YAZARLAR

İşin zor Ersun hoca

İşin zor Ersun hoca

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe sezon öncesi hazırlık maçlarında güzel skorlar aldı. Oyun anlamında da atak futbol oynayan bir takım görüntüsü çizdi. Ersun Yanal ile Aykut Kocaman arasında futbol anlayışı olarak çok fark var. Aykut hoca garanticidir. Skor avantajını almışken aynı oyun sistemine devam etmez. Skoru koruma amacı taşıyan oyun anlayışı takımın başını hep derde sokmuştur. Bildiğimiz Ersun Yanal ise takımı sürekli ileri oynayan bir futbol ile sahaya sürer. Hücum oyuncuları zengin olan Fenerbahçe’nin oyun sistemi de buna son derece müsait olduğu için bu yıl daha çok gol atan bir Fenerbahçe izleriz. Defansif anlamda ise geri dönüşlerde sorun olmaz diye düşünüyorum.

Takımda ise rekabet olduğu kadar kadro kurma sıkıntısı da olacak. Taraftar bile takımın onbirinde anlaşamayacak. Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Kadlec geri dörtlüyü oluştururken dışarıda Yobo, Bekir ve Serdar kalıyor. Bir stoper daha takıma katılırsa Egemen’de yedek kalır. Yobo gider diye düşünüyorum. Hasan Ali Kaldırım’da Kadlec ile dönüşümlü oynarlar.

Orta sahada ise tam bir forma savaşı var. Alper, Emre, Mehmet Topal, Meireles, Cristian, Salih, Holmen ve Selçuk var. Benim bu oyuncular arasında son sıraya bırakacağım Selçuk, Holmen ve Cristian olur. Diğerlerinin hepsi onbirde oynayabilir. Kanatlarda ise Mehmet Topuz, Kuyt, Stoch ve Caner var. Bu oyunculardan da iki tanesi sahada olacak. Ersun Yanal Eğer çift forvet oynatırsa ya orta sahadan ya da kanatlardan birini feda edip forvet oyuncusunu kenara alacak. İleride ise Sow ve Webo var. Birde Cardozo gelirse işler iyice karışacak. Gelin bu kadroda kimi dışarıda bırakacağınıza karar verin. Küllerinden doğan bir Stoch var. Sow ve Webo’nun uyumu mükemmel. Cardozo gelirse kesin oynar. Kuyt takımın en tecrübelisi durumunda. Ersun hocanın işi gerçekten çok zor çünkü kim oynamasa neden oynamıyor diyecekler.

Bana göre Holmen gereksiz yere alındı. Bonservis bedeli ödenmedi ama yabancı kontenjanı konusunda sıkıntı olacak. Takımdan gönderilmesini doğal karşılarım. Yobo gönderilip yerine yerli bir stoper alınabilir. Cristian için teklif varsa gönderilmelidir. Takımın birde yerli forvet transfer etmesi gerekir. Semih takımda olmayacağına göre mutlaka yerli bir forvet alınacaktır.

Stoper için Serdar Taşçı, forvet için de Cenk Tosun ya da Mevlüt Erdinç ikilisinden birisinin alınma ihtimalleri yüksek. Bu takviyelerin yapılması takıma kazanç sağlar. Kontenjan sıkıntısı yaşamamak adına mutlaka bir yerli forvet olmalı diye düşünüyorum. Genç oyuncularında kiralanması mantıklı olur. Beykan Karabükspor’a kiralandı. Muhtemelen Recep Niyaz’da kiralanacak. Gelecek yıllar adına kiralık gitmeleri kendileri açısından da iyi olacak. Bu yıl başarılı performans sergiledikleri taktirde önümüzdeki yıl takım içerisinde yer alırlar. Güçlü kadro içerisinde bu yıl yer almaları çok zor. Gittikleri takımda kendilerini göstermeliler ve ellerine geçen şansları iyi kullanmalılar.

Geciken Cardozo transferi de artık sonlanmalı. Belhanda gibi olmasından endişe ediyorum. Alınan bilgilere göre bir aksilik yok. Bu iş bugün yarın biter deniyor ama iş oldukça uzadı. Takıma gelip antrenmanlara çıkıp bir an önce takıma uyum sağlamalı. Taraftarda beklediği transfere kavuşmalıdır.

Yaşanan süreçlerin ardından Fenerbahçe’den ihraç edilen üyelerin takıma geri kazandırılması kaçınılmaz olmuştur. Bir an önce bu işlemlerin yapılarak seçime gidilmesi gerekmektedir. Seçim neticesinde sonuç ne çıkarsa herkes saygı duymalıdır. Fakat üyelikten ihraç ederek, uzaklaştırarak demokrasi olmaz. Demokrasinin olmadığı yerde de başarı olmaz. Kulüp bir kişinin aldığı kararlarla değil, çoğunluğun aldığı kararlarla yönetilmelidir.


Yorumlar
TREND HABERLER