YAZARLAR

G.Saray Kadıköy'den Çıkamaz!

G.Saray Kadıköy'den Çıkamaz!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Süper Lig'in şampiyonluk finaline daha çok var ama yarın akşamki derbi çoğu kişiye göre şampiyonluktan bile daha önemli... Sporseverlerin gözü kulağı pazar günü Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinde.

Şampiyonluk yarışı veren iki takım, çok kritik bir mücadeleye çıkıyor... Sporseverlerin gözleri, kulakları Kadıköy'de olacak..

100 yılı aşkın ezeli rekabet ve ebedi dostluk... Fenerbahçe-Galatasaray maçı nefesler tutulmasa  dahi heyecan dorukta olacak bir maçtır. Her iki takım taraftarları, pazar günü Saraçoğlu'nda oynanacak derbiyi bekliyor...

Kadro değerleri arasında 20 milyon euro fark var

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki derbi aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı iki takımını da karşı karşıya getirecek.

Kadrosunda Fernando Muslera   Wesley Sneijder gibi kariyerli futbolcuları bulunduran Galatasaray 135. milyon euroluk kadro değeriyle ligin en değerli takımı. Muslera 17 milyon euroluk piyasa değeri ile takımın en değerlisi olurken Fenerbahçe'nin  kadrosunun piyasa değeri 115 milyon euro olduğu biliniyor. Takım içinde 14 milyon euroluk Moussa Sow  ve Emmanuel Emenike piyasa değeri en yüksek oyunculardan biri olduğu göze çarpıyor.

Ayrıca dünyanın en değerli 100 takımı sıralamasında 33. sırada yer alan ve toplam piyasa değeri 135,95 milyon € Galatasaray, kendisinden 10 sıra daha altta bulunan  ve toplam piyasa değeri 115,05 milyon € olan Fenerbahçe'yi bakalım Kadıköy'de yenebilecek mi?

15 yıldır Kadıköy'de kazanamayan Galatasaray, seriyi bozmaya çalışacak. Ev sahibi Fenerbahçe ise rekabetteki başarısını sürdürmek için mücadele verecek.

Bu sezon 4. yıldızı takmak adına şampiyonluk iki takım için de çok önemli. Dev derbi öncesi Galatasaray, Fenerbahçe'nin 4 puan önünde bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, maçtan galip ayrılırsa rakibi karşısında çok büyük avantaj sağlayacak. Fenerbahçe ise farkı 1 puana indirip rakibini yakalamak istiyor.

Derbi maça ev sahipliği yapacak olan Fenerbahçe, ezeli rakibini yenerek, zirve yarışını sürdürmek arzusunda.

Ev sahibi Fenerbahçe, Galatasaray galibiyetiyle puan farkını 1’e indirip, taraftarının yüreğine su serpmek istiyor. Sarı lacivertliler derbiyi galibiyetle kapatması, şampiyonluk yarışından bir nebze de olsa uzaklaşmamak demek.

Galatasaray ise derbiyi kazanarak arayı açıp, şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmayı ve 15 yıllık Kadıköy’deki galibiyet hasretini bitirmek istiyor. Sarı kırmızılılar için uzun maratonda beraberlik bile altın değerinde.

15 maçtır Kadıköy'de kazanamayan cimbom...

Galatasaray, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 15 yıla yakın süredir resmi maç kazanamıyor. “Cimbom”, Kadıköy’de son galibiyetini 1999’da aldığı biliniyor. 22 Aralık 1999 tarihinde yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, rakibiyle daha sonra Kadıköy’de oynadığı 3’ü Türkiye Kupası, 15’i de lig olmak üzere 18 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.

Galatasaray, bu süre içinde Kadıköy’deki beraberliklerinden 2’sini Türkiye Kupası karşılaşmalarında elde ederken, deplasmandaki son 14 lig maçından 11’ini yitirdi, 3 beraberlik alabildi. İki takım arasında Kadıköy’deki son 18 maçtan 12’sini Fenerbahçe kazandı, 5’i berabere sonuçlandı. Fenerbahçe’nin bu süredeki 39 golüne, Galatasaray 13 golle yanıt verebildi.

Derbide Fenerbahçe favori

Son yılların tansiyonu en yüksek Galatasaray- Fenerbahçe derbisi olacak gibi gözüküyor. Zira  4 puan fark ile önde olan Galatasaray, bu derbide stressiz olan taraf. Fenerbahçe ise sahasında puan kaybederse, stres altına girecek olan taraf. Öte yandan hem İsmail Kartal, hem de Hamza Hamzaoğlu açısından bir prestij maçı.

Galatasaray derbide 2 veya 3 puan kaybederse bile halen şampiyonluğun en güçlü adayı olarak yoluna devam edecek. Bu durum, Aslanın maç öncesi ve saha içi sakinliğini koruması için yeterli.

Şüphesiz ki kendi saha ve seyircisi önünde bu maç, Fenerbahçe açısından daha kritik.

Ancak derbide favorim F.Bahçe 

Bana göre maçta en fazla 3 gol olur ve Kanarya 2-1 alır.

 

Yorumlar
TREND HABERLER