DÜNYA KUPASI

İngiltere Hırvatistan maçı golleri ve özeti

2018 Dünya Kupası Yarı Final turunda İngiltere ile karşılaşan Hırvatistan, normal süresi 1-1 biten karşılaşmada uzatma devreleri oynanırken Mario Mandzukic'in attığı gol ile sahadan 2-1 galip ayrıldı ve Dünya Kupası tarihinde ilk kezfinale yükselmeyi başardı.

İngiltere Hırvatistan maçı golleri ve özeti

2018 Dünya Kupası Yarı Final turunda İngiltere ile karşılaşan Hırvatistan normal süresi 1-1 biten karşılaşmada uzatma devreleri oynanırken Mario Mandzukic’in attığı gol ile  sahadan 2-1 galip ayrıldı ve Dünya Kupası tarihinde ilk kez finale yükselmeyi başardı.

Karşılaşma İngilizlerin baskılı oyunu ile başladı. Bu baskılı oyun sonucunda İngilizler dakikalar 5′ gösterirken Dele Alli, Modric’in müdahalesiyle ceza sahasının hemen önünde yerde kaldı. Serbest vuruşta topun başına geçen Trippier İngilizleri 1-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın ilk yarısında geri kalan dakikalarda iki takımında etkili atakları olmasına rağmen iki takımda topu ağlara göndermeyi başaramadı ve ilk yarı 1-0 İngiltere’nin üstünlüğü ile sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı yenik durumda olan Hırvatista’nın arka arkaya geliştirdiği ataklarla başladı. Bu baskı sonucunda dakikalar 68’i gösterirken Hırvatistan’ın yıldız ismi Ivan Perisiç, Vrsaljko’nun sağ kanattan açtığı müthiş ortaya İngiltere savunmasına rağmen dokundu ve topu ağlarla buluşturdu. Perisiç’in attığı bu gol ile dakikalar 68’i gösterirken Hırvatlar skoru eşitlemeyi başardı. Eşitliği yakalayan Hırvatlar baskısını dahada arttırdı ve dakikalar 71’i gösterirken Hırvatistan’a beraberlik golünü getiren Perisic, İngiltere savunmasının hatasından faydalandı ve ceza sahasına girdi. Dar açıdan vuran Perisic, direğe takıldı.

Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca mücadelenin normal süresi 1-1 beraberlik ile sonuçlandı ve 15’er dakikalık uzatma devrelerine gidildi. Uzatma devrelerinin ikinci yarısında baskıyı gittikçe arttıran Hırvatistan dakikalar 109’u gösterirken golcü ismi Mario Mandzukic’in attığı gol ile sahadan zafer ile ayrılan taraf oldu. Hırvatistan aldığı bu zafer ile tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası’nda finale isimlerini yazdırmayı başardı.

Hırvatistan aldığı bu tarihi galibiyetin ardından 15 Temmuz’da, Fransa ile finalde karşı karşıya gelecek.

İNGİLTERE MAÇA ÖNDE BAŞLADI : Karşılaşmanın henüz başında daha iki takım sahaya tam hakim bile olmadan daikalar 5’i gösterirken Dele Alli, Modric’in müdahalesiyle ceza sahasının hemen önünde yerde kaldı. Serbest vuruşta topun başına geçen Trippier, önce barajı aştı, sonra da Subasic’i mağlup etti.

İngiltere, bu Dünya Kupası’nda duran toplardan dokuz gol attı. Bu, 1966’dan bu yana bir Dünya Kupası’nda bir takımın elde ettiğin en yüksek sayı. Trippier ise 1966’dan beri Dünya Kupası’nda Beckham’ın ardından (1998 ve 2006’da) frikikten gol atan ikinci İngiliz futbolcu oldu 

KANE İMKANSIZI BAŞARDI! : Karşılaşmada dakikalar 30’u gösterirken Dele Alli’nin pasında topla buluşan Harry Kane, topu önce Subasic’e nişanladı. Dönen topu yeniden tamamlayan Kane, bu sefer de direği vurdu. Hakem ofsayt bayrağını havaya kaldırdı.

KANE GOL ATMAMAK İÇİN YEMİN ETMİŞ : Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 İngiltere’nin üstünlüğü ile tamamlandıktan sonra ikinci yarıda İngilizlerin üstünlüğü ile başladı. Dakikalar 55’i gösterirken Trippier’in ceza sahasına bekletmeden yaptığı ortaya Kane kafasını uzattı ancak Hırvatistan savunması uzaklaştırdı.

İngilizler bu pozisyon ile 2. gole çok yaklaşmalarına rağmen skor tabelasını değiştiremedi.

PERİSİC BU İŞ BURADA BİTMEZ DEDİ : Karşılaşma İngiltere’nin 1-0 üstünlüğü ile devam ederken Hırvatistan’ın yıldız ismi Ivan Perisiç, Vrsaljko’nun sağ kanattan açtığı müthiş ortaya İngiltere savunmasına rağmen dokundu ve topu ağlarla buluşturdu. Perisiç’in attığı bu gol ile dakikalar 68’i gösterirken Hırvatlar skoru eşitlemeyi başardı…

MANDZUKIC UZATMALARDA ZORU BAŞARDI! : Maçın normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanmasının ardından oynana uzatmaların 1. devresinde dakikalar 106’yı gösterirken Hırvatistan’ın etkili atağında sağ kanattan yapılan ortayı Mandzukic ağlarla buluşturmak istedi. Pickford yakın mesafeden bu şutu kornere çeldi. Bu pozisyonda da top ağlarla buluşmayınca karşılaşmada uzatmaların ilk devresi de beraberlikle sonuçlamış oldu.

MANDZUKIC TARİH YAZDI! : Uzatma devrelerinin ikinci yarısında baskıyı gittikçe arttıran Hırvatistan dakikalar 109’u gösterirken golcü ismi Mario Mandzukic’in attığı gol ile sahadan zafer ile ayrılan taraf oldu. Hırvatistan aldığı bu zafer ile tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası’nda finale isimlerini yazdırmayı başardı.

Fiat çalışanları Ronaldo transferi nedeniyle greve gidecek

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER