DÜNYADAN FUTBOL

İtalya penaltılarda Muslera'yı avladı!

FIFA Konfederasyonlar Kupası üçüncülük maçında; yarı finalde kaybeden Uruguay ile İtalya karşılaştı.

İtalya penaltılarda Muslera'yı avladı!
FIFA Konfederasyonlar Kupası üçüncülük maçında, Uruguay ile İtalya karşılaştı, normal süresi ve uzatmaları 2-2 sona eren mücadeleyi penaltı atışları sonucu İtalya kazandı..
 
Uruguay [2 - 2] İtalya 
24' [0 - 1] D. Astori 
58' [1 - 1] E. Cavani 
73' [1 - 2] A. Diamanti 
78' [2 - 2] E. Cavani 
110' R. Montolivo (Kırmızı kart - İtalya) 
 
Salvador kentindeki Fonte Nova Arena'da yapılan karşılaşmada Cezayirli hakem Djamel Haimoudi görev aldı. 

Mücadelenin ilk 20 dakikasında rakip kalede daha çok tehlike yaratan İtalya aradığı golü 24'te buldu. Diamanti'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta yan direğe çarpan top daha sonra Muslera'nın sırtına çarparak kaleye yöneldi, Astori de çizgi üzerinde topu boş kaleye gönderdi. İlk başta gol Diamanti'ye yazılsa da daha sonra gol Astori'ye verildi. 

Uruguay yediği bu talihsiz gole 30. dakikada Cavani ile cevap verdi ancak yıldız forvetin attığı kafa golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 31. dakikada maçın suskun ismi El Shaarawy'nin sert şutunda Muslera gole izin vermedi ve ilk yarı İtalya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

İkinci yarı, gol pozisyonu açısından kısır başlarken, Uruguay 58. dakikada eşitliği yakaladı. Gargano'nun pasıyla soldan ceza sahasına giren Cavani, yerden düzgün bir vuruşla skoru 1-1'e taşıdı. 

67. dakikada Güney Amerika temsilcisi gole çok yaklaştı. Ani gelişen atakta solda topla buluşan Forlan'ın sert şutunda gole izin vermeyen Buffon, pozisyonun devamında kaleyi yoklayan tecrübeli golcüye muhteşem bir kurtarışla yine geçit vermedi. 

73. dakikada İtalya bir kez daha öne geçti. Yayın hemen gerisinden kazanılan serbest atışta topun başına geçen Diamanti, sol ayağıyla harika bir vuruş çıkardı ve Muslera'yı avladı: 1-2 

Dakikalar 78'i gösterdiğinde ise Uruguay skoru yeniden eşitledi. Kazanılan serbest atışı kullanan Cavani, şık bir kesme vuruşla topu kaleye yolladı, Buffon'un çıkarmak istediği meşin yuvarlak ağlara takıldı: 2-2 

Kalan bölümde çabalar sonucu değiştirmedi ve karşılaşmanın normal süresi 2-2'lik eşitlikle sona erdi. 

İlk uzatma devresinde daha atak bir görüntü sergileyen Uruguay; önce 98. dakikada, ardından da 100. dakikada penaltı bekledi ancak hakem iki pozisyonda da devam kararı verdi ve ikinci 15 dakikalık bölüme geçildi. 

Karşılaşmanın 80. dakikasından sarı kartı bulunan Montolivo, 110. dakikada Suarez'e yaptığı faulün ardından ikinci sarıdan kırmızı kartla cezalandırıldı ve İtalya 10 kişi kaldı. 

10 dakikalık sürede eksik oynayan rakibi karşısında üstünlük golünü bulmak isteyen Uruguay, bunda başarılı olamadı ve kupanın 3.'sünü belirleme işi penaltı atışlarına kaldı. 

Uruguay adına Cavani ve Suarez, penaltı atışlarını gole çevirirken; Forlan, Caceres ve Gargano atışlardan yararlanamadı. 

İtalya adına Aquilani, El Shaarawy ve Giaccherini penaltı atışlarını gole çevirirken, De Sciglio atıştan yararlanamadı. 

Penaltılarda rakibine 3-2, toplamda da 5-4'lük üstünlük sağlayan İtalya, FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda 3. oldu.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER