YAZARLAR

İkramlar başladı

Bir gün önce Beşiktaş şampi… diyenler bir gün sonra ipler Fenerbahçe’nin eline geçti demek zorunda kalıyor.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Geçen senede aynı tabloyu görmüştük. Son haftalara girildiğinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş birbirine şampiyonluğu ikram etmiş ama maçları tek golle de olsa kazanmasını bilen Galatasaray şampiyon olmuştu. Bu yılda son haftalara girilirken işler pek de farklı görünmüyor.

Bir gün önce Beşiktaş şampi… diyenler bir gün sonra ipler Fenerbahçe’nin eline geçti demek zorunda kalıyor.

Her iki takımda da kötü giden şeyler var. Beşiktaş eski istek ve arzusundan uzak ve yorgun bir görüntü çizerken, Fenerbahçe ruh sorunu aşıyor. Taraftarın beklentilerine karşılık veremeyen bir Fenerbahçe izliyoruz. Fenerbahçe taraftarı skora takılmaz ama oynanan futbola takılır. Taraftar her zaman formanın hakkını ister. Onlar nasıl üzerlerine düşeni yapıyorlarsa futbolcularında yapmalarını istiyorlar. Fenerbahçeli oyuncularda bir kopukluk var. Pozisyon vermemekle övünen bir Pereira var ama bu hoca ile taraftarın yıldızı barışmadı. Şampiyon yapsa bile kalıcı olacağını sanmıyorum.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın fikstürü gerçekten zor. İnanın Konyaspor bu istikrarını sürdürsün, yukarı ile aradaki puan farkını eritir. Her iki takımın da Konyaspor ile maçı var. Şampiyonluğu biraz da Konyaspor maçları belirleyecek. Beşiktaş iyi atak yapan, Konyaspor iyi kapanan ve kolay gol yemeyen bir takım. Fenerbahçe pozisyon vermeyen ama rakibe topu da vermeyen bir takım. Fenerbahçe’de tek sıkıntı son vuruşlar. Sezon başından beri birkaç maç haricinde taraftarın yüzünü güldürecek bir oyun göremedik. Konyaspor maçı Fenerbahçe için çok riskli. Bu hafta iki takımında puan kaybetme olasılığı çok yüksek görünüyor. Fenerbahçe, Konyaspor karşısına çıkarken, Beşiktaş ise yeni stadında Bursaspor’u ağırlayacak. Elbette yeni stadyumda kazanmaktan başka bir düşüncesi olmayacak Beşiktaş’ın ama Bursaspor kolay lokma değil.

Son haftalar futbol adına zevkli çekişmelere sahne olacak. En azından son haftalarda hakem hataları olmasın. Sadece futbol konuşulsun. Takımlar sahada oynadıkları futbolun karşılığını alsın. Maç sonu hakem hatalarının değil, pozisyonların ve gollerin konuşulduğu haftalar olsun.

Yorumlar
TREND HABERLER