YAZARLAR

Hangisi Milli?

Sahada yüreğini ortaya koyarak sadece Ay yıldızlı bayrağımızı gururla temsil eden mi? Yoksa sahadan çıkarken sırıtan mı? Engelleri olmasına rağmen milli forma ruhu ile engelleri kaldıran mı? Engelleri olmamasına rağmen kendileri engel olan mı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Sahada yüreğini ortaya koyarak sadece Ay yıldızlı bayrağımızı gururla temsil eden mi? Yoksa sahadan çıkarken sırıtan mı?

Engelleri olmasına rağmen milli forma ruhu ile engelleri kaldıran mı? Engelleri olmamasına rağmen kendileri engel olan mı?

Ülkemize yaşatacakları sevinci düşünenler mi? Alacakları primi hesaplayanlar mı?

Kardeşlik, birlik beraberlik içinde kucaklaşanlar mı? Birbirlerine silah çekenler mi?

Basın mensuplarına röportaj verirken gözleri dolan mı? Basın mensuplarının sorularına tepeden bakıp, bununla da yetinmeyip gazeteci dövenler mi?

Ampute futbol milli takımımızı yürekten kutluyorum. Aldıkları kupayı sonuna kadar hak ettiler. Aslında sadece bir kupa almadılar. Her turnuvadan elenen, elenirken de bahaneler bulan hocalara, oyunculara büyük ders verdiler. A milli futbol takımımızın hiçbir maçında Ampute milli takımımızı izlerken hissettiğim coşkuyu hissedemedim.

A Milli takım oyuncularımızın tamamı alınmasın, kırılmasın, darılmasınlar. Asla pes etmesinler. Güzel günler uzak değil. Ben bazı kendini bilmezleri suçluyorum. Onları bu hale sokanları suçluyorum. Milli ruh nedir bunun farkında olamayanları suçluyorum. Yabancı kuralını bahane gösterip yabancı teknik direktör getirenleri suçluyorum. Türk futbolunu her geçen gün uçuruma sürükleyenleri suçluyorum. Yukarıda yazdığım birkaç örnek dışında tasvip etmediğimiz çok olay var. Ama yok, ben onları yazıp Ampute Milli takımımızın başarısına gölge düşürmeyeceğim.

Trafik kazası neticesi ayağını kaybeden Alican Kuruyamaç

Tarlada ayağını makinaya kaptıran Mehmet Yunsur

Doğuştan sol ayağı olmayan Serkan Dereli

Motor kazasında ayağını kaybeden Fatih Şentürk

Elektrik çarpması sonucu 5 yaşında kolu kesilen Fatih Karakuş

Geçirdiği kazada ayağına taş düşen Kemal Güleç

5 yaşında futbol oynarken araba çarptığı için ayağı kesilen Barış Telli

Doğuştan bacağı kısa olan Muhammet Yeğen

Doğuştan sağ bacağı olmayan Feyyaz Gözaçık

Doğuştan kolu kısa Selim Karadağ

Doğuştan sağ bacağı olmayan Rahmi Özcan

Doğuştan sol bacağı kısa Ömer Güleryüz

Mayına bastığı için sol ayağını kaybeden Osman Çakmak

Kiminizin ayağı yok, kiminizin kolu yok lakin sizin kocaman yüreğiniz var. Ülkemize bu büyük mutluluğu yaşattığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Belki sizin milyonlarınız yok, belki lüks arabalarınız da yok, dünyaca ünlü kulüplerde de oynamıyor olabilirsiniz ama sizin arkanızda Türkiye var. Sizin gol sonrası sevinçleriniz aklımızdan hiç çıkmayacak. Sizin maç sonu sevinç anlarınız hafızalarımızdan silinmeyecek. Kupayı kazandığınızda gözlerinizdeki parıltıları hiç unutmayacağız. Bundan önce belki takip etmiyorduk, haberdar değildik ama bundan sonra sizin her maçınızı takip edecek bir millet var.

Teşekkürler…

Yorumlar
TREND HABERLER