DİĞER HABERLER

Hamza Yerlikaya: Rıza'yı kimseye yedirtmeyiz

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, FILA'nın ceza verdiği Rıza Kayaalp'in durumu ile ilgili konuştu.

Hamza Yerlikaya: Rıza'yı kimseye yedirtmeyiz
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Uluslararası Güreş Federasyonu'nun (FILA) cezalı sporcular listesine aldığı dünya şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp'in durumunu "mahkeme süreci devam eden birinin tutuklu yargılanmasına" benzetti.

Yerlikaya, erkekler grekoromen stil 120 kiloda 2011 dünya şampiyonu ve 2012 Londra Olimpiyatları üçüncüsü Rıza Kayaalp'in, FILA'nın 5 Ağustos tarihinde güncellenen cezalı sporcular listesinde, disiplin suçu nedeniyle 6 aylık cezalı (11 Ocak 2014'e kadar) olarak görünmesini AA'ya değerlendirdi.

Hamza Yerlikaya, FILA'nın, basında çıkan haberler ve duyumlar üzerine yargılama sürecini başlattığı bilgisini vererek, "Rıza'nın durumu, mahkeme süreci devam eden birinin tutuklu yargılanmasına benziyor. Elde belge yok, bulgu yok, taraf yok, resmi kayıt yok ama ceza veriyorsun. Burada bir hukuksuzluk var. Çocuğumuzun yaptığı bir ırkçı söylem yok. İkinci ve üçüncü şahıslar tarafından atılmış tweetler var. Tabi o da belli değil" diye konuştu.

"FILA'ya ulaşan yazıda olay çarpıtılmış"

FILA'ya  daha önce, Kayaalp'in hangi belgeler üzerinden suçlandığına yönelik 17 soru sorduklarını, ancak karşılık alamadıklarını ifade eden Yerlikaya, şöyle devam etti:

"FILA'ya ulaşan yazıda olay çarpıtılmış, Rıza'ya kullanmadığı kelimeler isnat  edilmiş. Daha savunmamızı yapmadık. Bize resmi bir karar ulaşmadı. Temyiz hakkı verilmedi."

"Biz çocuğumuzu yedirtmeyiz, arkasındayız" 

Federasyon olarak ırkçılığın her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Yerlikaya, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Disiplin Kurulu'nun, Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları öncesi toplandığını ve Kayaalp'in herhangi bir ırkçı söylem ve eylemi olmadığı yönünde karar aldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Zaten ırkçı bir söylem olsa ilk biz karşısına çıkarız. Irkçılık gerçekten varsa belgeleri bana verin, size gerek yok cezayı ben vereyim. Biz çocuğumuzu yedirtmeyiz, arkasındayız. Sonuna kadar da masumiyetine inanıyoruz. Bu konuda gereken tüm hukuki yollara da başvuracağız."

Kararın 20 Ağustos gibi çıkmasını beklediğini, yetkililer ve FILA Başkanı ile görüşmek için Bulgaristan'a gideceğini bildiren Yerlikaya, isnat edilen suçlarla ilgili resmi evrakların verilmesini talep edeceklerini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Suç isnat edilen kişi benim sporcum. Vatanına, milletine bağlı, bu duygularla yaşayan bir çocuk ve belirli başarılar elde etmiş. Evladımıza verilecek bu cezanın anlamını soracağız. FILA'dan, disiplin kurulu yönetmeliğinin hangi maddesinin hangi bendine göre bu cezanın verildiğine dair resmi belge istiyoruz. 15 Eylül'de Dünya Güreş Şampiyonası var. Milli takımdaki sporcumuzun psikolojisini bozmaya ya da oyalamaya kimsenin hakkı yok."

GEZİ PARKI OLAYLARI NEDENİYLE CEZA ALDI

Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında milli güreşçi Rıza Kayaalp’in kişisel Twitter hesabı üzerinden yazmış olduğu iletiler büyük yankı uyandırmıştı.

Özellikle olaylar sırasında eylemciler için “Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcular” diye attığı tweet sonrası, Kayaalp’in bu tutumu basında geniş yankı bulmuş, Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi bu durum üzerine söz konusu twitter hesabının kendisine ait olmadığını açıklamıştı.

Ancak atılan bu tweetler sonrası milli güreşçi hakkında hem Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) hem de Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği’ne (FILA) şikayetler ulaşmıştı.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER