YAZARLAR

Kapı açıldı, gir içeri Fenerbahçe!

Kapı açıldı, gir içeri Fenerbahçe!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe çeyrek final ilk maçında Lazio karşısında gerekeni yapmıştır. Kupanın en çok gol atan takımına 2 gol atmış ve gol yememiştir. Önemli olan kendi sahanda gol yememektir. Fenerbahçe Aykut Kocaman’ında dediği gibi yarı finalin kapısını açmıştır ve geriye sadece içeriye girmek kalmıştır. Fenerbahçe deplasmanda da kazanacaktır.

Lazio Fenerbahçe karşısında 10 kişi oynadığı için yenilmedi. Fenerbahçe takımların oyuncu sayıları eşitken de iyi oynayan ve pozisyona giren takımdı. Rakibin eksilmesi ise Fenerbahçe için kaçırılmayacak bir avantajdı. Bu avantajı iyi değerlendirdi ve 2 gol buldu. Fenerbahçe’nin iki topu da direkten döndü. Meireles topunun direkten dönmesinin yanı sıra kaleyi birkaç kez yokladı. İyi de oynadı. Takımda beğenmediğim oyuncu yoktu. Diğer oyunculara bakarak biraz Ziegler’in vasat oynadığını söyleyebilirim. Kaleci Volkan’a iş düşmedi. Defans yerinde müdahaleler yaptı. Bu anlamda Yobo ve Egemen ikilisinin diğer ikililere göre daha başarılı olduğunu görüyoruz.

Webo penaltı kullanarak sorumluluk aldı. Onun attığı golü fırsatçılığını kullanan Kuyt daha değerli hale getirdi. Bu maçlarda yıldız oyuncuların ön plana çıkması skoru her an değiştirebilecek olması bir takım için avantajdır. Yıldız oyuncular önemli maçlarda ortaya çıkarak neden yıldız olduğunu göstermelidir. Kuyt bunu yapmıştır.

Fenerbahçe gol yemeden kazanarak önemli bir avantaj elde etmiştir. Deplasmanda da kazanacaklarını düşünüyorum. İnşallah yarı final ve sonrasında final oynayan bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Ben bu yıl Fenerbahçe’ye inanıyorum. Avrupa’da bazen zorlansa, tutuk futbol oynasa da istediği sonuçları hep alan bir Fenerbahçe var. Elbette güçlü takımlar var ama onları yenmeden kupaya ulaşmak imkansız. Öncelikli olarak Lazio takımını elemeyi düşünmeliler. Bu karşılaşmada gösterdikleri mücadele için de bütün oyuncuları kutluyorum. Fenerbahçe taraftarına da takıma gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER