YAZARLAR

Kanarya'ya diş geçiremedi

Kanarya'ya diş geçiremedi

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Spor Toto Süper Lig'in 2. hafta mücadelesinde Trabzonspor evinde Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılıklı atakların yaşandığı mücadelede gol sesi çıkmadı ve iki takım da sahadan 1 puanla ayrıldı. Bordo-mavili takım, "Üç Büyükler" karşısında galibiyet hasretine yine son veremedi.

Trabzonspor şeytanın bacağını kıramıyor. Karadeniz ekibi son yıllarda F.Bahçe ile oynadığı maçlardan bir türlü galip gelemiyor. Şeytanın bacağını bir türlü kıramayan bordo-mavililer dün akşam evinde ağırladığı Fenerbahçe ile berabere kalarak taraftarını yine üzdü.

Trabzon- Fenerbahçe maçı, adının büyüklüğünde bir futbol sunmadı izleyenlerine ama maç öncesi ve sonrasında herhangi bir olay da olmadı. Bu demek oluyor ki; Trabzon seyircisi ortam gerilmesi yapılmayınca efendiliğini ve centilmenliğini sonuna kadar muhafaza edebiliyor. Hiç bir taşkınlık yaşanmadan maç sona erebiliyor. Geçmişte bazı kendini bilmez yönetici, oyuncu ve taraftarlar yüzünden olumsuz ve nahoş olayla yaşandı. Maçı sahada değilde masa başında kazanabilmek için çirkin oyunlar ile Trabzon'da ortamı gerip futbolu kirleten bazı F.Bahçeli yönetici ve futbolcuların geçmişte yaptıkları hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Ama dün öyle olmadı.

Öncelikle belirtmek isterim ki; bu kez F.Bahçeli yöneticiler konuşmalarıyla ortamı germedi, tribünlerin tepkisini çeken kalecide oynamayınca, tribünler oldukça sakin kaldı, futbolcular da sahada buna ayak uydurunca, ortaya son yılların en olaysız Trabzon-F.Bahçe maçı çıktı. Bu durum futbol adına ve her iki camia açısından fevkalade güzel bir gelişmedir. Futbolcuları ve taraftarları kutluyorum.

Yeni alınan futbolcuların mutlaka bir alışma sürecinin olacaktır ancak bu ne kadar çabuk olursa o kadar iyi olur ve bu alışma Fenerbahçe maçında gerçekleşir ve sarı-lacivertli ekibi Avni Aker'den eli boş gönderir demiştim ama maalesef olmadı.

Gerçi Fenerbahçe maçı gerçekten psikolojik olarak Trabzonspor için çok önemli bir maç, neredeyse bir sezona bedel bir maç. Fenerbahçe maçı alınabilmiş olsaydı diğer maçları almakta kolaylaşacaktı.

Nitekim Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hem seyirci hem de skor açısından güzel bir maç olacağı kanaatindeydim ancak herkes gibi bende hüsrana uğradım. Trabzonspor ligdeki iddiasını sürdürmek adına bu maçı kesinlikle alması gerekirdi ama olmadı. Kısmetse ikinci aynı olmaz galip gelerek şeytanın kırar ve taraftarını sevindirir.

Olaysız olması güzel futbol ise vasat

Fenerbahçe, oturmuş kadrosu ile saha içi yardımlaşması üst düzeyde bir takım olduğu açık. Ancak 20 civarında yeni oyuncu ile sözleşme imzalayan Trabzonspor 5 karşılaşmadır gol atamadığı Fenerbahçe karşısında en önemli oyuncusu Cardozo da olmayınca rakibine yin gol atamadı.

Karşılaşma ise baştan sona zevksiz, temposuz,heyacansız ve golsüzdü. Trabzonspor ikinci yarıda biraz hareketlenip 3-4 önemli gol fırsatı yakalasa da izleyenlere bu maçı alıp götürür hissini hiç veremedi. Zaten ev sahibi daha çok yenilmemeyi düşünen bir oyun oynadı.

Fenerbahçe'ye baktığımızda gol olmayan bir kaç atağından başka kayda değer bir hamlesi yoktu. F.Bahçe bundan önce oynadığı Trabzonspor maçlarına baktığımızda en etkisiz maçını oynadı. Ancak bu akşam tek bir fark vardı. O müsabakalarda Trabzonspor taraftarının yarattığı aşırı gerilim Fenerbahçe'nin fazlası ile işine yarıyor ve konuk oyuncular bundan faydalanıyordu. Bu kez bu koz ellerinde yoktu. Trabzonsporlu taraftarlar bu bağlamda artık gerçekleri görmüş olmalılar ki en ufak bir taşkınlık yapmadılar ve oyuncuları bu açından strese sokmadılar.

Trabzonspor, çok sayıda yeni oyuncuya sahip ama gördüğüm kadarıyla bu oyuncular çok vasatlar ve takımın kalitesini en azından şu an yükseltir gibi gözükmüyorlar. Halilhodziç belki uzun bir çalışma dönemi sonrası Cardoso'nun da takıma girmesi ile takımı daha iyi getirebilir. Trabzonspor'un beraberliği alması tamamen Fenerbahçe'nin etkisiz kalmasından kaynaklandı.

Sonuçta Trabzonspor, teknik direktör Halilhodzic'in eldeki imkanlarla uygulattığı en doğru taktikle rakibine hiç hazırlanmış pozisyon vermeden puan aldı, iki de gol kaçırdı. Fenerbahçe ise iyi oynayamasa da zor bir deplasmandan bir puanla döndü.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki futbol tabii ki tatmin edici değildi ama hem saha içindeki centilmenlik hem de tribünlerden sahaya hiçbir müdahale olmayışı, pek çok kişi gibi beni de en çok sevindiren olaylardı.

Yorumlar
TREND HABERLER