ROPÖRTAJ

İstiklal Marşı'nı kime okutacaklar

4 yerli futbolcu yeni yabancı kuralı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İstiklal Marşı'nı kime okutacaklar
Burhan Eşer, Berat Tosun, Sinan Kaloğlu ve Necati Ateş, yeni yabancı kuralı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 
 
Yeni yabancı kuralı en çok da yerli oyuncuları etkileyecek gibi gözüküyor. Süper Lig'in tecrübeli isimleri yeni kural hakkında Fanatik Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

"Artık biz yabancı olduk" diyen de var, "İstiklal marşını kime okutacaklar" sözleriyle isyan eden de...

İşte futbolcuların görüşleri

BURHAN EŞER: İSTİKLAL MARŞI'NI KİME OKUTACAKLAR

Bizim için sorun yok. Rekabet ortamı oluşacak. Türk futbolu kazanacaksa biz sonuna kadar varız. Ama ben pek iyimser değilim. Ülke futbolu bitmiş durumda. Bu da tutmazsa ne yapacaklar! 11 tane yabancıyı oynattıktan sonra milli takımda kim oynayacak! İstiklal marşını kime okutacaklar. Yani bu ancak Türk filmlerinde olacak bir şey. 14 yabancı varken sanki hocalar altyapıdan zoraki olarak kulübeye oturtulan çocuğu oyuna alacak! Ülkedeki durum zaten ortada.

BERAT TOSUN: MİLLİ TAKIM İÇİN KÖTÜ

Genç bir oyuncu olarak kuralı değerlendirmek gerekirse tablo ileriye dönük biraz karamsar gözükebilir. Ancak ben kendi adıma çalıştığım ve mücadele ettiğim sürece herkesle rekabet edebileceğime inanıyorum. Formayı kaptırmamak için elimden geleni yaparım. Bu konuda sorun yok. Ama genç oyuncuların milli takıma yükselebilmelerinin bu sistemde zorlaşacağını düşünüyorum. Çünkü birçok takım altyapı oyuncularına daha az şans verecek.

SİNAN KALOĞLU: YERLİLERE MUHTAÇLAR

Kural sürekli değişiyor. Bir karar alıyorlar, arkasında durmuyorlar. İnşallah bu sefer tutar. Ama kulüplerin FIFA'daki UEFA'daki dosyalarına baksınlar hep yabancı oyuncularla davalıklar. Biz yerliler zaten paramızı bırakıp gidiyoruz. Onlar işveren biz işçiyiz. Böyle bir karar almışlar. Kaliteli yabancılar gelsin ki, Türkler de onlardan bir şey öğrensin. Fakat, 10 yabancı serbest olduğu zamanlarda bile takımlar 3-4 banko yabancı oynatıyordu. Yerliler iş yapıyordu.

NECATİ ATEŞ: BİZ YABANCI OLDUK

Artık onlar yerli oldu. Biz yabancı. Ben açıkçası Türk futbolunun bu karara hazır olduğunu düşünmüyorum. Kulüpler ne kadro ne mali yapı ne de planlama olarak şu an kadosunda 14 yabancı bulundurabilecek durumda değil. Kaliteli yabancıya lafımız yok. Ancak paraların 'çar çur' edilmesine yazık. Sonuçta yabancılar bizden her zaman daha çok para kazanıyor. Ülkemizin parası, kurumlarımızın, kulüplerimizin parası gidecek. İnşallah kulüpler ve yöneticiler bu karar üzerinde toparlayıcı olur.    
 
TFF
 
DİYARBAKIR
 
İLHAN CAVCAV  
 TRABZONSPOR

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER