YAZARLAR

Her şey VAR gol yok

Trabzonspor’a milli aralar yaramıyor. Ne zaman milli maç için ara verilse Trabzonspor bundan olumsuz etkileniyor. Bordo-mavililer bir milli ara sonrası tekrar puan kaybı yaşayarak taraftarlarını üzdü.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Süper Toto Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, evinde BB Erzurumspor'u ağırlıyor.. Taraftar desteğini fazlasıyla arkasına alan bordo-mavililer, ligin üst sıralarına daha fazla yaklaşmak istiyor.

Maçın ilk yarısında istediğini yapan taraf BB Erzurumspor'du.. Hızlı çıkış yapan Erzurumspor'da  Özer'in mükemmel vuruşu (belli ki çalışılmış bir performansın golüydü) ''VAR'' sistemine takıldı ve ofsayttan iptal edildi..

Trabzonspor'da oyun, oyuncuların istedikleri gibi oynanmıyor. Hızlı bir şekilde açılmak isteyen bordo-mavili takım, Erzurum'un tecrübeli defansıyla karşılaşınca top kaybı ve geri dönüş yaşıyor. Egemen ve Lokman, Erzurum defansının belkemiği olunca, gol yolları duraklayabiliyor.

Deplasmanda olmanın dezavantajını yaşar diye düşündüğüm Erzurumspor, kaybedecek bir şey yok dercesine çekinmeden Trabzonspor'un üzerine giderek pozisyonlar yaratabiliyor.

Sosa'nın erken ortaları maalesef ki bordo-mavili takımın sonucunu kilitliyor. Trabzonspor'un atakları baskı yapıyormuş gibi görünen ama yapılamayan bir baskı görüntüsünde. Trabzon'un Burak'a çalışması ve zamanında topu teslim etmesi gerekiyor. Ancak zamanında atılan pasla 2. yarı bir gol gelebilir.

Maçın ikinci yarısında Ünal Karaman'ın ortasahaya müdahale etmesi gerkiyor .Deve arasına 0-0 giriliyor.

2. yarı iki değişiklik birden yapıldı. Kucka ve Ekuba oyuna girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Trabzonspor oldu. Karşılıklı top kayıplarıyla takımlar arasında oluşan hareket, oynayanlar için olmasa da izleyenler için fazlasıyla keyifli. Anadolu kulüplerinin , büyük kulüplere karşı oynadığı cesur oyun takdire değer.

Penaltı 'VAR' mı?

Maçın 65. dakikasında Trabzonspor Rodallega ile penaltı kazandı ve Erzurumspor'un itirazları ile hakem Bülent Yıldırım VAR uygulamasına başvurdu.  VAR sistemine bakan Yıldırım, penaltı kararını iptal etti. VAR sistemi Erzurumspor'un golünü ofsayt olarak iptal ederken, Trabzonspor'un da penaltısını vermemiş oldu.

Maçın 0-0'lık bir skorla berabere bitmesiyle birlikte her iki takım da birer puanla yetindi. Bu sonuçla beraber ev sahibi Trabzonspor 14 puanla 7. sıradaki yerini korurken, BB Erzurumspor ise deplasmanda aldığı beraberlikle birlikte  6 puanla ligin son sıralarındaki yerinde kalmış oldu.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile kendi saha ve seyircisi önünde golsüz berabere kalan Trabzonspor’a milli aralar yaramıyor. Ne zaman milli maç için ara verilse Trabzonspor bundan olumsuz etkileniyor. Bordo-mavililer bir milli ara sonrası yine puan kaybı yaşayarak taraftarlarını üzdü.

Yorumlar
TREND HABERLER