GALATASARAY

Igor Tudor'dan Arda Turan itirafı

Galatasaray'ın Hırvat teknik direktörü Igor Tudor gündemi değerlendirdi, önemli açıklamalarda bulundu. İşte tudor'un açıklamaları.

Igor Tudor'dan Arda Turan itirafı

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, verdiği röportajda gündemi değerlendirdi.

Büyük maç kazanamamalarıyla ilgili olarak "Fenerbahçe maçında penaltımız verilmedi. Farklı olabilirdi" yorumunu yapan Tudor ayrıca "Arda Turan beğendiğim bir oyuncu. Takımımda tabii ki görmek isterim. Ancak yazdan bu yana kulüpte Arda hiç konuşulmadı. Yaz dönemi konuştuk bu ihtimali" dedi.

Igor Tudor'un açıklamaları şu şekilde:

"Yönetim bana güvendi"

Futbolcuya dayalı düzenin yok olması sadece benim başarım değil. Bunu tek başıma başarmadım. Yönetim önemli bir değişiklik yaptı ve bana güvendi.

Bu zamana kadar benim alışmış olduğum bir sistem getirildi. Teknik direktör, sportif direktör ve scout ekibi birlikte çalışır bu sistemde... Transfer için fikirler alınır ve son kararı da başkan verir. Biz de geceli gündüzlü oyuncular izledik. Oyuncular gelişime açık mı? Yoksa kariyerini bitirmeye mi geliyor? Bunların hepsi konuşuldu, ortak iyi bir çalışmayla bu transferler yapıldı.

"Takım yeterince iyi"

İlk 11 haftaya baktığımız zaman yüzde 80-90 iyi iş yaptığımızı söyleyebilirim.Benim verdiğim taktiği sahada görebilmem önemli.Bazı oyuncular, bazı transferler beklediğimizden iyi performans gösterdi diyebiliriz.

Oyuncularla ilgili, fizik ve teknik kalite önemlidir. Bazı oyuncularda teknik çok iyidir ama koşamıyordur. Futbolcunun fizik kondisyonu da iyi olmalı. Antrenman da önemlidir. Büyün oyuncularımla hep konuşurum. Her zaman söylediğim bir mantık var. Ben hayatımda tüm hafta boyunca iyi çalışmamış ve pazar günü maça çıkmış bir takım görmedim. Oyuncunun kendisnin istemesi lazım tabii ki.

"NBA'de 8 saat çalışıyorlar. Biz 1,5 saat..."

Sert idmanlardan etkilenen oyuncular da var tabii ki ama isim veremem. Diğer sporlara bakıyorsunuz. LeBron James 7-8 saat çalışıyor günde. Tenis antrenmanlarına bakıyorsunuz hep yoğun ve uzun antrenmanlar. Ben oyuncularıma hep aynı şeyi söylüyorum. Biz buraya geliyoruz ve 24 saatin içinde 1,5 saat çalışıyoruz. Baktığınızda çok da değil. Dolayısıyla bir buçuk saatte elinizden gelenin en iyisini vermeniz lazım.

Günümüzde çok paralar kazanılıyor futboldan... Bazı oyuncular tabii ki şımarık olabiliyor ve bazı antrenörler de onları fazla zorlamıyor. Sonunda da bu oyuncular maç günü beklenen performansı sergileyemiyor.

"Gomis hep daha iyi olmak için çalışıyor"

Gomis her antrenmandan sonra şut çalışır. Her maç öncesi rakip avunmacıların hareketlerine bakar ve izler. Geçen sene Fransa'da da çok iyi bir performans sergiledi. Daha iyi yerlere gelmek için sürekli çalışıyor. Golü sezmesi, ceza alanındaki son vuruşları gerçekten çok iyi...

"Brezilyalı grubumuz eğlenceyi düşümüyor"

Maicon kaç gol attı? 4 gol attı. Belki de onu hücumda oynatmamız lazım! Aslında sadece Maicon da değil, Fernandao ve Mariano da çok iyi oyuncular. Her zaman Brezilyalıların olduğu yerlerde çok fazla eğlence olduğu söylenir ama bizde kesinlikle böyle değil. Gerçekten iyi bir Brezilyalı grubu var.

Fernando oyun anlamında 3. bir savunmacı gibi oynayabiliyor. Önde basarken de boşlukları kapatan iyi bir oyuncu. Önde basan bir takımız ve bu yüzden rakibi kendi yarı sahamıza getirmeden işi bitirmeye çalışıyoruz. Tabii ki 10 kişinin yanında bir de mükemmel bir kalecimiz var.

Duran toplar günümüzde çok işe yarıyor. Bizim yediğimiz gollerin de hemen hemen yarısını duran toplardan yedik. Bu konuya çok çalışıyoruz. Çok önemli olduğunu biliyoruz.

"NDiaye ve Feghouli'den beklentim var"

26 golün 21'i üç oyuncu tarafından atılmış doğru. Bu sayısının artması, daha çok oyuncunun gol atması bizim açımızdan tabii ki daha iyi olur. NDiaye ve Feghouli'den de beklentilerim var.

Galatasaray'da Tolga Ciğerci seferberliği

"Tolga yeni sistemle uyuştu"

Bu 11 maça bakıldığında Tolga Bizim anahtar oyuncularımızdan biri oldu. Defanstan ofansa ve ofanstan defansa geçişler bu sene çok önemli. Fiziksel karakterinin yanında teknik karakteri de çok iyi. Bizim mantalitemizle onun kalitesi uyuştu. Sonuçta bir orta saha oyuncusu ve gerçekten iyi bir performans sergiliyor.

