YAZARLAR

Hakem Deniz Bitnel düdüğünü duvara asmalı!...

Galatasaray Trabzonspor maçında verdiği yanlış ve hatalı kararlar nedeniyle bordo mavili ekibin yenilmesine neden olan ve haksız kırmızı kartlar gösteren Deniz Ateş Bitnel'in istifası istenmeli, istifa etmiyorsa görevden alınmalı!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Galatasaray, Trabzonspor maçında verdiği yanlış ve hatalı kararlar nedeniyle bordo mavili ekibin yenilmesine neden olan ve haksız kırmızı kartlar gösteren  Deniz Ateş Bitnel'in istifası istenmeli, istifa etmiyorsa görevden alınmalı.

Bu hakem pek çok kural hatası yaptı, yanlış ve maksatlı kararlar vererek maçı çığırından çıkardı. Pazar gecesi ise tabir yerindeyse vicdan hatası yapmıştır.

Pazar günü oynanan Galatasaray, Trabzonspor maçından sonra verdiği yanlı ve bariz hatalı kararlar nedeniyle bu hakemin artık düdüğünü asma vakti gelmiştir.

Bordo mavililer, hakem Deniz Ateş Bitnel'i bundan sonra Trabzonspor'un hiçbir maçında görmek istemez, istemeyecekte..

Deniz Ateş Bitnel'in birazcık dahi olsa vicdanı varsa "benden bu kadar ben görevimi tamamladım" deyip düdüğünü duvara asmalı.

Aynen Kasımpaşa - Çaykur Rizespor karşılaşmasında verdiği hatalı karar nedeniyle canlı yayında özür dileyen hakem Deniz Çoban gibi dürüstlük gösterirse bende helal olsun Deniz Ateş Bitnel'de şeref ve haysiyet varmış diyeceğim.

Ayrıca Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, hakemin hatalı olduğunu söylüyorsa MHK olarak gereğini yapmalı.

Hakem hatası basit bir açıklama ile telafi edilemez...

Çünkü Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'in, kötü bir performans sergilediğini spor kamuoyuna itiraf etmiştir.

Kaldı ki;  Galatasaray-Trabzonspor maçındaki hakem hataları nedeniyle toplantı yaptıklarını dile getiren Müftüoğlu, "Maçın tamamlanmasından bu yana kamuoyunda ciddi eleştiriler oldu. Özellikle Trabzonspor cephesinde oluşan infialin elbette farkındayım. Hiç lafı dolandırmaya gerek yok. Deniz Ateş Bitnel, dün akşam kötü bir performans sergilemiştir. Çoğunluğu Trabzonspor aleyhine hatalar yapmıştır. Mağdur oldukları su götürmez. Öncelikle bu gerçeği teslim edelim" diye açıklama yaptığını biliyoruz.

Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere, Galatasaray, Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'in hatalı ve yanlış kararlar verdiği gün gibi açıktır.

MHK tarafından bu hakem ile ilgili derhal yaptırım kararı alınmalı. Öyle dinlendirme gibi taraftarı "uyutma" şeklinde değil, yapılan haksızlığın bedeli ödettirilmeli. 

Şimdi, hemen şimdi  Deniz Ateş Bitnel'in istifası istenmeli, istifa etmiyorsa görevden alınmalı!

Yorumlar
TREND HABERLER