ROPÖRTAJ

İrfan Buz'dan Bursaspor'a mesaj

Bursaspor'un eski teknik direktörü İrfan Buz açıklamalarda bulundu.

İrfan Buz'dan Bursaspor'a mesaj
Bursaspor'un eski teknik direktörü İrfan Buz verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. 

Sıradışı tarzı ve oynattığı cesur futbolla Bursasporlular'ın gönlünü fetheden İrfan Buz, şu anda kendisine gelen teklifleri değerlendiriyor. Genç hoca, Yeşil-Beyazlılar'a da mesaj göndermeyi ihmal etmiyor: ''Bir gün büyük başarılar için geri geleceğim" 

İşte İrfan Buz'un Fanatik Gazetesi'ne verdiği röportajdan satırbaşları; 

"BENİ BEKLESİNLER"

"Süper Lig'de bir takım alıp, birikimlerimi başarıya dönüştürmek istiyorum. Şimdilik biraz dinleniyoruz. Gelen teklifleri değerlendiriyoruz. Süper Lig'de bir takım çalıştıracağım. Ama şunu da söylemeliyim ki bir gün Bursaspor'a mutlaka döneceğim ve başarılı olacağım."

"BURSASPOR CESUR OLMALI"

"Kolay bir dönem değildi ben görevi aldığımda. Takım dip yapmıştı. Ancak biz bazı radikal değişikliklerle çıktık Galatasaray karşısına. 2-2'lik skorla ve ortaya konan futbolla Bursaspor'un nasıl oynaması gerektiğini gösterdik. 4-3'lük Sivas maçı da iyi bir örnek. Bursa her zaman o coşkuya sahip olmalı. Çıktığımız 8 maçta da ben Bursaspor kimliğine yakışan bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Benim futbol felsefeme göre takımım her zaman cesur, dikine, hızlı oynayan, seyir zevkini önplanda tutan, baskı kuran, pres yapan bir oyun sergilemeli."

"HARUN VE OZAN'I KAZANDIK"

"Benim için başarı, eldeki imkanlarla yarışmacı olmak, projeyi hedefe ulaştırmak ve bunun yanında da genç oyuncuları kazanmak, Türk futboluna katılımlarını sağlayabilmektir. Bursaspor'da takımı 34 puanda, düşme hattından aldık. Öyle ya da böyle takım şu anda Avrupa'ya gidecek. Bu süreçte de kaleci Harun ve Ozan Tufan'ı kazanmayı başardık."

"EN BÜYÜK SORUN ALTYAPI"

"Türk futbolu altyapılarda eksik. Hocalara yatırım yapılmıyor. Futbolun gelişmesini istiyorsak, eğiticilere yeterli yatırımı yapmalıyız. Almanya bunu yaptı 1999'da. Ben de bu oluşumun içinde yer aldım. Bu süreci çok yakından izledim ve bugün geldikleri nokta ortada. Brezilya'yı ne hale getirdiler. Çok kaliteli hocalarımız var Fatih Terim, Mustafa Denizli, Hikmet Karaman ve Ertuğrul Sağlam... 'Lisans kağıt parçası' diyenler saygısızlık yapıyor. Futbolun içinden gelinmeli ama eğitim çok ama çok önemli." 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER