YAZARLAR

Karadeniz turnesi..

Hami Mandıralı'ın stratejisi her ne kadar uygulamada sonuç vermese de doğruydu. Cardozo ve Muhammed'i çift forvet oynatıp özellikle Cardozo'nun Necip'e olan boy avantajından faydalanmak istedi.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Maçtan saatler önce Umut'un babasının ve diğer tüm vatandaşlarımızın cenaze törenleri sebebiyle moraller bozuktu. Maç öncesi seramoniler yapıldı, acılar paylaşıldı. ALLAH bir daha böyle acılar göstermesin, Ülkemiz bunlara layık değil..  Öncelikle durum tespiti yapalım; maç sayıları eşitlendi ve Beşiktaş bir puan önde. Üstelik Fenerbahçe ve Trabzonspor deplasmanlarını da bitirmiş oldu ve haftalardır şampiyon olması kendi elinde olan tek takım olma ünvanını da koruyor. Beşiktaş için tek dez avantaj Fenerbahçe'ye karşı ikili averajı. Yani puan eşitliğinde şampiyon Fenerbahçe olacak..

Beşiktaş'ın yeni transferlerinin statü gereği oynayamadığı maçta, Hami Mandıralı'ın stratejisi her ne kadar uygulamada sonuç vermese de doğruydu. Cardozo ve Muhammed'i çift forvet oynatıp özellikle Cardozo'nun Necip'e olan boy avantajından faydalanmak istedi. Cardozo kendisine gelen tüm hava toplarında üstünlük kurdu Necip'e. Ama ne Cardozo'ya yeteri kadar top geldi, nede Cardozo'nun indirdiği toplar Trabzonspor'lularla buluştu. Cardozo ve Muhammed ileri uçta, defansif özellikleri zayıf Erkan ve Marin'de kenarlarla oynayınca, Beşiktaş orta sahayı çok çabuk geçti ve önemli pozisyonlar buldu. 0-0 biten ilk yarı sonunda Mario Gomez formsuz iddialarını doğrularcasına, çok müsait iki pozisyonu harcadı.Bir net penaltı ve belkide penaltıdan daha önemli bir geri pas ta hakem tarafından es geçildi. İkinci yarı başlarken, Beşiktaş'ta Tolga-Günay değişikliği olduğunu belki çoğu futbolsever farketmemiştir. Beşiktaş rakibine bukadar net bir üstünlük kurdu,hiç pozisyon vermedi ve bolca pozisyon harcadı.Q7 artık yoruldu,kenara alınmalı mı diye düşünürken, harika bir asist yaptı ve Mario Gomez Beşiktaş tarihine geçmiş oldu. Sonrası da yine Beşiktaş'ın kontrolünde geçen maçta Olcay'ın gol bulup morallenmesi de, özellikle ilerleyen haftalar için Beşiktaş hanesine yazılacak pozitif bulgulardan biri oldu.

Sonucu merakla beklenen Karadeniz turnesi Beşiktaş adına çok iyi geçti, Oğuzhan'ın sakatlığı düzelir mi Antalyaspor maçına kadar bilmiyorum ama düzelse bile Antalya maçında dinlendirilmeli. 9 hafta az bir süre değil ve Oğuzhan daha bu takıma çok lazım olacak..

Yorumlar
TREND HABERLER