YAZARLAR

İki maç arasındaki fark

İki maç arasındaki fark

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

İki maç izledik. Birisi Trabzonspor ve Galatasaray arasında, diğeri ise Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynandı. İki maç arasındaki en büyük fark neydi? Cevap: Birisinde mücadele vardı, diğeri sadece oynandı denilsin diye oynandı. Birisinde kıran kırana mücadele oldu, kartlar havada uçuştu, sakatlananlar oldu. Diğerinde ise maç 20.dakikada bitti. Fenerbahçe rahat kazandığında rakipler “FORMSUZ” diye televizyon kanallarında ağzını yüzünü eğenler bu maçlar için neden iki kelime etmiyor? Kim taraf derse desin. Ben Fenerbahçe sevdalısıyım. Ben amatör ruhla yazıyorum. Fenerbahçe mevzu bahis olduğunda hoplayanlar, rakiplere karşı neden aynı hassasiyeti göstermiyorlar.

Rakipler kolay maç kazanır, sıradan gelir. Fenerbahçe kazandığında adı şike olur.

Rakip maç günü transfer yapar, normal karşılanır. Fenerbahçe yaptığında şike olur.

Fenerbahçe ve oyuncuları hakkında sürekli alçakça ithamlarda bulunulur, rakipler hakkında bir söylenti çıktığında çok sıradan görülerek hemen kapatılır.

Bu mu adalet? Bu mu insanlık? Puan farkı 9 olduğunda şike ve teşvikçiler, Mehmet Baransu ve Erman Toruğlu kardeşler neredeydi? Neden o konuları konuşmuyorlardı? Ne zaman mahkeme olsa ortaya çıkıyorlar. Fenerbahçe puan farkını ikiye düşürdü bu kardeşler yine ortaya çıktı. Sazan balığı gibi atlıyorlar her mevzuya. Bunların Fenerbahçe düşmanlıklarını, telefon konuşmalarını ispat edecek bir savcı yok mu? Alenen taraftarı tahrik eden konuşmaları çok mu normal? Mehmet Baransu kimdir? Kime hizmet eder? Neden bu mesele üzerinde yoğun çalışıyor? Neden ortada bir durum söz konusu değilken bu arkadaş açıklama yapıyor? Bu konular hakkında kimlerden bilgi alıyor?

Alın size görüntü aramanıza gerek kalmayan maçlar. Mücadeleler ortada. Kimlerin maç satıp, kimlerin onurla mücadele ettiği ortada. Bu saatten sonra insanları daha fazla tahrik etmeyin. Fenerbahçe taraftarı bu yapılanlar karşısında hakikaten sabırlı çıktı. Yılmadı, mücadele etti, takımını destekledi. Bundan sonrada desteklemeye devam edecek.

Fakat; yönetim acilen bu CAS davası ile ilgili açıklama yapmalıdır. Bu konuda bir süre bile vermek hata olur. Derhal açıklama yapmalılar. Eğer ki şikenin bile yanından geçmeyen Fenerbahçe takımının gelecek yıl Avrupa kupalarına gitme konusunda feragat edildi ise bunu taraftara nasıl izah edeceksiniz? Mahkeme salonunda sorulan her soruya verilen cevaplardan sonra, maç görüntülerinin izlenip şike ve teşvik yok denildikten sonra daha kimden korkuyorsunuz? Bu takım şike yaptı da şampiyon oldu diyenlere kapak olsun diye onurlu bir mücadele örneği sergiledi ve şampiyonluk yolunda büyük işlere imza attı. Şampiyon olur ya da olamaz. Fakat yine sebepsiz yere Avrupa kupalarına gidemez ise taraftarda bu sakinliği beklemeyin. Bunun vebalini ne TFF öder, nede hükümet, nede varsa yurt dışı güçler…

Eğer Fenerbahçe Avrupa kupalarına gitmeyecekse süreç boyunca korunan ve kollanan, ayrıcalık tanınan fakat her işin içinde parmağı olan Trabzonspor’un gitmesi utanç verici bir durumdur. Fenerbahçe’nin haklarını bir başkasına devredemezsiniz. Geçen sene yapılan terbiyesizlik ve utanç verici sahneler göz önüme geldikçe söylüyorum ki yapılanlardan dolayı gün gelecek özür dilenecek. Sıfır tolerans diye Türkiye’nin gözünü korkutan Uefa, önce Lyon takımının 7-1 lik galibiyetini temizlesin. Gözlemci raporu temizse konuşmaya bile gerek yok diyen Platini, Fenerbahçe maçlarının da gözlemci raporlarının temiz olduğunu bilmiyor mu?

Bu rezillik son bulacak. Fenerbahçe spor ve hukuk önünde aklanacak. Spor önünde zaten aklandı ama hukuki süreç içinde bir önerim var. Ben diyorum ki bu davanın Aziz Yıldırım’ı bitirme davası olduğunu itiraf etsinler. Yurt dışı ve yurt dışı ihaleleri için bu soruşturma başlattık. Onun başkaca bağlantıları var. Biz bunu çete için tutuyoruz bu davanın asıl nedeni bu desinler de insanlar bildiklerini birde hukukçulardan duysunlar.

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar
TREND HABERLER