YAZARLAR

Hem Final Four’da hem lider

Hem Final Four’da hem lider

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçeliler için Pazartesi akşamı unutulmayacak bir akşam oldu. Futbol takımı evinde Bursaspor'u yendi ve liderlik koltuğuna oturdu ama asıl önemli olan basketbol takımının başarısıydı. Fenerbahçe Ülker Maccabi Electra takımını deplasmanda yenerek seriyi 3-0 yaptı ve Final Four biletini kaptı. Son şampiyonu darmadağın eden Fenerbahçe Ülker seriyi net bir skorla geçti.

Önce futbolla başlayalım. Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Bursaspor engelini aşan Fenerbahçe liderlik koltuğuna oturdu. İlk yarısında zorlandığı karşılaşmanın ikinci yarısında oldukça istekliydi. İki takımında tehlikeli atakları vardı. Bursaspor'un ofsayt gerekçesi ile sayılmayan golünde hakemin kararı doğruydu. Pozisyonun 11 cm ofsayt olduğu yayıncı kuruluş tarafından da açıklandı. Kaldı ki o pozisyonda hakem ofsayt değil bile dese kimse itiraz edemezdi. Takımın kazanma azmi, taraftarın ateşleyici gücü galibiyette büyük rol oynadı. Webo ise gerçek bir golcü ve profesyonel olduğunu ortaya koydu. İlk onbir başladığında da sonradan girdiğinde de görevini en iyi şekilde yapıyor.

Bu hafta basketboldaki başarımıza daha çok yer ayırmak istiyorum. Son yıllarda iddialı kadrolar kuran ama istediği başarıyı bir türlü yakalayamayan Fenerbahçe Ülker bu yıl çok istediği kupaya yaklaştı. Grup maçlarında çok iyi olan ve Top 16 maçlarında düşüş yaşayan Fenerbahçe bu yıl Top 16 maçlarında da harika performans sergiledi.

Takımda harika bir bütünlük var. Akıllarda en çok kazınacak isim ise Jan Vesely veGoudelock olacak sanırım. Birisi smaçları ile diğeri üçlükleri ile taraftarın büyük beğenisini kazandı. Her ikisi de oyuna ağırlığını koyduğu zaman rakip takım darmadağın oluyor. Emir, Oğuz, Semih, Zisis, Bjelica, Hickman, Kenan, Bogdan, Melih, Serhat ve Zoric... Bu başarıda hepsinin emeği var. Kupa artık çok yakın ve taraftar takımına güveniyor. Taraftar Obradovic'e güveniyor. Obradovic daha önce bu kupayı kazandı, inşallah yeniden kazandıracak.

Real Madrid – Anadolu Efes serisi 2-1 oldu. İnşallah Anadolu Efes seriyi geçen taraf olur. İşte o zaman iki Türk takımından birisi finalde demektir. Elbette Fenerbahçe'li olarak gönlümüz Fenerbahçe'nin kupayı kazanmasıdır ama takımlarımızdan birisi kupa için diğeri üçüncülük için oynamış olur. O eşleşmede de Anadolu Efes'e başarılar diliyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER