ROPÖRTAJ

Jimmy Durmaz: "Gençlerbirliği, İsveç'te şampiyon olur"

İsveçli milli futbolcu Jimmy Durmaz, milli takım kampında açıklamalarda bulundu.

Jimmy Durmaz:
Milli takım kampında bulunan Jimmy Durmaz'ı, İsveçli gazeteciler sorularıyla sıkıştırdı, oyuncu sert cevaplar verdi. 
 
Fenerbahçe'nin gündemindeki İsveçli milli futbolcu Jimmy Durmaz, milli takım kampında açıklamalarda bulundu.  
 
Milliyet si'nin haberine göre; Pazar günü oynayacakları Belçika maçının öncesinde konuşan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, milli konuları aşarak transferine dair de açıklamalarda bulundu. Gençlerbirliği oyuncusu,

İsveçlileri kızdıracak Türkiye karşılaştırması yapan yorumlara da imza attı. 
 

-Türkiye'nin büyük kulüpleri seni kovalıyor mu?
"Çok iyi bir sezon geçirdim. Ve tabii beni isteyen kulüpler olacak. Şu an milli takıma konsantre olmuş durumdayım ve sonrasında bu konuları ele alacağım." 

-Gençlerbirliği başkanı sizin için yüksek bir bedel belirledi. Bu konuda ne düşünüyorsun?
"Başkanın bana bu kadar çok değer vermesi tabi çok güzel bir şey. Ancak itiraf etmek gerekir ki yüksek bir miktar. Neler olacağını göreceğiz" 

-50 milyon kron (5.5 milyon euro) ettiğini düşünüyor musun?
"Evet milyon ederim. Bu konuda çok fazla yapabilecek şeyim yok. Sahaya çıkar ve oynarım. Elimden geleni yaparım. Sıfır mı eder, beş mi, on mu bunu zaman gösterir" 

-Türkiye ligindeki bir çok ekibin kalitesinin İsveç'in üst seviye ekipleriyle karşılaştırılamayacağı eleştirisine nasıl yaklaşıyorsun?
"Türkiye liginde hemen her maç çekişmeli geçiyor. Bence bu görüşü öne sürenler bu konuyu bir kez daha düşünmeliler. Evet belki ligi dokuzuncu sırada tamamladık ama Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı kazandık. İsveç'ten hangi takım bunu başarabilirdi. Şu andaki takımımla İsveç Ligi'nde oynasak şampiyon olurduk. İsveç 1. Ligi herkesin düşündüğü kadar iyi bir lig değil" 

-Gazete başlıklarında milli takıma layık olmadığını okuduğunda neler hissettin?
"Ben bunu hak ettiğimi ve orada olmak için yeterli olduğumu düşünüyordum. Ancak tabi milli takımda çok iyi oyuncular da olduğu bir gerçek. Norveç'e karşı ilk 11'de oynadım. Yedek kalmak güzel bir şey değil ama bana şans gelmesini bekleyecek ve elimden geleni yapacağım" 

-Danimarka karşısına çıkan ilk 11'in yaş ortalaması 29.3'tü. Bu konuda neler düşünüyorsun?
"Yaşa çok fazla takılmamak gerekir. Kaliteyi bakmak gerekir. Örneğin en yaşlı Johan Elmander. Ama bana soracak olursanız hala çok iyi bir oyuncu. Hatta en iyilerden bir tanesi" 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER