YAZARLAR

Kartal istilası

Şampiyonu daha iyi savunan değil daha çok gol atan kazanacak dolayısıyla arada sadece bir puan olmasına rağmen favori Beşiktaş!!

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Geçen hafta Başakşehir mağlup olduğunda Alanyaspor ile karşılaşacak olan Beşiktaşlılar ne kadar mutluysa, bu hafta Konyaspor öncesi de bir o kadar tedirginlerdi. Konyaspor sert sıkı bir takım ve zor gol yiyorlar. Şenol hoca iki hafta üst üste çıkardığı ilk 11’e Konyaspor ayarı yapar diye bekledim ama aksine Şenol hoca aynı takımı üst düzeyde motive etmiş ve öyle çıkarmış sahaya. İlk yarım saat resmen dövdüler Konyaspor’u. Hem baskı yapıtılar hemde neredeyse tüm dönen topları alıp hücum devamlılığını sağladır. Tabiri caiz ise ‘bu sıcağa kar dayanmazdı’ ve öylede oldu. İlk yarım saatlik dilimi yüksek tempo ile oynayıp 2 gol bulan Beşiktaş, ilk yarının son 15 dakikasında topu rakibe bıraktı. Bu 15 dakikalık süreçte iki olumlu gelişme gözüme çarptı. Birincisi Beşiktaş baskı yesede pozisyon vermedi, ikincisi 15 dakika içinde 3-4 tane harika kontra atak yaptı.

45+1. dakikada Tosiç’in pozisyonuna penaltı çalınmış olsa ki bence pozisyon penaltı değil. İkinci yarı öncesi belki şansı olabilirdi Konyaspor’un ama başından sonuna oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Beşiktaş’ın bu müthiş galibiyetini hakemle ilişkilendirmek hem Beşiktaş’a hemde Türk futboluna haksızlık olur.Beşiktaş’ta dünkü maç için bir kötü oyuncu oylaması yapılsa heralde kendi kalesine gol attığı için Tosiç seçilirdi. Ama dün Tosiç defalarca Konyaspor ataklarını pozisyona dönüşmeden  etkisiz hale getiren isimdi ve kendi kalesine gol atmasına rağmen bence maçın kahramanlarından biriydi.

Beşiktaş geçen sezonki havasına girdi yine ve hücumda adeta canavarlaşan takım geri döndü. Fenerbahçe’nin havlu attığı, Galatasaray’ın istim üstünde dolaştığı ligde henüz 21. Hafta olmasına rağmen tek bir rakibi kaldı Beşiktaş’ın. Adebayor transferi mutlaka katkı sağlayacaktır Başakşehir’e ama Başakşehir artık bir hedef takımı ve önlemi zor oyuncusu pek yok. Beşiktaş’ta ise öndeki 5 oyuncuya da önlem almanız gerekir. Bence şampiyonu daha iyi savunan değil daha çok gol atan kazanacak dolayısıyla arada sadece bir puan olmasına rağmen favori Beşiktaş!!

Yorumlar
TREND HABERLER