YAZARLAR

Kararı beğenmeyenler!!!

Kararı beğenmeyenler!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Dün Federasyon bir karar verdi. Hemen söylemekte fayda var, beklediğim ve olması gereken bir karardı. Bu karar benim beklediğim yönde çıktı ama ben bu kararı Fenerbahçeli olduğum için bu şekilde beklemiyordum. Sıradan bir futbolsever olarak bu şekilde çıkmasını arzu ediyordum.

Şu anda Federasyon elindeki belgelerde şike tespit edemediğinden ve iddianame hazırlanmadığından, tarafları dinleyemediğinden, elde bulunan yetersiz belgeleri gösteremediğinden herhangi bir karara varamadı. Dolayısı ile liglerin normal seyrinde başlamasına karar verdi.

Ne yapsaydı sırf birilerinin gönlü olsun diye Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı ligden mi düşürseydi? Trabzonspor cephesi de karardan memnun değil ama kendilerinin de hala tutuksuz yargılandıklarını hatırlatmak isterim. Sanki kendileri bu işin içinde yoklarda sadece Fenerbahçe bu konunun muhatabıymış gibi davranıyorlar. Bu işin içinde olan takımları düşürseler ve iddianamede ve mahkemede aklanan kulüpler, futbolcular ne olacaktı? İşin içinde Fenerbahçe var diye yaygara yapanlar futboldan hiç anlamayan ve sadece Fenerbahçe düşmanlığı yapan kişilerdir.

Eğer ortada bir suç bulunursa suçlular elbette cezasını çeker. Suçu tespit edilen takımlar düşürülür, futbolculardan ise giden gider kalan kalır. Daha ortada belge yok denilirken takımların düşmesini isteyen düşünceler biraz olsun at gözlüklerini çıkarsınlar. Fenerbahçe şampiyonlar liginde ülkemizi temsil edecek. Süper ligde olacak ve yabancı oyuncuları üst düzey oyuncular. Bunları birilerinin gönlünü yapmak için elinin tersi ile itemezsiniz. Suç tespit edildikten sonra ceza isteyebilirsiniz.

Elinizi vicdanınıza koyun lütfen. Sırf ekranlarda çok boy gösteriyorlar diye Rasim Ozan’ın, Mehmet Baransu’nun, Erman Toroğlu’nun, Ahmet Çakar’ın peşinden gidecek halleri yoktu. Bu insanlardan Rasim ve Mehmet beyler spordan anlamaz. Erman ve Ahmet beylerse yıllardır Fenerbahçe derken bile dişlerini sıktıklarına şahit oluyoruz. Fenerbahçe’yi sevmeyen hatta nefret eden kişilerdir.

Sonuç olarak Federasyonun kararı doğrudur. Kendilerini bu anlamda tebrik ediyorum. İddianame hazırlandıktan ve gizlilik kararı kalktıktan sonra çok daha somut belgelerle en doğru karar verilecektir. Kendilerine bu zorlu süreçte teşekkür ediyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER