YAZARLAR

Kasımpaşa'ya haksızlık yapılıyor

Kasımpaşa'ya haksızlık yapılıyor

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
TFF'nin tekrarlanmasına karar verdiği karşılaşmada İlk maçı 2-1 kaybeden Beşiktaş'ın bu defa gülmesi sağlandı ve siyah beyazlılar Kasımpaşa'yı 3-0 yendi.

Süper ligde Fenerbahçe'nin puan kayıplarını değerlendirmek isteyen Beşiktaş, tekrar edilen mücadelede Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaştı. Erteleme maçında ve tekrar edilen karşılaşmada, Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı üç golle geçerek bir nevi şampiyonluk potasına girmesi sağlandı.

Süper Lig'in 15. haftasında iki takım arasında oynanan ve 2-1 Kasımpaşa'nın üstünlüğüyle biten karşılaşmanın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tarafından kural hatası yapıldığı gerekçesiyle tekrarlanmasına karar verilmişti.

Kasımpaşalı futbolcu Ryan Donk, elindeki topu, Almeida'nın hakimiyetindeki meşin yuvarlağa atarak pozisyonunu kestiği öne sürülmüştü.

Lacivert-beyazlı takım, hakem Barış Şimşek'in yönettiği maçı 2-1 kazanırken; Beşiktaş Kulübü, kural hatası yapıldığı gerekçesiyle itirazda bulunmuştu.

Beşiktaş'ın başvurusunu değerlendiren TFF Yönetim Kurulu, mücadelenin tekrarına karar vermişti. TFF Tahkim Kurulu'nun da kararı onaylamasının ardından iki ekip tekrar maçında karşı karşıya geldi.

Lacivert-Beyazlı camiaya haksızlık yapıldığı konusunda spor kamuoyunda bir algı oluşmaktadır. TFF ve MHK başkanının ikisinin de Beşiktaşlı olmasından dolayı böyle bir algı doğmaya başladı ve artarak gidiyor. Ve Kasımpaşa herkesin gözü önünde kurban ediliyor. Kasımpaşaspor'a yapılan haksızlıklar spor tarihine geçecek türden.

Oldu olacak Kasımpaşa spor'un maça 11 kişiyle başlaması engellensin, Kasımpaşa spor'un kalesinin boyu uzatılsın, futbolcularına krampon yasaklansın. Daha açık olun!

Kasımpaşa-BJK maçında kural hatası olmuş olabilir ama Türk futbolunda tek kural hatası Kasımpaşa Beşiktaş maçında olmadı geçmişte oynanan maçlara da bakılmalı.

Ayrıca Beşiktaş'ın başvurusunu olumlu olarak sonuçlandıranlar Trabzonspor un haklı başvurusu karşında işi mevzuata bağlayıp topu taca atmaktadırlar.

Beşiktaş'ın başvurusunu anında kabul edip maçı tekrar eden Türkiye Futbol Federasyonu, şike davsında Yargıtay'ın nihai kararına rağmen bordo-mavili kulübün 2010-2011 sezonundaki şampiyonluk kupasının kendisine verilmesi için yaptığı başvuruyu reddetmesi anlamlıdır.

Trabzonspor'un haklı kupa talebine ret, Beşiktaş'ın basit kural talebine evet

Bir tarafta yüksek mahkemece onaylanmış bir karar var. Diğer tarafta bir kulübün itirazı var. Şike tescillenmiş yapanlar cezalandırılmış böyle olmasına rağmen 2010-2011 yılının şampiyonluk nişanesi olan kupanın halen Fenerbahçe müzesinde bulunması Türk Futbolu açısından utanç verici bir durumdur.

İngiltere Devlet Bakanı evinde çalıştırdığı temizlikçisinin çalışma vizesi olmadığı ortaya çıkınca koltuğunu bıraktı ama şike ile elde edilen kupa halen geri alınmadı.

Bu mudur sizin adaletiniz?

Yorumlar
TREND HABERLER