YEREL HABER

İcra gelen Ispartaspor'da gergin anlar

Tesisin boşaltılmasını isteyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü icra memurları ile Ispartaspor yöneticileri arasında tartışma yaşandı.

İcra gelen Ispartaspor'da gergin anlar

3. Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e düşen Ispartaspor'un 7 yıldır tesis kira borcunu ödemediği, elektrik, su faturalarının zamanında ve eksiksiz yatırılmadığı gerekçesiyle tesisin boşaltılmasını isteyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü icra memurları ile Ispartaspor yöneticileri arasında tartışma yaşandı.  
 
 
Tartışma sırasında Ispartasporlu yöneticilerin görevini yapan memurları tehdit ettikleri ileri sürüldü. Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Fatma Uçarlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ispartaspor'un 2004 yılından bu yana kira, elektrik ve su faturaları ile ilgili borçlarını zamanında ödemediği gerekçesiyle genel müdürlük hukuk müşavirliği tarafından açılan davanın kazanıldığını ve kira borcunun büyük bir kısmının iddaa oyunlarından tahsil edildiğini belirtti.  
 
 
Ancak yöneticilerin elektrik ve su abonelikleri üzerlerine almadıkları için tesisin elektrik ve su borçlarını ödemek zorunda kaldıklarını aktaran Uçarlar, en son 44 bin liralık elektrik faturası ödemesi yapıldığını belirtti.

Genel müdürlük Avukatı, icra memurları ile birlikte tesise giderek, tesisin boşaltılmasını istediklerini anlatan Uçarlar, yöneticilere kararı tebliğ etmek isterken sert tepkiye maruz kaldıklarını ifade ederek, Ispartaspor Taraftarlar Derneği Başkanı olarak nitelendirilen Nuri Ay'ın tartışma esnasında tehdit içerikli sözler sarf ettiğini öne sürdü.

Ispartaspor'un profesyonel ligdeyken bile sorumluluklarını yerine getirmediğini, küme düştükten sonra sıkıntının daha da büyüyeceğini kaydeden Uçarlar, ''Isparta'da aynı ligde mücadele eden 3 takım var. Artık Ispartaspor profesyonel ligde değil ve herhangi bir ayrıcalığı yok'' dedi.

Ispartaspor yönetimine, tesisi boşaltmaları için 15 Eylül'e kadar süre tanındığını anlatan Uçarlar, ''Bu tarihe kadar tesisleri boşaltmak zorundalar, aksi takdirde zorla tesisten çıkarılacaklar'' diye konuştu.

Uçarlar, tesis boşaltıldıktan sonra ihale ile kiralanacağını da bildirdi.

-ISPARTASPOR KULÜBÜ BAŞKANI-

Ispartaspor Kulübü Başkanı Selçuk Tık da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ispartaspor'un 1967 yılında kurulduğunu ve 44 yıldır Isparta'ya mal olmuş bir takım olduğunu kaydetti. Takımın borcu bulunmadığını söyleyen Tık, genel müdürlüğün borçları iddaa oyunlarıyla tahsil ettiğini söyledi.

Kulüpte yaklaşık 130 sporcunun bulunduğu dile getiren Tık, ''Bu, Ramazan ayında yapılacak bir davranış değildi. Önce elektriğimiz kesildi, sonra da icra memurları geldi. Tesisleri bırakmayı düşünmüyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz'' dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER