SPOR MEDYASI

Kaya Çilingiroğlu - Aziz Yıldırım davası sonuçlandı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Kaya Çilingiroğlu, beraat etti.

Kaya Çilingiroğlu - Aziz Yıldırım davası sonuçlandı

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Kaya Çilingiroğlu, beraat etti.

Anadolu Adalet Sarayı 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan Kaya Çilingiroğlu ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Çilingiroğlu, spor yorumculuğu yaptığını ve aylık gelirinin 10 bin lira olduğunu bildirdi.

Savunmasını yapan Çilingiroğlu, Yıldırım'a karşı hakaret içerikli beyanda bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:

"45 dakikalık program içinde sadece iddianameye konu kısım cımbızlanmış, programın 30 saniyelik bölümü arzedilerek tarafıma suç atfedilmiştir. Ben 'Aziz Yıldırım'ın cezai ehliyeti yoktur' şeklinde beyanda bulunmadım. Sadece kalp ve şeker rahatsızlığı nedeniyle cezası ertelenebilir düşüncesiyle değerlendirme yaptım. 'Kronik vaka' ifadesi Yıldırım'a yönelik hakaret oluşturan bir ifade olmayıp, uzun süredir devam eden bir durum hakkında tanımlamadır. Suçsuzum, beraatimi istiyorum."

Çilingiroğlu'nun avukatı Harika Kocacık da müvekkilinin söz konusu programda spor yorumcusu sıfatıyla güncel ve kamuoyunu ilgilendiren konuların değerlendirmesini yaptığını ifade ederek, "Çilingiroğlu'nun söylemleri düşünce özgürlüğü içerisinde olup yargıya intikal etmemesi gerekirdi. Burada hakaret suçunun oluşması mümkün değil. Müvekkilim programda yaptığı konuşmaları hakaret etme kastıyla söylememiştir" diye konuştu.

- "Allah'tan tıpçı değil yoksa onu Tabipler Odası'na şikayet ederdim"

Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol da söz konusu programdaki ifadelerin doğrudan Yıldırım'a yönelik yapıldığını savunarak, şunları kaydetti:

"Programın başında tahkir kastıyla 'klinik vaka' denilerek müvekkilim küçük düşürülmek isteniyor. Programın devamında da gülüşmeler eşliğinde 'kilinik vakadır' sözü yineleniyor. Bu söylemlerle müvekkilim küçük düşürülmüştür. Biz burada insanları aşağılayıcı sözler sarf edildiği için şikayetçi olduk. Yine konuşma içerikleri incelendiğinde müvekkilim hakkında 'Türkiye'nin yüz karası' ifadesini kullandığı görülecektir. Sanık annesinin ve babasının tıp profesörü olduğunu, kendisinin de 4 yıl tıp eğitimi aldığını söyledi. 4 yıl değil, 40 yıl tıp okusanız da kişiler hakkında 'şu sağlıklıdır, şu sağlıklı değildir' şeklinde yorum yapamazsınız. Allah'tan tıpçı değil, yoksa onu Tabipler Odası'na şikayet ederdim."

- "Türkiye'nin yüz karası dediğimi hatırlamıyorum"

Çilingiroğlu, esas hakkındaki savunmasının sorulması üzerine de programdaki konuşmasında Yıldırım'a yönelik, "Türkiye'nin yüz karası" dediğini hatırlamadığını belirterek, "Program tarihinden önce şike ve çete davası sonuçlanmış olup Aziz Yıldırım buradan ceza almıştır. 16. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı var ortada. Biz sonuçlanmış bir dava üzerine yorum yaptık" dedi.

Kararını açıklayan hakim Betül Çelik Dizle, Çilingiroğlu'nun, hakkında hakaret suçu işlediği iddiasıyla dava açılmış olsa da yasal unsurların oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

İddianamede, Kaya Çilingiroğlu'nun, "basın yoluyla hakaret" suçunu işlediği iddiasıyla 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Yorumlar
TREND HABERLER