ROPÖRTAJ

Gençlerbirliği oyuncusu Deniz Naki'nin Dersim isyanı

Son günlerde yapılan ırkçılık isyanına Türkiye'den de sitem var.

Gençlerbirliği oyuncusu Deniz Naki'nin Dersim isyanı
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA ve ardından İspğanya Futbol 1. Ligi La Liga yaşanan ırkçı saldırılar spor gündemini meşgul ediyor. Bu konuda bir isyan da Gençlerbirliği'nden yükseldi!  
 
Ankara ekibinin futbolcularından Deniz Naki, kolunda yaptırdığı 'Dersim 62' dövmesi ve Alevi olmasından ötürü Facebook üzerinden gelen ayrımcı söylemlere isyan etti. Tepkisini yaptığı yazılı açıklamayla gösteren Deniz, soruları yanıtladı.  
 
Genç futbolcu, "Sosyal medyadan aldığım tepkilerin benzerlerine maçlarda da maruz kalırsam Türkiye'den ayrılırım" dedi.

"BAŞBAKAN DA DERSİM ADINI KULLANIYOR"

Hürriyet si'ne konuşan, bir yıldır Türkiye'de futbol oynadığını söyleyen Almanya doğumlu 24 yaşındaki Deniz Naki, "Kolumdaki Dersim 62 dövmesi ve Alevi kimliğim nedeniyle Facebook'tan bir aydır çok çirkin tepkiler alıyordum. İnsanlık dışı ifadeler içeren bu tepkilere hiç cevap vermeden sildim. Fakat artık cevap verme ihtiyacı duydum. Nereli olduğum sorulunca 'Dersimliyim' diyorum. Tunceli demiyorum çünkü ben doğduğumdan beri kendimi Dersimli biliyorum. Başbakan da Dersim diyor. Hatta Tunceli adını da değiştirecekti. Dersim olsa kime ne zararı var" dedi.  
 

 
"LİGDE BAŞKA DERSİMLİLER DE VAR AMA.."

Bu açıklamalarından sonra sahalarda da tepki görme ihtimali olduğunu belirten Deniz, "Çünkü daha önce Dersim 62 dövmesi konusunda Alman basınına konuştuktan sonra Almanya ve Türkiye'deki Türklerden tepkiler aldım. Eğer sahalarda da benzer tepkiler gelirse mutsuz olurum. O zaman iyi oynayamam ve kulübüme de faydam olmaz. 3 yıllık kontratım var ama ırkçı tepkiler alırsam Türkiye'de futbol oynamam, elbette ayrılmayı düşünürüm. Ligde başka Dersimli futbolcular da var ama benim kolumda dövme olduğu için dikkat çekiyor" dedi.  

SİNAN KALOĞLU'NDAN DENİZ'E DESTEK

"Dersim'e niye tepki veriyorlar?"

Deniz Naki gibi Tuncelili olan eski Beşiktaşlı Sinan Kaloğlu, "Ben ifadelere takılmıyorum. Doğduğum yerin bir öz kimliği var. Sonra değiştirilmiş adı, Tunceli olmuş. Bugün kabul de görmüş. Ancak Deniz kötü bir şey yapmıyor. Buradaki şartları bilmiyor ama Dersim ve Alevi kimliğine niye tepki veriliyor" diye konuştu. Bugüne kadar kimliğinden dolayı bir tepki görmediğini söyleyen Sinan, "Aksine gittiğim her kulüpte en sevilen isim oldum" dedi.

SELÇUK 1 YIL 62'Yİ GİYDİ

F.Bahçe'nin Tuncelili futbolcusu Selçuk Şahin, 10 yıldır oynadığı sarı lacivertli takımda, memleketinin plaka numarası olan 62'yi formasında 1 yıl taşıdı. Selçuk halen 21 numaralı formayı giyiyor.

SİNAN: BEŞİKTAŞ'TA KALSAM GİYECEKTİM

Bir başka Tunceli kökenli futbolcu olan Sinan Kaloğlu Beşiktaş'ta oynarken değil de, ayrıldıktan sonra giittiği takımlarda 62 numaralı formayı giydi. Sinan, memleketinin plaka numarasını neden Beşiktaş'tan sonra sırtında taşıdığını anlatırken, "Bu konuda bir sıkıntı olmadı. Beşiktaş'ta 62 numaralı formayı giyecektim ama bu mümkün olamadan takımdan ayrıldım. Şimdi Mersin İdmanyurdu'nda 62 numarayı taşıyorum" dedi. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER