SPOR MEDYASI

İbrahim Hacıosmanoğlu için hapis istemi!

Trabzonspor’un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, söylediği sözler yüzünden 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İbrahim Hacıosmanoğlu için hapis istemi!

Trabzonspor'un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" sözlerine ilişkin 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamenin kabulüne karar veren mahkeme, ilk duruşmanın 21 Nisan'da görülmesine karar verdi. 

Basın Suçları Bürosu Savcılarından Emin Aydinç tarafından hazırlanan iddianamede, İzmir Barosu Başkanlığı, Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon üyesi Emine Sincer, Avukat Tuba Torun ve Aslıhan Maraş'a müşteki olarak yer verildi.

Aile Bakanı’ndan Hacıosmanoğlu'nun sözlerine yanıt

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Trabzonspor ve Gaziantepspor arasında oynanan maçın ardından yaptığı açıklamalara yer verilen iddianamede, Hacıosmanoğlu'nun savcılık ifadesine de yer verildi.

Hacısomanoğlu'nun amacının kadınları aşağılamak olmadığı şeklindeki ifadesinin yer aldığı iddianamede, şikayet konusu sözlerin cinsiyet ayrımcılığı içerdiği vurgulandı.

İddianamede, suç tarihinde Türkiye'nin en büyük futbol kulüplerinden birinin başkanı olan Hacıosmanoğlu'nun "Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım" şeklindeki sözlerin cinsiyet ayrımcılığı içerdiği ifade edildi. "Kadın gibi yaşama" sözleriyle kadın yaşamı veya kadın gibi yaşamanın erkek yaşamına göre daha aşağı bir seviye olarak gösterildiğinin anlaşıldığı belirtilen iddianamede, bu itibarla sarf edilen bu sözlerin kaynağının başlı başına cinsiyet ayrımcılığına dayandığı kaydedildi.

"ÜLKEMİZDE CİNSİYET AYRIMCILIĞINI ÇAĞRIŞTIRAN SÖZLER YAYGIN BİR BİÇİMDE KULLANILMAKTADIR"

İddianamede cinsiyet ayrımcılığına değinen Cumhuriyet Savcısı Emin Aydinç, "Ülkemizde cinsiyet ayrımcılığı temelinde ve çoğu kez kadınlar için olumsuz ya da eksiklik anlamında olan veya bunu çağrıştıran sözler yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Adeta basmakalıp sözler haline gelen ve düşünmeksizin söylenebilen bu tür deyim ve sözcüklerin kullanıldığı ortama göre de değerlendirme yapılması gerekmektedir" dedi.

Şikayet konusu olayda şüpheli Hacıosmanoğlu tarafından anlatılmak istenen konunun cinsiyet ayrımcılığına dayalı sözlerden oluştuğu belirtilen iddianamede, "Şüphelinin bu sözleri ile kadınları küçük düşürücü ve aşağılayıcı bir nitelik arz ettiği, bu suretle halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçunu işlediği anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Trabzon'da kadınlardan İbrahim Hacıosmanoğlu'na tepki

İLK DURUŞMA 21 NİSAN'DA

İddianamede, bu nedenle Hacısomanoğlu'nun "yayın yolu ile halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapsi istendi. İddianamenin kabulüne karar veren İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşmanın ise 21 Nisan'da görülmesine karar verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin dönemin Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" sözleri üzerine İstanbul Barosu avukatlarından Tuba Torun suç duyurusunda bulunmuştu.

Avukat Torun, savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında basın yayın yolu ile hakaret suçundan dava açılmasını talep etmişti.

Yorumlar
TREND HABERLER