"Orta sahamız birbirinin eksiklerini kapatıyor"

NDiaye; Fernando, Belhanda ve Tolga'nın karışımı gibi... Orta sahadaki kimyamız gerçekten çok iyi. Badou'da olmayan özellikleri Fernando kapatıyor. Fernando'da olmayanı Tolga kapatıyor. Bence onun performansı bize çok katkı verdi. Hala genç bir oyuncu. Osmanlıspor'da gol atmasının sebebi 10 numara oynuyor olmasıydı. Daha fazla özgürlüğü vardı.

Galatasaray'da oynamak çok daha farklı, daha büyük sorumluluğu var. Ama mutlaka gol atacaktır.

"Sisteme ve numaralara inanmıyorum"

Sistemler oyuncular ve seyredenler için önemli olabilir. herkes yorum yapabilir ama ben sistemlere ya da numaralara inanmıyorum. Bu düşüncemi de oyuncularıma anlatıyorum. 4-4-2 ya da 3-5-2... Hangisi daha ofansif? Birçok kişi 4-4-2 diyecektir ancak benim düşüncem şu ki, rakip 18'e siz kaç kişiyle hücum ediyorsunuz ve savunurken kaç kişiyle savunuyorsunuz! 4-4-2 oynarsınız aam sadece çift forvetle rakip ceza alanında olursunuz. Ya da 3-5-2 oynayıp kanatlarınızı da rakip ceza alanına sokabilirsiniz. Burada önemli olan haftaiçi antrenmanlarda nasıl ahzırlandığınızdır. Önemli olan budur. Sistem ya da sayılar değil.

"Düşüş kabul edilebilir seviyede olmalı"

Oynadığınız rakip çok önemli, sizin hangi oyuncularla oynadığınız da önemli. Ligin son dönemine bakıldığında Fenerbahçe ve Trabzonspor'la iki önemli maç oynadık. Bu maçların havası değişiktir. 11 maçın hepsini ilk dakikadan 90. dakikaya kadar tüm gücünüzle yüzde 100 performansla oynamanız mümkün değil. ama düşüşlerin de kabul edilebilir şekilde olması lazım.

"Hakem penaltıyı verse kazanırdık"

Fenerbahçe maçına bakıyorsunuz. Hakem penaltıyı verse kazanırdık maçı. Feghoul'yle Hasan Ali'nin pozisyonu penaltıydı. Büyük maç neden kazanamadık? Takımlar sistemlerini bize göre ayarlıyor. Onlarda daha kaliteli oyuncular da var orta sınıf takımlara göre... Dolayısıyla daha fazla zorlanıyoruz ama benim düşüncem bu maçları kaybedelim ama şampiyon olalım.

"Nisan ve mayıs önemli"

Ben maçlara büyük ya da küçük maç diye bakmıyorum. Her maça final gözüyle bakıyorum. Nisan ve mayıs ayındaki maçlarımız tabii ki daha önemli olacaktır. Lig gerçekten uzun. Fenerbahçe geride kaldı ama kaliteli bir takım. Beşiktaş çok iyi bir takım. Başakşehir de bu şekilde...

"Şampiyon son 3 haftada belli olur"

Geride kalan 11 haftaya baktığımızda "Galatasaray kesinlikle şampiyon olacak" deniyor ama böyle bir şey yok. Bizim yapmamız gereken tamamen çalışmak. Şampiyon son 3 maçta belli olur. Şimdiden şampiyonluk havasına girmememiz lazım.

"Galatasaray'da hiçbir şey olmuyor"

Fenerbahçe maçında berabere kaldık. Trabzon'a yenildik ve "Galatasaray'da neler oluyor?" diye sorular sorulmaya başlandı. Aslında hiçbir şey olmadı. Biz çalışmaya devam ediyoruz.

"Fenerbahçe'nin şansı sezon başındaki gibi değil"

Ligin 3'te birini geride bıraktık. 20 küsur maç daha oynanacak. Ligin başındaki gibi tabii ki şansları olduğunu düşünmüyorum. Ama galibiyet serisi yakalarlarsa farklı olabilir. Bizim arkamızda kalmaları benim hoşuma gider. Çünkü ben Galatasaray'ın teknik direktörüyüm. Kendi takımımla ilgilenirim.

"Arda'yı takımımda görmek isterim"

Gazetelerde Arda Turan haberlerini görmüyorum. Yazdan beri Arda'yla ilgili kulüpte hiçbir şey konuşmadık. Yaz dönemi evet konuşmuştuk ama o zamandan bu yana tek kelime konuşulmadı. Türk futbol tarihindeki en iyi oyunculardan biri. Karakterinin de iyi olduğunu duydum. Arda gibi bir oyuncunun Galatasaray'a gelmesi karışık bir durum.

Tabii ki Arda'yı takımımda isterim. Beğendiğim bir oyuncu.

"Sorun yabancı sınırı değil"

80 milyonlluk bir ülkede, her sene 3-4 tane kaliteli oyuncu çıkması lazım. Sorun yabancı sayısının sınırlandırılması değil. Türk futbolcunun oynaması da ayrıca yasak değil. İkinci lig ya da yurt dışında oynayabilirler.

Yorumlar
TREND HABERLER