SÜPER LİG

G.Saray'dan şok Muslera açıklaması!

Galatasaray Kulübü, Uruguay Milli Takımı'na davet edilen kaleci Fernando Muslera ile ilgili resmi bir açıklama yaptı.

G.Saray'dan şok Muslera açıklaması!
Ziraat Türkiye Kupası finalinde 3 Haziran Çarşamba günü Bursaspor ile karşılaşacak Galatasaray'da Muslera şoku yaşanıyor.

Copa America'ya hazırlık kapsamında Guetemala ile özel maç yapacak Uruguay Milli Takımı'nın kadrosuna davet edilen Fernando Muslera, kupa finalini bekleyemeden ülkesine gitmek zorunda kalacak.

Galatasaray Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün, yaptığı açıklamada, Muslera'nın Türkiye Kupası finalini oynadıktan sonra milli takım kampına katılması için Uruguay Futbol Federasyonu'na yazılı olarak başvurduklarını ancak FIFA kuralları gereği bunun mümkün olmadığının kendilerine iletildiğini aktardı.

FIFA'nın uluslararası futbolcu talimatnamesi şartlarına göre yarın Muslera'yı ülkesine göndermek durumunda olduklarını aktaran Ergün, "Biz yazılı olarak, Muslera'da sözlü olarak ülke federasyona başvurdu ancak olumsuz yanıt geldi" ifadesini kullandı..

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"FIFA'nın talimatları gereği, uluslararası turnuvaların başlama tarihinden önceki haftanın pazartesi gününden itibaren milli oyuncuların kampa katılmak için yola çıkmaları zorunludur. Uruguay Futbol Federasyonu, 11 Haziran 2015 günü Şili'de başlayacak olan turnuva öncesinde Fernando Muslera'yı 1 Haziran Pazartesi günü kampa davet etmektedir. Fernando Muslera'yı kupa finalinde oynatabilmek adına yazılı talepte bulunan kulübümüzün yanı sıra Uruguaylı kalecimiz de sözlü olarak federasyonundan izin istemiştir. Ancak Uruguay Futbol Federasyonu, kulübümüzün ve oyuncumuzun taleplerine rağmen Fernando Muslera'yı turnuva öncesi kampa davet etmiştir." 
 
 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER