YAZARLAR

Hacıosmanoğlu Kadıköy'de sinemaya gitmedi

Hacıosmanoğlu Kadıköy'de sinemaya gitmedi

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor'u ağırladı. Tempolu ancak az gol pozisyonlu geçen mücadelede gol sesi çıkmayınca taraflar birer puanı paylaştı.

Keza dün akşam oynanan maçın ilk yarım saatlik kısmı genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Karadeniz ekibi , etkili ataklarla rakip kalede gol bulmaya çalışırken, evinde oynamanın verdiği avantajı kullanan F.Bahçe ise atakları durdurarak rakibine gol şansı vermedi.

Zaman zaman kontra ataklarla Trabzonspor kalesine yüklenen ve gol arayan ev sahibi Fenerbahçe'nin ilk yarım saatte gol çabaları da sonuç vermedi.İkinci yarıda Lider Fenerbahçe karşısında üstünlük gösteremeyen Trabzonspor zaman zaman etkili oyun oynamak istese de F.Bahçe defansı ve orta sahası buna izin vermedi.

Ancak Trabzonspor Kadıköy Saraçoğlu fobisini yine yenemedi. Karadeniz ekibinin oyuncuları bu yılda olmadı seneye olur inşallah demişlerdir her halde...

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın bitiminde oldukça gergin anlar yaşandı.

Futbolda yenmekte var yenilmekte. Ancak dün akşam oynanan maçta ise ikisi de yoktu sadece beraberlik ve maçın sonunda kavga vardı. Daha da önemlisi Trabzonspor başkanına yapılan alçakça bir saldırı vardı.

Fenerbahçe taraftarından densizin birinin "Hakemi kaç liraya satın aldınız?" şeklinde bağırması ile gerginleşen bir ortamda Trabzonspor kulüp başkanına sözlü ve fiziki saldırılmıştır. Bu nasıl bir anlayıştır anlamak mümkün değil. Misafir takımın hem de başkanının aracının taşlamak yerine tebrik edilmelidir. Küfür ve hakaretler edilmesi yanlıştır. Aynı şeyin kendinize veya başkanınıza yapılmasını istemiyorsanız sizlerde başkalarına yaptırmayacaksınız. Bu utanç yönetici diye geçinen FB'lilere yeter.

Lütfen futbolu çirkinleştirmeyelim!!

Hakeza dün akşam Şükrü Saracoğlu Stadı çevresindeki bir grup Fenerbahçeli taraftarın, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na saldırması affedilir gibi değil.

Elbette sağduyulu,efendi ve kendini bilen saygılı sarı-lacivertli taraftarları tenzih ederim. Sözüm saygısız, utanmaz, arlanmaz ve karakter yoksunu kişileredir.

Centilmenlikten spor ahlakından söz edenlerin misafirperverliği dün akşam belli oldu. Nitekim ezeli rakipte olsa misafir takımın yöneticileri ev sahibi takımın idarecileri tarafından en iyi şekilde ağırlanmalıydı. Ama maalesef öyle olmadığı gibi F.Bahçe başkanı maça dahi gitmemiştir.

Ezeli rekabet ebedi dostluk olmalı

Ezeli rekabeti ebedi düşmanlığa dönüştürmenin bir kaç çapulcuya belki faydası olur ama genel çoğunluğa hiç bir fayda sağlamaz. Aklımızı başımıza devşirelim futbolun çirkinleştirilmesine asla müsade etmeyelim,ettirmeyelim.

Kaldı ki; Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nı terk edişi esnasında bir grup kendini bilmez Fenerbahçeli taraftarlarının sözlü tacizine uğrarken ev sahibi takımın numunelikte olsa bir yöneticisi olmaması manidardır.

Bundan kısa bir zaman zaman önce yaptığım açıklamada Trabzonspor taraftarları centilmenlikte Fenerbahçe taraftarlarına fark atar demiştim. Böyle dediğim de ne kadar haklı olduğum şimdi daha iyi anlaşılacaktır, anlaşılıyorda.

Centilmen Trabzonspor taraftarlarını tebrik etmek lazım

Hiç bir zaman bu tür provokatif hareketlere tevasul etmeyen medeni,centilmen ve sportif Trabzonspor taraftarlarını bir kez daha kutlamak gerek.

Zira, geçmişte Fenerbahçe başkanlarının provokatörce yaptığı açıklamalar karşısında bile sağduyulu davranan Trabzonspor taraftarları kayda değer bir olay çıkarmamışlardır.

Başkandan ziyade provakosyon amaçlı açıklamalarla bulunup her daim ortamı geren futbolu çığırından çıkaran oyun ve düzenbazlıkla şampiyonluk kapan kişilere bile Trabzon da böylesine adi bir girişim ve çirkin davranış yapılmamıştır.

Mesela bordo -mavili taraftarlar Trabzonspor'la F.Bahçe'nin yarıştığı 1995-96 yılındaki şampiyonluk yarışıyla ilgili"masada şampiyon olduk" diyerek yediği herzeleri çok güzelmiş gibi pişmiş kelle gibi gülerek anlatan ve şen şakrak sirk maymunları gibi davranan birine dahi Trabzon Avni Aker stadında en ufak bir saldırı dahi yapılmamıştır. İşte Trabzon faktörü burada. Boşuna dememişler Trabzon demek medeniyet demektir. Trabzon demek misafirperverlik demektir. diye.

Yazılı ve görsel spor basınını objektif olmaya davet ediyorum. F.Bahçe Şükrü Saraoğlu stadında, Trabzonspor başkanına yapılan saldırının yüzde biri Trabzon Avni Aker stadında Aziz Yıldıram'a yapılsaydı yer yerinden oynardı Trabzon ve Trabzonspor taraftarları günlerce spor sayfalarının manşetlerinden düşmezdi.

Hacıosmanoğlu'da Kadıköy'de sinemaya gitmediğini bilmeliydi

Trabzonspor başkanı da kendine göre önlem almalıydı.. Yapılan açıklamalardan ve şike söylemlerinden sonra böylesine fevri davranış içerisinde bulunulabileceğini düşünmeliydi. Nitekim Kadıköy'e sinemaya gitmediğini bilmeliydi. Orası Kadıköy densizin biri çıkar patavatsız konuşur, sataşır,bulaşır hakaret eder nitekim de yapıldı ya... Başkan yanına aldığı bir kaç kişiyle cipine atlayıp stada gideceğine takım otobüsüyle gidebilirdi. Trabzonspor başkanı kendi başına buyruk değildir. Zira Trabzonspor başkanına yapılan saldırı camiaya yapılmış gibidir. Bu nedenle önlem alınmalıydı. " Burası benim vatanım istediğim gibi girer çıkarım " deme lüksünüz yoktur.

Gerçi Trabzonsporlu yöneticilerde önlem almalıydı demek sadece suçu Trabzonlu yöneticilere yüklemek anlamına gelmemeli. Çünkü Trabzonlu yöneticilerin önlem almasından çok, Saraçoğlu stadının güvenliğini sağlayan emniyet güçlerinin önlem alması gerekirdi. Sorumluluğu Bordo-mavili yöneticilere atmak iyi bir emniyetçi olmadığını gösterir. Eğer sorumluluk varsa o sorumluluk önce güvenlik güçlerinindir. O nedenle emniyet müdürü ortaya çıkan sorunlardan ve olaylardan birinci elden sorumlu olur.

Yorumlar
TREND HABERLER