YAZARLAR

Hakem Lig Tv ile reklam anlaşması mı yaptı?

Hakem Lig Tv ile reklam anlaşması mı yaptı?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Her ne kadar puan farkının çok olması heyecansız bir bekleyişe sebebiyet verse de Galatasaray- Fenerbahçe maçları başladı mı ister istemez bir heyecan olur. Bu hafta iyi bir maç izleriz diye ekran başındaydık ama o da ne? Her pozisyon faul ve neredeyse her iki iç faul başı sarı kart çıktı. 18 sarı ve 2 kırmızı kartın çıktığı derbide gol pozisyonu izlemek yerine sarı kartları izledik.

Koşu mesafelerinde Fenerbahçe eksik olmasına rağmen Galatasaray’dan 1 kilometre daha fazla koşmuş ve ilk beş kişi Fenerbahçeli oyunculardan oluşuyor. İşin enteresan tarafı da Fenerbahçe eksikken daha iyi oynadı. Topun oyunda kalma süresi 41 dakika olduğu için izleyenler zevk alamadılar. Oyun bu kadar durursa, koşu mesafeleri bu kadar az olursa, bu kadar çok kart olursa elbette maçın zevki olmaz.

Avrupa’da derbi izliyoruz futbola doyamıyoruz, bizim derbilerde kartlardan maç izleyemiyoruz. Lig Tv’nin gerçek sarı diye bir çay firması ile reklam anlaşması var. Acaba hakem bir anlaşma yaptı da ondan mı bu kadar çok kart gösterdi diye aklıma gelmiyor değil. Tabi ki bunun olması mümkün değil ama maç izleyemediğimiz için artık kızacak yer arıyoruz.

Maç zevksizdi dedik ya istatistikler bunu doğruluyor. Maçta toplam 5 isabetli şut var. Toplamda yapılan 27 ortadan sadece 3 tanesinin isabetli olması da maçın ne kadar kalitesiz olduğunun kanıtı değil mi? Adı derbi ama kalite sıfır. İnanın Anadolu takımlarının karşılaşmaları bile çok daha çekişmeli geçiyor. İzleyenle izlemeyen arasında inanın hiç fark olmamıştır. Hatta maçı izlemeyen futbolseverler daha şanslı diye düşünüyorum.

Umarım bundan sonraki karşılaşmalarda taraflar sahaya futbol oynamak için çıkarlar. Ben sahada yaşanan olaylar görmek yerine, iyi oynayan takımın kazandığı maçlar izlemek istiyorum. Saha içerisinde terör estiren futbolcular izlemek istemiyorum. Her maçta olay çıkartan Melo nasıl oluyor da bu kadar krediye sahip oluyor anlamış değilim. Fenerbahçe’li oyuncular maç sonrası kamera görüntülerinden ceza alırken Melo’nun bugüne kadar en az 10 kez atılması gereken maçlarda atılmamış olması, rakiplerine yaptığı saygısız hareketleri hiç görülmez mi? Sadece Melo değil, her maç hakemlerle tartışan Emre, rakiplerine acımasızca davranan Alves, kendisini sürekli yere atan Burak gibi oyuncular futbol kalitesinin düşmesinde aktör olan oyunculardır. Türk futbolunun bu oyunculardan kurtulması lazım. İşte o zaman kaliteli maçlar izleriz. 

 

Yorumlar
TREND HABERLER