SPOR GÜNDEMİ

İspanyollar spora hücum etti

İspanyol takımları, futbol ve basketbol başta olmak üzere bu sezon Avrupa sporuna damga vuruyor

İspanyollar spora hücum etti

İspanyol takımları, futbol ve basketbol başta olmak üzere bu sezon Avrupasporuna damga vuruyor.

Avrupa sporunun 5 büyük kupasında 7 İspanyol temsilcisi mücadelesinimayıs ayına kadar sürdürerek, final karşılaşmalarına çıkmaya hak kazandı.

Futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finali, basketboldaTHY Avrupa Ligi Dörtlü Finali ve ULEB Avrupa Kupası finali ile hentbolda EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde en az birer İspanyol takımıkupa mücadelesini sürdürüyor.

İSPANYOLLARIN YILI
İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonluk mücadelesi veren Real Madrid ve Atletico Madrid, Devler Ligi'nde de finale yükselmeyi başardı.

Milli futbolcu Arda Turan'ın forma giydiği Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı 12 maçta da mağlubiyet yüzü görmezken, Real Madrid yalnızca yarı final rövanş karşılaşmasında Alman ekibi Borussia Dortmund'a 2-0'lık skorla yenildi. Real Madrid ile Atletico Madrid arasındaki final karşılaşması, 24 Mayıs Cumartesi günü Portekiz'in Lizbon kentinde oynanacak.

Devler Ligi'ne 4 takımla başlangıç yapan İspanyollarda, 1 puantoplayabilen Real Sociedad grup aşamasında havlu atarken, yarı finalekadar gelen bir başka İspanyol ekibi Barcelona, bu turda Atletico Madrid'e elenmekten kurtulamamıştı.

İspanyol ekipleri, UEFA Avrupa Ligi'nde de Şampiyonlar Ligi'ne benzer başarılı bir görüntü çizdi. Sevilla, Avrupa futbolunun iki numaralı kupasındafinale yükselirken, Valencia ve Real Betis de kupa boyunca başarılı birgrafik çizdi. İkinci turda Real Betis'i turnuvanın dışına iten Valencia, yarıfinalde uzatma dakikalarında gelen golle Sevilla'ya boyun eğmekten kurtulamadı.

Valencia ile üst üste ikinci sezon UEFA Avrupa Ligi'nde finale kalanPortekiz temsilcisi Benfica arasındaki kupa mücadelesi, 14 Mayıs Çarşamba günü İtalya'nın Torino şehrinde yapılacak.

İSPANYOL HEGEMONYASI
Avrupa basketbolunda İspanyol ekiplerinin son yıllardaki başarılı performansı devam etti.

İspanyol temsilcileri, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Real Madrid ve Barcelona olmak üzere iki takımla mücadele edecek. 2005 yılından bu yana aralıksız olarak en az bir takımla Dörtlü Final'de boy gösteren İspanyollar, bu yıl İtalya'nın Milano kentinde 16-18 Mayıs tarihlerindeyapılacak turnuvada finale yükselebilmek için karşı karşıya gelecek. Avrupa Ligi'nde yer alan diğer İspanyol takımları Unicaja Malaga ve Laboral Kutxa ise turnuvaya Top 16 turunda veda etmişti.

Real Madrid ve Barcelona'nın yanı sıra Avrupa'da İspanyol basketbolunubaşarıyla temsil eden Valencia Basket de ULEB Avrupa Kupası'nda finaleyükselmeyi başardı. Valencia Basket finalin ilk ayağında sahasında Rus ekibi Unics Kazan'ı 80-67 yenerek avantaj elde etti. Finalin rövanşı 7 MayısÇarşamba günü Rusya'da yapılacak.

HENTBOLDA BARCELONA GELENEĞİ
EHF Erkekler Hentbol Şampiyonlar Ligi'nin 8 kez ile en fazla şampiyonlukyaşayan takımı Barcelona, bu sezon bir kez daha Dörtlü Final'de mücadeleetme hakkı elde etti.

Son şampiyonluğunu 2010-2011 sezonunda yaşayan Barcelona, geçensezon finalde Alman ekibi Hamburg'a kaybetmişti. Bu sezon 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Almanya'nın Köln kentinde gerçekleşecek Dörtlü Final'de, Barcelona-Flensburg-Handewitt ve MKB-MVM Veszprem-THW Kiel karşılaşmaları oynanacak. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER