ROPÖRTAJ

İlkay Gündoğan'ın sakatlığı ne durumda?

Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan sakatlığıyla ilgili konuştu.

İlkay Gündoğan'ın sakatlığı ne durumda?
Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 14 aydır resmi maça çıkamayan İlkay Gündoğan, milli maç arasının ardından kadroya girmeyi hedefliyor.

Son olarak 14 Ağustos 2013'te Almanya milli takımının Paraguay ile oynadığı hazırlık maçında forma giyen İlkay Gündoğan takımla birlikte çalışmalara başlasa da henüz kadroya girebilmiş değil.

NE ZAMAN GERİ DÖNÜYOR?

Kicker dergisine özel bir röportaj veren Türk asıllı oyuncu, sakatlığını tam olarak atlamak üzere olduğunu söylerken, "Beklenen gün çok yakın. Her şey çok iyi gidiyor. 11'e 11 maç eksiğim var ama milli maç arasının ardından kadroya girmeyi hedefliyorum. Acele etmiyorum ve doğru zamanı bekliyorum" ifadelerini kullandı. Almanya 8 ve 11 Ekim tarihlerinde Euro 2016 Eleme maçları oynayacak. Dortmund'un bundan sonraki ilk maçı 18 Ekim'de. Alman ekibi o tarihte Köln'e konuk olacak. İlkay o maçta 18 kişilik kadroya girebilir.

"HERŞEY NORMALE DÖNDÜ"

İlkay Gündoğan yaşadığı uzun sakatlığın ardından çıktığı antrenmanlarda ne kadar zorlandığını ifade ederken, "Topu aldığımda çok zorlanıyordum. Özellikle arkama bir oyuncu geldiğinde kendimi çok rahatsız hissediyordum. Ama şimdi her şey normale döndü. Artık topla, fazla düşünmeden hareket edebiliyorum. Bacaklarımda biraz ağrı var ama bu bile mutluluk verici çünkü sonuçta futboldan kaynaklanan bir durum" diye konuştu.

"ZAMAN MEFHUMUM KAYBOLDU''

23 yaşındaki orta sahanın ilk sakatlandığı zaman sahalardan 2 hafta uzak kalacağı açıklanmıştı. Fakat bu sürenin gittikçe uzadığını belirten İlkay, "8 hafta dediler, sonrasında 4 ay oldu, zaten bir yerden sonra da zaman mefhumunu kaybettim. Ameliyat olmak istemiyordum. Ameliyat benim için son seçenekti fakat sakatlığımda herhangi bir gelişme olmayınca mecburen ameliyat oldum" dedi.

ÇOK ÇARPICI BİR SAKATLIK İTİRAFI

İlkay için yaşadığı bu kronik bel sakatlığı hayatının en kötü tecrübesi. Yıldız oyuncunun konu hakkında söyledikleri gerçekten çarpıcı:"Bazen düşünüyorum da keşke çapraz bağlarımdan sakatlansaydım. O zaman 6 aya yakın bir süre sahalardan uzak kalıyorsunuz. En azından nasıl bir şeyle uğraştınız belli. Benim durumumda ise hiçbir şey net değildi. Kafa olarak zorlandığımı söyleyebilirim.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER