DÜNYADAN FUTBOL

İlkay Gündoğan golünü attı Manchester City kazandı!

Premier Lig'in 12. haftasındaki dev mücadelede Manchester ekipleri karşı karşıya geldi. Manchester City, Manchester United'ı 3-1 mağlup etti. Ev sahibinde İlkay Gündoğan bir gol attı.

İlkay Gündoğan golünü attı Manchester City kazandı!

Manchester City ile ezeli rakibi Manchester United arasındaki maçta gülen taraf ev sahibi oldu. Pep Guardiola'nın öğrencileri sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Maça hızlı başlayan Manchester City oldu. İlk dakikalardan itibaren baskısını artıran Maviler,12. dakikada golü buldu. Takımıyla yeni sözleşme imzalayan Sterling'in başlattığı atakta, Bernardo Silva, sağdan arka direğe ortaladı. Topla buluşan David Silva, sert bir vuruşla kaleci David de Gea'yı çaresiz bırakarak topu ağlarla buluşturdu ve Manchester City'yi 1-0 öne geçirdi. Golün ardından City, rakibi karşısında üstünlüğünü sürdürdü ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

2. yarıya da hızlı bir başlangıç yapan Manchester City, 48'de skoru 2-0'a çıkardı. Mahrez'in sağdan cezasahası içine bıraktığı topa çaprazdan sert vurdu. De Gea'nın müdahele edemediği top 2. kez Manchester United ağlarıyla buluştu. Kun Aguero, Manchester derbilerinde 8. golünü attı ve bu alanda Wayne Rooney'i yakaladı.

Manchester United 57. dakikada, Lukaku'nun Ederson'un müdahelesiyle yerde kalmasının ardından penaltı kazandı. Paul Pogba'nın yokluğunda penaltı atışı için beyaz noktaya giden Martigal, Ederson'u ters köşeye gönderdi ve farkı 1'e indirdi.

KAPANIŞ GOLÜ İLKAY GÜNDOĞAN'DAN... City'de İlkay Gündoğan, 75. dakikada Aguero'nun yerine oyuna girerken; 86'da kapanış golünü attı. Son dakikalarda bile kontrolü bırakmayan Manchester City'de yaklaşık 2 dakikalık paslaşma serisinin ardından Bernardo Silva'nın sağdan altıpas üzerine gönderdiği topla buluşan İlkay Gündoğan, kaleciyi avladı ve Manchester City'nin 3-1'lik galibiyetini ilan etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER