YAZARLAR

Kelimelerin bittiği an…

Kelimelerin bittiği an…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Aslında yazılıp çizilecek o kadar çok şey var ki, hangisinden başlasam diye düşünüyorum. Bu satırları yazarken bile üzüntümün boyutlarını tahmin edemezsiniz. Üzülüyorum çünkü bu tür olayların olabilme ihtimaline hiç ihtimal vermeyen bir kişiydim. Hep derdim, bu takımlar milyon dolarlara oyuncu alıyorlar, o kadar iyi kadro kuruyorlar şike ile işleri olmaz derdim. İnşallah hala haklılık payımın olduğunu yargı açıklığa kavuşturur. Aksi takdirde iddialar gerçekse taraftara çok yazık olacak, oyunculara çok yazık olacak, teknik ekibe çok yazık olacak.

Bu iddialar eğer gerçek ise; ben bir Fenerbahçe’li olarak kahrolurum. Takımımın verdiği mücadeleye üzülürüm. Takımı içerde dışarda destekleyen taraftara üzülürüm. Teknik ekibe üzülürüm. Yöneticilere de üzülürüm ki bu işlerle alakası olmayanlar bu durumu nasıl izah ederler? Bu işleri organize edenler ise koskoca camiaya bıraktıkları lekelerle baş başa bırakırlar.

Bazı iddialar var ki inanasım geliyor. Fenerbahçe Sezer, Emenike, Bülent Uygun, Ümit Karan gibi isimlere para verirken görüntülenmiş, dinlenmiş ve kayıtlarının olduğu söyleniyor. Bu iddialar gerçekse hepsine yazıklar olsun. Biz Türk futbolu gelişsin diye çabalarken, Türk futbolunun marka isimleri, kulüpleri ve yöneticileri bu işlere giriyorlarsa hepsinin canı cehenneme… Kaldı ki sadece transfer ve teşvik ile ilgili değil, rakip takımları kendi maçında şike yapmakla suçlanıyorlar. Çete örgütü kurmak da suçlamalardan bazıları ve bu suçlamaların gerçek olduğu üzerinden yorum yapıyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü bütün branşlarda şampiyon olurken bu yapılanlar camia üzerinde şok etkisi yarattı. Bir Fenerbahçe’li olarak gelebilecek her türlü eleştiriye açığım ama takıma değil yönetime ve bu çirkin olayların içinde olanlara…

Bu iddialar gerçek dışı, uydurma veya komplo ise; inanın o zaman bu camiaya bu iftiraları atanlar, bu komployu kuranlar bunun altından kalkamaz. Bu camia atılan bu lekeyi onları boğarak temizler. Başkan, yönetici, futbolcular bu çektikleri sıkıntıların bedelini fazlası ile ödettiği gibi bu çirkin işi düzenleyenler, kulübe çamur atanlar sokağa çıkabileceklerinden ne kadar emin olabilirler? Şu anda her şey iddia aşamasında olmasına rağmen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım gözaltına alınıyorsa bu operasyonun geniş çaplı olduğunu ve deliller olmadan bu göz altıların olamayacağını da düşünüyorum. Bir yandan da soruşturmanın gizliliğinden bahsediliyor. Avukatlar bile içeriği hakkında bilgi sahibi değilken bu kadar senaryonun yazılıp çiziliyor olması da çok manidar geldi. Eğer hakikaten gizlilik prensipleri adına herhangi bir bilgi paylaşımı olmadı ise bu senaryoları üretenler hesabını vermekle yükümlüdürler. Bununda takipçisi olacak çok kişi var.

Olayların bir an önce açıklığa kavuşturulmasını canı gönülden isterim. Şampiyonlar ligi, Avrupa ligi, Süper lig, Kupa ve alt liglerin sağlıklı bir şekilde başlayabilmesi ve sonradan sıkıntıların oluşmaması adına bu konuda yargının özellikle hassasiyet göstermesi, Federasyonun ise gerekli kararları acilen alıp bu işi geciktirmemesi gerekmektedir.

Son olarak rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Başkan Aziz Yıldırım’a geçmiş olsun dileklerini sunuyorum. İnşallah Balyoz ve Ergenekon’daki gibi kaçış hastalıklarından değildir. Gözaltına alınan komutanlar hep hastalanıp hastaneye kaldırılıyorlar ya aklıma geldi. İnşallah önemli bir şeyi yoktur. Türkiye’ye ve Fenerbahçe’ye geçmiş olsun. En kısa sürede her şeyin açıklığa kavuşturulması dileklerimle… 

Yorumlar
TREND HABERLER