YAZARLAR

Hakem PENALTI dedi

Hakem PENALTI dedi

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Pozisyon esnasında da, sonrasında izlediğim tekrarlarında da pozisyonun penaltı olmadığını söyledim. Gökhan Gönül gibi bir oyuncuya yakışmayan bir hareket oldu. Hakemlerde nerde çalıp nerde çalmayacakları ile ilgili bizi şaşırtır oldular. Pozisyon penaltı değil. Fenerbahçe, hakem hatası ile maç kazanacaksa kazanmasın!

Oyunun hâkimiyeti Fenerbahçe’nin elindeydi. İyi top yaptılar ama son toplarda 2 maçtır bir sıkıntı var. Sow ve Emenike’yi hiç beğenmiyorum. Ne kanatlara kaçıyorlar ne içeriye kat ediyorlar. Kendilerine top gelmesinler diye uğraşsalar bu kadar becerebilirler. Gelen topları ezmeleri, bireysel tavırları ile 2 haftanın en kötüleri Sow ve Emenike oldu. Mehmet Topal ve Emre’nin performansları ise çok iyiydi. Fatih Terim’in göremediği Bekir ise bu yılın en iyi stoperi olmaya aday durumda. Fatih hocanın Fenerbahçe’li oyunculara karşı bir takıntısının olduğunu söylersek yanlış olmaz.

Ersun Yanal’ın iştahlı futbolunu özledim. İsmail hoca’nın Aykut Kocaman modelini benimsemesi Fenerbahçe’nin hızını düşürmüş. Fenerbahçe, maç kazanmak ve kalitesini sahaya yansıtmak istiyorsa hızlı futbol oynamak zorundadır. Bu futbolla top hâkimiyeti Fenerbahçe’de olur ama her zaman penaltıdan gol bulamayabilirler. Bu sistemden bir an önce vazgeçmelidir. Formsuz oyunculara sürekli forma vererek, kenarda bekleyen oyuncularında umudunu kırdığının farkına varmalı ya da birileri fısıldamalı. Webo ve Alper kenarda bekliyor. Onları sürekli sonradan oyuna dahil edemezsin. Alper’den beklenti büyük ama adama fırsat verilmiyor. Geçen sene muhteşem oynayan Alper neden bu yıl kesik yedi? İsmail hocayı bir dost olarak uyarıyorum. Kenarda bekleyen oyuncularını küstürme, lazım olur…

Emre ve Emenike arasında olanlara gelecek olursak ben burada taraftarın haksızlık yaptığını düşürüyorum. Pozisyon icabı iki futbolcu tartışabilir. Her ikisinin de hataları olabilir. Futbolcular formsuz da olabilir ama bunu görmesi gereken kişi hocadır. Taraftar kendi oyuncusunu protesto edemez. Onun ve takım arkadaşlarının moralini bozarsan takımın galip gelmesini bekleme hakkın yok. Onlara moral verecek olan, iştahlandıracak olan taraftardır. Taraftar iyi günde kötü günde destek verendir. Adam gol atarken yere göğe sığdıramıyordunuz ama dün akşam ıslıkladınız. Bu olayın büyümesine neden oldu. Emenike’de dayanamayıp tepki verdi. Muhtemelen bu olay ilerleyen haftalarda sürer. Bunun kaybedeni Fenerbahçe olur. İlk iç saha maçında Emenike ile yaşanan bu olayın tamamen kapatılarak tatlıya bağlanması gerekmektedir. Emenike şu an formsuz olsa da onun gibi bir değerin yok olup gitmesine izin verilmemelidir.

Son olarak üstüne basa basa söylemeliyim ki Fenerbahçe vites arttırmalıdır. Yavaş futbol oynayarak iyi kapanan takımları açamazsınız. Kaliteli ayakların pas trafiğini ve son hamleleri biraz daha hızlı yapması gerekir. Bunu yapabilecek kapasite var. Bunu geçen yıl izledik. Hızlı futbol Fenerbahçe’nin başarıya giden anahtarıdır.

 

Yorumlar
TREND HABERLER