YAZARLAR

Kadıköy'den Akhisar çıkar!

Kadıköy'den Akhisar çıkar!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Fenerbahçe, 33 maç sonra kendi saha ve seyircisinin önünde yenilgiyle tanıştı. Kanarya liderlik için çıktığı Akhisar Belediyespor karşısında büyük bir şok yaşadı.

21. haftanın kapanış maçında Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe'yi deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Oysa Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, rakip takımların korkulu rüyasıydı.

Rakip futbolcuların ayağı titrerdi sahaya çıkınca. Hepsi, stadın atmosferin farklı olduğunu, rakibi ürküten tezahüratından bahsederdi.

Rakip, “12 Adam” denen Fenerbahçe seyircisinden çekinirdi.

Stat şu sloganla inlerdi:

“Burası Kadıköy, buradan çıkış yok”

Akhisar Belediyespor maçından sonra Saracoğlu Stadı’nın artık tılsımı bozuldu, büyüsü müyüsü kalmadı gelen geçebilir.

Akhisar Belediyesporlu futbolcular Fenerbahçeli taraftarların, “Burası Kadıköy, buradan çıkış yok” sloganını boşa çıkardılar.

Artık bu sloganın bir anlamı kalmadı.

Fenerbahçe taraftarları ille de böyle slogan atacağız derlerse de yapacak bir şey yok. Benim önerim bundan sonra  “Burası Kadıköy, Buradan Çıkış Yok ama Akhisar hariç”  diyebilirler.

Aynen, küme kalma mücadelesi veren Anadolu takımlarının taraftarlarının, takımlarını “Şampiyon, şampiyon” tezahüratı ile desteklemeleri gibi.

Gelelim maça...

Akhisar Belediyespor daha karşılaşmanın 5. dakikasında Güray'ın harika golüyle öne geçerken, sarı lacivertliler bu gole 41. dakikada Meireles'in aynı güzellikteki golüyle cevap verdi. Maçın skorunu belirleyen gol ise 89. dakikada Vaz Te ile geldi. Fenerbahçe bu mağlubiyetle Şükrü Saracoğlu'nda 33 maç sonra mağlubiyet üzüntüsü yaşadı. Sarı lacivertliler kendi sahalarındaki son mağlubiyetlerini 2013'ün Şubat ayında Sivasspor'a karşı almıştı. Akhisar Belediyespor bu galibiyetle 25 puana çıkarak 11. sıraya yükselirken Fenerbahçe 46 puanda kalarak 3. sıraya geriledi.

Fenerbahçe, sahadaki oyunun hakimi olsa da bir türlü galibiyeti getirecek golü getirecek pozisyonu bulamadı. Her yapılan ortada ya da pasta Akhisar defansı tüm topları karşılayan taraftı... Oğuz'un kalesine şut dahi gelmedi.

Sözün özü; Fenerbahçe seyircisi önünde Akhisar Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak tekrar liderlik koltuğuna oturma imkanından oldu.

Bir ilçe takımı olan Akhisar Belediyespor'u tebrik etmek lazım. Akhisar başarısıyla büyük takımların  yapamadığını yaptı ve Fenerbahçe'nin  Şükrü Saraçoğlu Stadında yenilmezliğine son verdi.

Büyük diye nitelenen takımlar ve futbolcuları bundan ders çıkarmalı.

Manisa'ya doğru gidelim Akhisar Belediyespor'dan bahsedelim biraz.

Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü veya kısaca Akhisar Belediyespor veya Akhisar Gençlikspor, Manisa'nın Akhisar ilçesine ait bir futbol kulübü. Tarihinde ilk kez 2012-13 sezonunda Süper Lig'de mücadele etme hakkını kazanmıştır. Bu başarıyı önceki sezon 1. Lig'de şampiyon olarak gerçekleştirmiştir. Daha önce kulüp daha iki sezon 1. Lig'de oynamıştır ve kuruluşundan beri çoğu zaman 2. Lig ve 3. Lig'de oynamıştır.

Fenerbahçe Akhisar Belediyespor maçı her ne kadar sürpriz bir sonuç olduğu söyleniyor ama Akhisar temiz bir galibiyet aldı.

Dediğim gibi Fenerbahçelilerin 'Burası Kadıköy buradan çıkış yok!' sözünün artık hiç bir anlamı kalmamıştır. Zira Akhisar Belediyespor buna aslanlar gibi son vermiştir.

Bir kez daha tebrikleri Akhisar Belediyespor...

 

 

Yorumlar
TREND HABERLER