SPOR MEDYASI

Hıncal Uluç'tan F.Bahçe maçında yaşananlara tepki

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Tuzlaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olayları değerlendirdi.

Hıncal Uluç'tan F.Bahçe maçında yaşananlara tepki

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, A Spor’da yayınlanan 90’a programında, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Tuzlaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olayları değerlendirdi.

Uluç, "Eğer Tuzla gibi küçük bir yerde stat güvenliği sağlanamıyorsa nasıl olacak bu iş. Böyle bir ortamda insanlar nasıl gidecek maçlara? Stat dışından atılan taş ya Van Persıe'ye gelseydi. Dünyaya rezil olurduk" dedi.

HINCAL ULUÇ: TUZLA’DA NASIL GÜVENLİK SAĞLANAMAZ

Kim atıyor dışarıdan taşları? Tuzlalı gençler mi, Fenerli gençler mi, Galatasaraylı gençler mi? Bir Fenerbahçe maçında Tuzla’da eğer bir stat güvenliğini sağlayamıyorsan nasıl bir Emniyet Müdürlüğü vardır İstanbul’da? Sayın Valimiz, orada oturuyorsun, ‘Fenerbahçe’ye Galatasaraylılar gelmesin, Galatasaray maçına Fenerliler gelmesin’ demeyi biliyorsun da milleti futbol maçı seyretmek zevkine, anayasal hakkına el koyuyorsun da Tuzla ne kadar, 10 tane polis etrafta dolaşsa yeter. Bir tane atılmış hala tedbir yok, ikinci kafa yarıyor. 

Hıncal Uluç

O TAŞ VAN PERSIE’YE GELSEYDİ DÜNYAYA REZİL OLMUŞTUK

Dışarıdan taş geliyor arkadaşlar, şaka değil bu. Çocuk kör olabilir, hayatını kaybedebilirdi. Böyle bir şey olur mu? Anne - baba olunda çocuğunuzu maça seyirci gönderin böyle bir yerde. Ondan sonra futbol seyircisi niye düşüyor. Şu adam Tuzlalı çocuk değil de Van Persie olsaydı mesela dünyaya rezil olmuştuk, altından kalkamazdık.

KEMAL BELGİN: O STATTA MAÇ OYNATIR MI UEFA?

Diyelim ki Tuzla hepsini eledi, geldi şampiyon oldu, kupayı kazandı, top bu. Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil etti. Orada mı oynanacak maçlar? Orada şampiyon oldu diyelim en son, finali diyelim ki Bursa’nın yeni stadında oynadı şampiyon oldu, yarın bir gün Rapid Wien ile eşleşti. Nerede oynayacak? Ya Galatasaray’ın sahasında, ya Fenerbahçe’nin sahasında…

SERKAN KORKMAZ:  TÜRK FUTBOLUNA YAKIŞMAMIŞ BİR DURUMDUR

A Spor Spor Yayınları Koordinatörü Serkan Korkmaz ise, olaya tepkisini şu sözlerle dile getirdi: ‘Bu uygulamanın bir başka versiyonunu biz bu hafta, biz tabii ki bu maçları futbolseverler ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz.  Sivas Belediye – Beşiktaş maçı, Sivas kentinde iki tane stat var. Birisi Muhsin Yazıcıoğlu stadı, birisi Dört Eylül Stadı ve bu maç mesai günü, mesai saatinde oynanacak. Şimdi Sivaslı çocuklar, esnaf, öğrenciler, memur, bu maçı tribünde izleyemeyecek, televizyon aracılığı ile izleyecekler. İşte bu Türk futboluna marka değeri kelimesini ağzımıza pelesenk etmişken hakikaten yakışmamış bir durumdur. Bizim için kurumsal olarak dile getirmek istiyorum haftanın olayı budur.’ 

Yorumlar
TREND HABERLER