şampiyon olmasının zora girdiğini vurgulayan Kenan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Daha ilk yarıştan sakatlık yaşadı ve puan alamadı. İkinci yarışta yarışıp yarışmayacağı belli değil, sadece 8 yarış olduğu için telafisi zor. Benim kendisinden beklentim sezon içinde birkaç birincilik alması. Allah nasip ederse büyük bir projenin içindeyiz. 2017 sezonunda Toprak’ı Dünya Şampiyonası’nda Superbike kategorisinde yarıştırmak istiyorum. Tabii ki bununla alakalı atılması gereken büyük adımlar ver ama onun alacağı birkaç başarı benim için yeterlidir.”

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER