YAZARLAR

Karadeniz fırtınası zor turladı

Karadeniz fırtınası zor turladı

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Soğuk havaya rağmen tribünleri dolduran bordo-mavililer, 120 dakika susmadı 1-0'lık skorda yaşanan hüzün havası, 5-3 sonrası ise yerini mutluluğa bıraktı.

Ziraat Türkiye Kupası 5'nci Tur mücadelesinde Trabzonspor, normal süresi 1-1 biten maçta, penaltılarda Kasımpaşa'yı 5-3 yenerek bir üst tura yükseldi.

Trabzonspor'un istikrarsız maç sonuçların ardından aradığı morali dün gece Kasımpaşa spor karşısında buldu. Spor Toto Süper Lig'de istikrarlı grafik çizemeyen Trabzonspor'un kupa maçında kazanmaya ihtiyacı vardı. Açıkçası oyundan çok sonuç önemliydi dün gece. Ve öyle de oldu çok güzel futbol yoktu ama galibiyet vardı.

Ziraat Türkiye kupası tarihinde ilk kez bu sezon eşleşen Trabzonspor ve Kasımpaşa takımları dün akşam Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaştılar. Çekişmeli geçen mücadelede Kasımpaşa'nın golünü 7'nci dakikada Özer, Trabzonspor'un ise 88'nci dakikada Adrian kaydetti.

Erken gelen şok niteliğindeki Kasımpaşa golüyle sarsılan Fırtına, oyunun ilerleyen dakikalarında özellikle yapılan değişikliklerle dengeyi kurdu. Normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında da gol olmayınca karşılaşma penaltılara gitti. Penaltı atışlarında da rakibine üstünlük sağlayan Trabzonspor, kupada gruplara kalan son ve 8'nci takım oldu.

Ancak dünkü yazımda da bordo mavililer şampiyonluk yoluna baş koymalı demiştim. Karadeniz fırtınası şampiyonluk yolunda daha güzel bir futbol oynayarak bunu gerçekleştirmeli.

Trabzonspor, kupanın 5. ayağında Kasımpaşa deplasmanında oldukça zor anlar yaşadı ama sonuçta penaltılarla kazanmayı başardı. Trabzonspor, 5-3'lık skorun ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam ederek gruplara kaldı. Trabzonspor ayrıca hafta sonu oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile maçı öncesinde hem moral kazanmış hem de rakibine gözdağı vermiş oldu.

Lig'de beklenilenleri bi türlü veremeyen oynadığı maçlarda inişli ve çıkışlı grafik izleyen Trabzonsporun olmak veya olmamak adına çıktığı Kasımpaşa maçını kazanmak zorundaydı ve zorda olsa kazandı. Ancak ilk yarı oynadığı futbolla göz dolduramayan bordo mavililer ikinci daha atak bir futbol oynadılar. Her iki takımı da lig maçı arasında 120 dakika futbol oynayarak gösterdikleri performanstan dolayı kutlarım.

Trabzonsporlu taraftarlar, Kasımpaşa karşısında soğuk havaya rağmen takımlarını yalnız bırakmaması gecenin ayrı güzelliği oldu. Statta kendilerine ayrılan tribünü tamamen dolduran bordo-mavili taraftarlar, coşkulu bir şekilde takımlarını destekledi. Bordo mavili oyuncularda taraftarlarını kazandıkları galibiyetle sevindirdi. Trabzonspor'u gruplara kalmasından dolayı tebrik ederim. Kasımpaşa spor'u da mücadelesinden ve adına yakışır bir şekilde ev sahipliği yapmasından dolayı kutlarım.

Yorumlar
TREND HABERLER